Истанбул [тема 45]

• 69 651
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря ти. Имам малко репарил ще го пусна в действие.
Стискайте палци да не висим дълго на границата.

# 361
  • София
Пепелче пожелавам ти много слънце и незабравими емоции в любимия град, весело изкарване и чакаме снимки с разказ Wink

# 362
  • Бургас / UK
Избрахме го единствено, защото е с подземен паркинг. Не намерих друг такъв хотел в района. Ако вие знаете някой, моля да споделите. Ще излизаме сутринта и ще се прибираме вечерта. Не държа да е 5 звезди. Важно ни е да е с паркинг(охраняем) и да е чисто. Получих няколко предложения на лично, но те бяха без паркинг. Обществен паркинг не е опция, мислим багажа от почивката да си остане в колата и да не го мислим.

Здравейте,на 1-ва страница има сайт с платените и предполагам охранявани паркинги в Истанбул.Аз съм спирала къде ли не и никога не съм имала проблем с колата.Хотелите, които имат паркинг ,не е ясно дали са охраняваяни или не.В Букинг обикновено пише паркинг(няма паркинг),но кой ти пази колата и дали изобщо я пази е отделен въпрос...Вижте сайта с паркинги и си потърсете хотел някъде в близост ,за да сте спокойни.Имам някакъв спомен за паркинг около гара Сиркеджи(в района има много хубави хотели) и със сигурност съм виждала един ,който е някъде около моста Галата,от страната на Египетския пазар..

Пепелче,лек път и много хубаво изкарване  Peace

# 363
  • Варна
Пепелче, да се оправяш бързо!
Скрит текст:
Аз съм ходила там с отвратителна травма на коляното, която гарнирах с такава на стъпалото от падане по стълбите в хотела. Тръгвала съм на инжекции, напълно скована от болки в кръста. Като кон съм ходила, въпреки горното. Всичко се оправя в любимия град, да знаеш.
Е, помогни му с някоя и друга химия. Вземи нещо обезболяващо за всеки случай. Ако нямаш, купи си от там. Majezik може да свърши работа. В Лалели до Университета по улицата към Везнеджилер има аптека, в която работи една жена, говореща български. Може да ти препоръча нещо.

Пък от Бююк Шахинлер вода си видяла, ама Златния рог не е било със сигурност. Да разучиш кое е! Бойна задача!

Приятно изкарване и благородно завиждам!

Гала, аз не бих избрала този хотел заради подземния паркинг. Наистина в сайта от първи пост може да се избере паркинг от платените, а хотел наблизо лесно ще се намери.
Например хотел Пера лайф, който показвах наскоро (по повод едно питане за полилеи, ако си чела...) се намира в непосредствена близост до два паркинга - един подземен и един многоетажен, а в допълнение е близо до кула Галата, метростанции Шишхане и Халич, както и на пешеходно разстояние от Каракьой и Истиклял. Когато ние отседнахме там, имахме късмет да няма други гости с коли и паркираха нашата на едно от двете места пред входа на хотела, безплатно. В този район има и други хотели, разбира се.
Ако багажът ви е в багажника, не виждам какво има да се притеснявате. Нашият обикновено е пълен и сме спирали без проблем на т.нар. "безплатен обществен паркинг"... демек на улицата, в неплатена зона. За паркинг пари досега не съм давала отделно.

# 364
  • София
Пепелче, чудесно да си изкарате! И дано мазилото помогне! Репарилът е вълшебен!  Wink

# 365
За Golden Horn hotel имате ли мнения?
Пише, че се намира на 5 мин пеша от Св. София.
Извинявам се, че така ви занимавам с моя хотел, но знам че в Турция не всичко си отговаря, особено звездите на хотелите.
Миналата година спахме в Одрин в хотел с оценка 9 от букинг(не помня колко звезди беше) Беше много неудобно и си тръгнахме по-рано от предвиденото.
Искам в Истанбул всичко да ок, за да се насладим наистина.
Паркинг на място в хотела си остава мъжкото изискване Simple Smile

# 366
  • София
За Golden Horn hotel имате ли мнения?
Пише, че се намира на 5 мин пеша от Св. София.
Извинявам се, че така ви занимавам с моя хотел, но знам че в Турция не всичко си отговаря, особено звездите на хотелите.
Миналата година спахме в Одрин в хотел с оценка 9 от букинг(не помня колко звезди беше) Беше много неудобно и си тръгнахме по-рано от предвиденото.
Искам в Истанбул всичко да ок, за да се насладим наистина.
Паркинг на място в хотела си остава мъжкото изискване Simple Smile

Мисля, че в този хотел бяха отсядали доста хора от темата и бяха доволни. Запомнила съм, че много се радваха на панорамната тераса, където сервират закуската.  Дано само не се бъркам, защото бяха два хотела с почти еднакви имена. Мястото около гара Сиркеджи е идеално като транспортна точка - има метро, трамвай, фериботи и автобуси. В близост са и корабчетата за разходка. Света София не е на 5 минути ходене, но са 2 трамвайни спирки и е на пешеходно разстояние. Сигурно 5-те минути са ги засичали с трамвай. Laughing При всички положения, мястото е за предпочитане пред Лалели.

# 367
Продължавам с въпросите Simple Smile
Къде е по-добре за вечерни разходки - района около Св. София или на пл. Таксим?

# 368
  • Варна
Аз не помня някой да е споделял точно за този хотел, който ми излиза под това име в Букинг, но може и да бъркам. Този район не го гледам много, поради липсата на възможност за свободно паркиране/пълната липса на място за паркиране.

Таня,
Скрит текст:
ако имаш предвид хотела, в който отсядаха Роже и други хора от темата, то май не беше този. Ама трябва да се сетя кой беше. Да сме достоверни, нали...

Имам обаче опит с хотел на самата спирка Гюлхане на трамвая, близо до която е и този хотел. В Букинг беше обявено същото - "безплатен частен паркинг". Понеже "обходих" района с вю-то и не видях къде е този паркинг, но видях табелите за платена зона, тип "синя", им писах. Бяха коректни да ми отговорят следното: През работното време на зоната плащате на общината. За останалото време не дължите на хотела нищо. Т.е. на хотела не плащаш нищо за паркинг, но сумата за платено паркиране на улицата не е никак малка, тъй като е почасова. И я дължиш, като поп, на общината. И това е обяснението им за "безплатен частен паркинг".
Като цяло при търсенето на хотели в историческата част на града съм останала с впечатлението, че паркинг е много относително понятие. Ако държах на сигурен охраняем такъв, щях да ползвам истински от тези в линка на първа страница. Бил той и на 200, 300 или 500 метра от хотела.

Гала, като имаш предвид горното, поне размени мейли с хотела, за да си сигурна какво разбират под написаното за паркинга си.

На последния въпрос - зависи какво предпочитате. Около Св. софия за мен е най-доброто място. Но ако предпочитате нощния живот и баровете, пл. Таксим и Истиклял е мястото.

# 369
  • София
Беличке, може би си права за хотела, защото онзи го бях отхвърлила категорично поради липса на паркинг, а на сегашния пише, че има. Иначе за Роже не помня, но Биалк и Госпожата го хвалеха. Даже Биалк беше много доволен от цената, защото им се беше обадил и заради турския език му бяха направили някаква супер оферта. Може би беше този хотел

Само при мен ли има проблем с Букинг? Не виждам точното положение на хотела на картата. Излиза ми само карта без хотели.  newsm78

# 370
Точно този от линка на Таня имам предвид. Пише безплатен частен паркинг-предполагам техен към хотела.

# 371
  • Варна
Вай, то от толкоз достоверност объркАх Роже с Биалк. И аз се усъмних, понеже по същата причина отхвърлях техния хотел като възможност. Да, това е "техният" хотел.

И аз имам проблем с Букинг. Бъгва се жестоко, изобщо не мога да го ползвам и да изкарам каквато и да е карта... особено на компютъра, но го отдавах на това, че е от преди Потопа.

Гала, ти питаш за Golden Horn Hotel, а линкът на Таня е за Golden Horn Istanbul Hotel. Това са два различни хотела, първият от които е с "безплатен частен паркинг" (уж), а вторият (вече) е представен като такъв с частен паркинг, за който се дължи такса.

Погледни адресите, а и останалите характеристики на двата. РазучИ добре ситуацията с паркинга, да не се наложи на място пак да търсите от ония в сайта от първи пост.

# 372
Оф, тотално се обърках. Питам за първия,да. Сега видях, че паркинга бил в близост.
За вечер искам да е красиво, осветено, да  има заведения и къде да се разходиш.

# 373
  • София
Точно този от линка на Таня имам предвид. Пише безплатен частен паркинг-предполагам техен към хотела.

Предполагам, че паркингът им е тротоара до стената. Вижда се на стрийт-вю как са наспирали коли и пред следващия хотел.

Иначе профилът на Госпожата е деактивиран, но bialk още чете във форума(преди няколко дни е бил на линия). Попитай го на лични дали е това хотела. Спомням си, че беше доволен, но пък са минали поне 3-4 години, а това за един хотел е достатъчно да овехтее или да му се скапе нещо друго.

Явно това с липсата на хотели на картата на Букинг е само за Турция. Нали имаха някакви проблеми и може би затова е така. Погледах за Гърция и се виждат, както винаги е било.

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 01:07 от Тaня67

# 374
  • Варна
Затова ти казах да проучиш внимателно района и ситуацията с паркинга. Както казах, и за моя пишеше "Безплатен частен паркинг", ама това беше всичко друго, но не и...
Вю-то от района на хотела на Бялк е старо. Няма гаранция, че още е възможно паркиране като заснетото. Ако се окаже, че може да се паркира там, с удоволствие го резервирам другия път.

Общи условия

Активация на акаунт