Нещо просто, което обичате да похапвате

• 53 297
  • 628
  •   1
Отговори
# 435
  • софия
.
"Ама и сланинката да е домашна, с тъъънка ивичка месце. "

олеее...мълчи, че нямам в момента нито яца нито сланинка....

# 436
  • Варна
Биволско кисело мляко с течен шоколад и банан Animal Pig
Иииии варени картофи, които издълбавам леко и пълня със сирене и кашкавал, след което запичам във фурната-пантофки се нарича.
На варените картофи може в тази плънка от сирене и кашкавал да се добави и едно яйце. А може  и с плънка от шунка и кашкавал Wink

Ще се пробва задължително! Благодаря! Flowers Hibiscus

# 437
Ако трябва да уточним за варените картофки с плънка, всъшност се правят 2 различни неща с едни и същи материали. Какво имам предвид. Сварените картофи ( по-големи ) се издълбават като лодка, ама повечко се издълбават, за да не тече от тях плънката. Пълнят се със сирене, кашкавал,шунка, яйце .... и се запичат. Издълбаната част, която си е хубав варен картоф се обърква със сирене и яйце и се правят от нея картофени кюфтета ( пържени ). Т.е. с едно варене на картофи получавате две ястия, като ползвате и фурната и котлона на печката. Е, малко е играчка ама си заслужава Wink

# 438
  • Bарна, морето, сините вълни
Като сте на вълна картофи, се сетих за много любимо картофено руло с кайма.
Сварени, намачкани картофи с много подправки, разтилат се на фолио и върху тях камата, също овкусена. Навива се на руло и се пече.
Обикновено го правя по празниците, но сега се подсетих и може скоро да приготвя, много е вкусно.

# 439
  • Някъде там
Скоро не съм надниквала тук.
Като говорите за картофи и сланинка да ви кажа аз какво правя зимата.
Режа картоф на кръгчета нареждам в подмазана тавичка и отгоре върху всеки картоф нареждам парченца сланинка и пека.
Става уникално вкусно.Допълнително сол не слагам защото сланината е солена.
Дадох сама на себе си идея за утрешната вечеря.😊

# 440
Хубава сланина във Варна много трудно се намира. Много върви със топъл хляб и сирене.

# 441
  • На брега на реката
Искам да благодаря на Agent Provocateur за съвета за ирландското масло. Днес най-накрая открих марката и вида. В рая съм, грибах с лъжицата и охках от кеф Joy
Не знам дали е точно същата марка, която ядох в онова заведение, но е също толкова пухкаво, млечно и вкусно, а соленото остава по небцето. Сърдечно благодаря! Направо угоди на един чревоугодник като мен Flowers Hibiscus

# 442
  • WonderLand
Варена царевичка с масълце и сол...ммммляс

# 443
  • София
Да се върнем към картофите ....
Картофи на фурна с розмарин, сметана, масло и сол.
Божествен аромат, хубава коричка отвън, отвътре се топят в устата...
Преглъщаме в момента, остават 20 минути докато ги извадим от фурната ...

# 444
Дай рецептата

# 445
Ааа, да се върнем на сланинката Joy
Татко овалваше дебели резени сланина, около 15 см дължина, около 2 см дебелина, в царевично брашно и печеше на парти грил. Ставаше една хрупкава коричка...

# 446
  • Варна
Я, колко картофени фенове имало... Joy Ще добавя и картофите по селски на фурна тогава, а ако са и леко пикантни.... Ох!

# 447
  • Някъде там
Картофки..мога да живея само на тях.
Сега сме на вълна картофки в кукър.Страхотни са.
Ще следя за предложенията ви.

# 448
Искам да благодаря на Agent Provocateur за съвета за ирландското масло. Днес най-накрая открих марката и вида. В рая съм, грибах с лъжицата и охках от кеф Joy
Не знам дали е точно същата марка, която ядох в онова заведение, но е също толкова пухкаво, млечно и вкусно, а соленото остава по небцето. Сърдечно благодаря! Направо угоди на един чревоугодник като мен Flowers Hibiscus
Един чревоугодник е много щастлив, че е успял да угоди на един друг чревоугодник! Grinning
Да ти е сладко! Hug

# 449
  • софия
С тия картофи вчера не можах да спя цяла нощ.... Да ви кажа какво си хапвам в момента.
Картофена пантофка с плънка домашна извара с масълце, и после обилно намазано с домашно сладко от сливи.
За 'гарнитура' имам печени моркови с масло, едните с канела , другите с чер пипер. Плюс имам и страхотен ябълков ладкиш с мюсли  във фурната. ММ като каза ,че се изнася за 2 дни командировка и се развихрих.

ММ в момнта си събира багажа и се заканва, че няма да се върне повече Simple Smile /той е фен на 'разделното хранене', от моите бъркочи буквално му се гади/
Повече за мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт