Нещо просто, което обичате да похапвате

  • 48 177
  • 628
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: X
О, значи и за торти става! Ще се пробва!
Тя всъщност е за това... Пише "сладкарска извара". Но не е сладка, няма захар.

# 616
  • софия
  • Мнения: 2 463
Аз от 2 седмици съм на вълна 'бърза туршия' - морков карфиол,зеле,черв чушка,лук,чушлета чесън и копър - всичко ситно накълцано пъхам в голям буркан с малко олио и оцет и сол. Слагам много малко водичка, до половината на буркана. Готовия буркн слагам да кипне за 2 минути. След 2-3 часа е готово за консумация. /карфиола го попарвам много бързо, а чушлетата много леко опуквам/. Аз наблягам основно на чушлетата и моркова.

# 617
  • София
  • Мнения: 1 034


Сетих се за темата, като видях тази картинка. Grinning

# 618
  • Варна
  • Мнения: 623


Сетих се за темата, като видях тази картинка. Grinning

И аз я видях. Joy И предизвиках ухажора да опита тази комбинация. В момента се пазари какво ще получи в замяна... Rolling Eyes Че кой не обича Нутела?! Тя с всичко си върви... Thinking Ама добра душа съм, какво да се прави.

# 619
  • Мнения: 4 018
Лесни неща, които приготвям без варене и печене и обичам са:

-таратор
-млечен пастет - приготвя се от извара и сирене (може и само с извара, но аз обичам смесено), 1-2 лъжци кисело мляко, лук, чесън, червен пипер, олио (зехтин). Добавям и нарязани на ситно маслини и става разкошен. Намазвам го на филийки.

# 620
  • Мнения: 10 399

Радвам се, че има и други като мен, че да си споделяме странни комбинации. Grinning
аа моля, аз не съм бременна и в момента ям разстопен кашкавал с мед и мариновани чушлета

  Странна комбинация  -  печени ябълки пълнени с кайма ,  портокал поръсен с черен пипер
и класиката  - филия с мас поръсена с пудра захар..това съм го виждала как го хапват в  Смолян..
не ме питайте за вкуса защото не е  от родопската кухня Smile

# 621
  • Мнения: X
Ева, комбинацията печени ябълки с кайма ми звучи вкусно. Как ги приготвяш? Смесваш каймата с подправки и сурова я пълниш в издълбаните ябълки или предварително я запържваш като за пълнени чушки и мусака? Първият вариант ми изглежда изкушаващо мързелив.

# 622
  • Мнения: 10 399
Ева, комбинацията печени ябълки с кайма ми звучи вкусно. Как ги приготвяш? Смесваш каймата с подправки и сурова я пълниш в издълбаните ябълки или предварително я запържваш като за пълнени чушки и мусака? Първият вариант ми изглежда изкушаващо мързелив.
Нищо не приготвям Smile видях как ги хапват в Смолян ,жената казваше че дъщеря и била омъжена
в Германия и това било от немската кухня..сигурно каймата леко се обработва преди да се сложи в ябълките,
не знам.. каза още че немците ядели много картофи ,дори си приготвяли салата с картофи, бекон, мариновани краставички, ябълки и майонеза.. или пълнени чушки с кус/кус и картофи ,залети с готварска сметана .. че и картофени кифлички с пудра захар.. Смолянския регион е известен с картофите си.. жената се радваше че случила на зет.. Nature Zap

# 623
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
Е, Ами как се прави пълнена тиква с месо или пъпеш долма. Или пък свинско със сини сливи. Все смесване на сладко и солено.

# 624
  • Мнения: 5 346
По въпроса за киселото мляко, ориза, пълнените чушки или зелен фасул плакия - НИКОГА смесени! Млякото в отделна купичка и си го гребвам с лъжицата. Не смесвам, защото ми изглежда като  по............щано.

Нещо просто- препечена филийка, сиренце и чесън, или кромид.

# 625
  • Мнения: 3 907
Филия с масло, шарена сол и розов домат.

Филия с масло и мед.





# 626
  • Мнения: 579
Филия с масло, шарена сол и розов домат.

Филия с масло и мед.

Ауу, първото нещо което ще направя като се прибера у дома тази вечер е да си намажа филия с масло и мед ( и сиренце Relaxed )

# 627
  • Мнения: 3 907
Rossitta_ - Bon Appétit Smile

# 628
  • София
  • Мнения: 12 006


Сетих се за темата, като видях тази картинка. Grinning
Това от сникмата си е добра комбинация по векиденските празници + вкусен домашен козунак  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт