Истанбул [тема 45]

• 69 690
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
За хотелите- други са експертите. Simple Smile

# 241
  • София
Ако отивах за първи път, бих си купила музейна карта и бих обиколила музеите, които включва картата. Докато обикалям около тях, ще разгледам и безплатните забележителности по пътя. Водохранилището бих го пропуснала с оглед последните отзиви за ремонти.

Да, спането в Султанахмет е добро като място, особено за гледане на основните забележителности, както е в случая. Около гара Сиркеджи е удобно като място с много транспорт.

# 242
  • Бургас
За този аквариум някакви отзиви, че мислех да отидем на Флория, а пък вчера го видях, че е нещо ново?
http://www.emaarakvaryum.com/en/aquarium

# 243
  • София
За този аквариум някакви отзиви, че мислех да отидем на Флория, а пък вчера го видях, че е нещо ново?
http://www.emaarakvaryum.com/en/aquarium

Не съм била. Май и никой от пишещите тук не е давал отзиви. Но няма как в етаж от мол да има по-голямо разнообразие от 3-етажен аквариум, построен специално за целта.  Wink

# 244
  • Varna, Bulgaria
Днес купих от Тавекс 500 лири на 0,296 лв, след като предварително попитаха колко искам. След някой друг ден пак.... Sunglasses

А иначе пише, че не продават. Направо застанах на гишето и попитах Bowtie

# 245
  • София
Малко информация от прясно върналите се вчера от Истанбул. Сменихме си спокойно евро в едно квартално бюро в Лалели, джамията Султан Ахмед е в ремонт и не се вижда почти нищо, а миризмата на чорапи е страхотна. В Топ Капъ също има доста ремонтни дейности, най- вече в харема. Има карта Istanbul museum pass струва 125тл и дава безплатен вход в: Топ Капъ (дворец и харем), св. Ирина, св. София, музей на музайките, музей на Турското и ислямско изкуство, църква Хора, крепост Румели Хисар (която не е нищо особено, няма нищо отворено за гледане от туристите) май са това обектите. Хубавото на картата е, че не се чака по опашки за вход.
Дано да съм ви била полезна. Simple Smile

# 246
  • Варна
Малкото, в нашия Тавекс? Директно там отивам и питам, а?

# 247
  • Varna, Bulgaria
Малкото, в нашия Тавекс? Директно там отивам и питам, а?

Да, Беличке, в Гранд Мол.

Питах директно: "Изобщо ли не продавате турски лири?!" Grin

# 248
  • у нас
То и аз днес питах в Тавекс и в Краун в Бургас, но казаха, че не продават.

# 249
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
И аз питах в София мол и ми отказаха...

Някой има ли наблюдение къде има супермаркет в Истанбул? Последния път срещу хотела имаше, но беше...като Пени - твърде беден и само собствени марки, нищо нормално. Сещам се за един при кулата Галата, ама и той е малък.

# 250
  • Стара Загора
При нас днес в едно бюро на Western union курса беше 0,34. А купува 0,26 ако не ме лъже паметта.

# 251
Шебече, и аз все се каня да проуча въпроса за Мигрос например.
Дали няма на лесно място.

# 252
  • Varna, Bulgaria
В Сапфир имаше някакъв голям, Карфур май...

# 253
  • Стара Загора
Да, Карфур е е Сапфир.

# 254
То и аз днес питах в Тавекс и в Краун в Бургас, но казаха, че не продават.

Днес питах в двата чейнджа на "Булаир" - нямали налични лири, ми отговориха, а не, че са спрени от продажба. Курс продава и на двете места беше 2.96 за 10 лири. В бюрото между Кауфланд и Лидл в "Изгрев" също нямаше.  
Замисляхме пазар в близките дни, но без пари в брой не смея да тръгна.

Последна редакция: пн, 13 авг 2018, 22:36 от daniela.qnkova

Общи условия

Активация на акаунт