Нещо просто, което обичате да похапвате

• 53 160
  • 628
  •   1
Отговори
# 195
Събуждам се в 5 сутринта и не мога да заспя... гладна съм . ОК. Слизам до хладилника и гледам имам кутия кисело доматено пюре отворена, картофено кюфте и черен хляб ... разбърках една лъжица доматено пюре с малко зехтин, намазах го на флийката черен хляб  ,наръсих една черна маслина нарязана  и катофеното кюфте най-отгоре ... сега се сещам, че съм забравила само малко пресен магданоз да сложа Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 15:54 от bella_ciao

# 196
  • В градината...
Пушена сьомга, царевица, краставица, зелени маслини - всичко нарязано, майонеза или закв. сметана. И много студена ракия!

# 197
  • Bарна, морето, сините вълни
Варена млечна царевица, филийка с домат и сирене, филийка с лютеница и сирене, таратор, рохки яйца на очи със запръжка...

# 198
Домашно маринован сафрид - мога да изям килограм !
Филе от акула - обмазано с чесън, червен пиперец, подправки, нарязано както си трябва и на филийка с масло.
Чироз - от сафрид, който се препича на газовия котлон, обелва се и се похапва върху филийка бял хляб намазана щедро с краве масло !

# 199
  • В градината...
Може ли рецепта за маринования сафрид!
Че се сдобихме с пресен от рибарите.

# 200
 Нарязвам зелето на едри парчета и го бланширам във вряла вода със сол. Докато още пари, слагам масълце и сирене и го разбърквам, за да се разтопят. Ръсвам копър и го ям още топло
[/quote]

Много ти благодаря! Ще опитам! Само да уточня - под сирене - разбираш именно сирене или вид кашкавал /че с тези наименования на български и чуждоземски на кашкавала често се обърквам!/

Обичам още задушено в масълце брюкселско зеле с лимонов сок - умрем си за него!

# 201
Филе от акула - обмазано с чесън, червен пиперец, подправки, нарязано както си трябва и на филийка с масло.
Това филе от акула мариновано ли е предварително? Или е обработвано по някакъв друг начин?

# 202
Това филе от акула е сушено. Известно е още като "кайзер от акула"  И него мога да го маам в голямо количество !

# 203
  • София
Това филе от акула е сушено. Известно е още като "кайзер от акула"  И него мога да го маам в голямо количество !
за София в кои магазини се намира?

# 204
за София в кои магазини се намира?
Или рецепта да дадеш? Да не би да се прави като кайзер от рибици на толстолоб? Това е уникална вкусотия.

# 205
бира (нали се води храна...)

# 206
  • Бургас
Филия с мед и масло, само че размекнатото масло обърквам с меда до хомогенна, кремообразна  смес и тогава мажа...просто неустоимо

# 207
  • Bарна, морето, сините вълни
Филия с мед и масло, само че размекнатото масло обърквам с меда до хомогенна, кремообразна  смес и тогава мажа...просто неустоимо
Ооо, обожавам, не съм яла много отдавна. Сега нямаме хубав мед, имаме някакъв от Германия, дето даже за чай не става..

# 208
Освен с мед, страшно е вкусно маслото да се разбие с пасатора с някакво сладко.  С малини или ягоди е убиец. Уф! Все за неща, които не мога да ям ме подсещате.

# 209
  • WonderLand
Цедено кисело мляко, заквасена сметана, солен айряааан....

Общи условия

Активация на акаунт