Истанбул [тема 45]

• 69 657
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Попаднах на снимка на тази джамия, за която се твърди, че е в Истанбул. Случайно някой да знае нещо по въпроса? Много е красива.

# 346
В Абу Даби е джамията.

# 347
В Абу Даби е джамията.
Да, може би е тя. Не съм я виждала от този ъгъл.

# 348
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Не е тази в Абу Даби, всъщност никоя не е - това е компютърна графика, не е реална снимка.

# 349
  • On the sea

Мисчя, че в този район нямат. И двата пъти искахме да слезем в този район, но първият път ни спряха на Аксарай, а вторият на Таксим, като от там със сигурност знам, че има и към посока автогарата.

И аз така предположих, но много ще съм Ви благодарна да споделите къде точно на Аксарай може да хванем шатъла.
Не откривам никаква информация на сайта им и мога да ви подведа.
Районът е горе долу този (то това е ясно де 😁)

Спирката беше на бул. Ататюрк в близост до трамвайната линия на Т1, но това е много общо казано. За Таксим мога да кажа с точност къде е спирката, понеже моя позната хвана шатъл от там, но за Аксарай честно не обърнах внимание от вълнение. Най добрият вариант е да помолите някой от рецепция на хотела ви да звънне в Метро и да му обяснят с точност от къде и в какви часове.

# 350
Да. Някой си е направил 3д, вдъхновен от тази в Абу Даби. Приличат си.

# 351
  • Sofia
tedizonova, ако Аксарай ви е удобно като отправна точка към автогарата, защо не ползвате метрото - линия М1
За шатълите нямам информация, ако държите на тях.  

Към Goldfinch - територията, за която питате и сте маркирали за мен е огромна. Може би картата подвежда да ви изглежда по-компактна, но реално не е така!
Ако искате да избегнете градския транспорт, търсете хотел в района между площад Султан Ахмед и ЖП гара Сиркеджи. Така ще бъдете на пешеходно разстояние от най-основните забележителности и Босфора Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 00:03 от Melite

# 352
Здравейте, предстои ми екскурзия в Истанбул. Има ли някой нощувал в х-л BUYUK SAHINLER 4*? Моля ако имате отзиви за стаи /чистота/ и закуска да споделите! Благодаря Ви предварително!!! Flowers Bouquet

# 353
  • София
Здравейте, предстои ми екскурзия в Истанбул. Има ли някой нощувал в х-л BUYUK SAHINLER 4*? Моля ако имате отзиви за стаи /чистота/ и закуска да споделите! Благодаря Ви предварително!!! Flowers Bouquet

Аз бях в него края на юни месец и хич не съм доволна - стаите много малки и тесни, определено се нуждаят от освежаване, както и банята в същото положение, за закуската пък въобще не ми се коментира, две закуски имахме и двете не струваха, еднообразие и храната изглеждаше стара и безвкусна, за първи път в хотел в Истанбул съм разочарована от храната, като местоположение е много близко до трамвайната спирка.

# 354
Мнение за doubletree by hilton istanbul old town някой има ли?

# 355
  • Варна
Гала, доста години съм в темата и не помня някой да е споделял за престой там.
Отговарям те, за да не решиш, че постът ти се игнорира.

Скрит текст:
Хотелът е 5 звезди (което невинаги означава много там) но е на световна верига и това вероятно е гаранция за добри условия и обслужване.
Но...
- твърде скъп е за едното спане (защото в Истанбул в хотел не се седи);
- намира се реално в Лалели, където е пълно с хотели, някои от които с добри условия и на много по-добра цена;
- в последните години този квартал не е много лицеприятен, но пък хотела е на трамвайната (главния булевард, минаващ от там) и досег с квартала няма да имате;
- близостта до трамвайната предполага шум (не от трамваите - това не е София, а от повечкото хора);
- не е твърде близо до Султанахмет и Еминьоню и ако сте поуморени е необходимо ползването на трамвая;
- като плюс е, че е непосредствено до трамвайната спирка Лалели университе и сравнително близо до сп. Везнеджилер на метрото, както и на поносимо разстояние от метростанция Йеникапъ

# 356
Избрахме го единствено, защото е с подземен паркинг. Не намерих друг такъв хотел в района. Ако вие знаете някой, моля да споделите. Ще излизаме сутринта и ще се прибираме вечерта. Не държа да е 5 звезди. Важно ни е да е с паркинг(охраняем) и да е чисто. Получих няколко предложения на лично, но те бяха без паркинг. Обществен паркинг не е опция, мислим багажа от почивката да си остане в колата и да не го мислим.

# 357

Аз бях в него края на юни месец и хич не съм доволна - стаите много малки и тесни, определено се нуждаят от освежаване, както и банята в същото положение, за закуската пък въобще не ми се коментира, две закуски имахме и двете не струваха, еднообразие и храната изглеждаше стара и безвкусна, за първи път в хотел в Истанбул съм разочарована от храната, като местоположение е много близко до трамвайната спирка.
всичко е точно така, макар че нашата стая беше голяма и се виждаше някак си парченце от зл.рог.
Просто късмет.

# 358
В 2ч. тръгваме, а  аз паднах в банята и си ударих коляното. Simple Smile
С ледени компреси успях да го докарам до прилично състояние, така че надявам се да не ми попречи на скитането. Simple Smile

# 359
  • Варна
В 2ч. тръгваме, а  аз паднах в банята и си ударих коляното. Simple Smile
С ледени компреси успях да го докарам до прилично състояние, така че надявам се да не ми попречи на скитането. Simple Smile

Пепелче, вземи си мазило с арника - оправя за нула време - арнигел съм ползвала аз; и другото много ефикасно РЕПАРИЛ H гел;  Ако можех да ти пратя през нета - веднага щях да ти пусна тубичката.
Лек път и суперско изкарване в този магичен град!

Общи условия

Активация на акаунт