Истанбул [тема 45]

• 69 632
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Момичета как ви се струва като локация този хотел kaya madrid hotel адреса е следния: Cingirakli Bostan Sokak No 40 Aksaray, 34471 Истанбул, Турция току що анулирах предишния и резервирах този😊

2016г. бяхме в него. Като локация за маршрута,който бях избрала много ни удовлетворяваше. посетихме Хора и се шляехме в тези квартали. Посетихме и Миниатюрк, а вечерта се хранихме в едно заведение с местни и ни хареса. Ходихме и на площад Султан Ахмет - препоръчвам да се хване трамвая, защото е около 20-30 минути пеша и зависи колко сте обикаляли през деня. Ние паркирахме пред входа на хотела на улицата и нищо не сме плащали, но срещу хотела има паркинг, който е платен. В хотела имаше много араби. Закуската беше слаба.На по-високите етажи трудно стигаше топлата вода. Последния ден освободихме стаята, но багажа и колата останаха до 16 часа без проблем.

# 421
Момичета как ви се струва като локация този хотел kaya madrid hotel адреса е следния: Cingirakli Bostan Sokak No 40 Aksaray, 34471 Истанбул, Турция току що анулирах предишния и резервирах този😊

2016г. бяхме в него. Като локация за маршрута,който бях избрала много ни удовлетворяваше. посетихме Хора и се шляехме в тези квартали. Посетихме и Миниатюрк, а вечерта се хранихме в едно заведение с местни и ни хареса. Ходихме и на площад Султан Ахмет - препоръчвам да се хване трамвая, защото е около 20-30 минути пеша и зависи колко сте обикаляли през деня. Ние паркирахме пред входа на хотела на улицата и нищо не сме плащали, но срещу хотела има паркинг, който е платен. В хотела имаше много араби. Закуската беше слаба.На по-високите етажи трудно стигаше топлата вода. Последния ден освободихме стаята, но багажа и колата останаха до 16 часа без проблем.

Благодаря ти за отговора но ни е доста отдалечен и накрая избрахме abella hotel на султанахмет по близо и ще може да стоим по до късно

# 422
Планирам екскурзия до Истанбул.От много гледане на оферти незнам какво да избера.Различните агенции предлагат разглеждане на различни забележителности и то на различни цени.Моля да ме насочите към някоя агенция.Става въпрос за Варна.Ако има някъде писано по моя въпрос,моля да ме насочите да прочета.

# 423
  • Варна
Бронз, писали сме, но отдавна. Повечето тук вече пътуваме самостоятелно. Въпреки това ще ти кажа аз какво знам, макар вече три години да не сме ходили организирано.
От Варна фирмата, която най-редовно организира пътувания, е Караджъ турс. Много по-малки фирми предлагат всъщност техните екскурзии. Другите са Сейф турс и Динита, които са бургаски фирми, но предлагат тръгване и от Варна (с приемливо оскъпяване спрямо цената от Бургас). Разбира се, в летните месеци и при тази стойност на лирата, предполагащи повече желаещи, може и други фирми да организират, но нямат нито опита, нито стабилността на споменатата. Като цяло, в годините тук най-много пътували без сериозни оплаквания е имало с тях и Запрянов, но последният не работи от Варна.
По отношение на забележителностите... Ако ти се чете, може да се ограничиш само с пешеходната, която обикновено е включена в цената на екскурзията, а останалото без особени усилия и затруднения да видите сами за много по-малко пари, по-спокойно и приятно. Като казвам "останалото", имам предвид 3-4 обекта, които са оптималното за първо посещение на града.

# 424
Здравейте. Simple Smile
Плануваме мини трип до Истанбул за 2 нощувки с тръгване от Варна - основната ни идея е шопинг.
Може ли да ми кажете удобни хотели до центъра с паркинг да можем спокойно да оставим колата и къде да обикаляме за пазар. Simple Smile Не съм ходила там ще ми е интересно да видя и някоя и друга забележителност стига да са в близост понеже сме ограничени от към време. Благодаря. Flowers Hibiscus

# 425
Привет,
Днес си тръгваме и ще пиша подробно като се прибера, но не мога да подмина въпроса с матраците. Simple Smile
Моят мъж най-сетне намери удобния матрак и се наспа като бял човек.
Ще трябва да се идва пак. Simple Smile
А аз да кажа, че нито коляното ме болят, нито мазолът, който в бг ме мъчи страшно.
Каква е тая магия. Simple Smile
И последно на идване влязохме точно за половин час в Турция през Капъкуле. В 3 през нощта нямаше пукнат автобус на границата.
Днес ще се прибираме през лесово, да видим там как ще е.
Чао засега.
Като се върна-повече.

# 426
Момичета кое приложение да си изтегля за да гледам мястото където искам да отида кой автобус се хваща

# 427
beljata,благодаря за отговора.И аз предпочитам сама да си организирвам нещата,но в момента нямаме собствен транспорт,а и не разполагам с никакво време.Става въпрос за след 10дни.
От това което прочетох много набързо проявих интерес към някои неща-разходката по Босфора,разходката до Принцови острови,посещение на някой дворец,някакво кафене имаше в кула нависоко,небостъргача също,аквариума/така и не разбрах колко има/ и може би някой пазар за покупка.Искам и вечеря с танци,защото има повод.Църкви,джамии и разни исторически стени и такива неща не ме влекат изобщо.
Искам сама да си ги посетя,но като за първи път ми се струва че доста ще се "заплета".
Иначе агенции от Варна има всякакви,които правят екскурзии до там,но незнам какви хотели резервирват и какви са им автобусите.Незнам на къдд да се ориентирам...

# 428
Аз се върнах днес Истанбул е вълшебен Моля ако някой от Бургас ще ходи да ми пише че забравих да намеря аптека да си купя един крем

# 429
  • Варна
Бронз, обясних защо "всякакви агенции предлагат екскурзии до Истанбул". Малките работят към големите. Имаше период, когато така бяха намалели желаещите, че дори големите се комбинираха, за да осъществят пътуванията. Това, засега, не е актуално, но малки фирмички трудно могат да организират самостоятелни екскурзии, а и да успеят веднъж в годината, проблемите в резултат на неопитността им са неизбежни.
Затова се ориентирай към големите. Препоръчах най-добрата от тук, според моя опит. Като цяло варненските фирми не притежават автобуси. Ползват такива на транспортни фирми. Динита и Сейф турс пътуват със собствени. Нито едното, нито другото гарантира или изключва да ви се падне добър или лош автобус, но като цяло не се пускат трошки. Все пак това е международен превоз и стабилните фирми държат на сигурен транспорт.
За хотела... Важното е да им топла вода и чисти чаршафи. Не очаквай чудеса за тази сума, която ще платиш. Все пак две нощувки, закуски, път и куп други неща има включени. Въпреки това сме били и в прекрасни хотели... и в не тъй добри (но по-отдавна).

За обектите... Босфора, Принцовите острови, Топ капъ или Долмабахче (дворци), кула Галата (ако правилно тълкувам "кула нависоко") и небостъргача Сапфир са изключително леснодостъпни пеша или с градски транспорт. Египетския пазар и Капалъ чарши - също. Аквариумът Тюркюазу (за другия нямаш време, а фирми рядко водят до там) обикновено е част от обичайното връщане на Караджъ турс. След напускане на хотела водят в МОЛ Форум, на чиято територия е този аквариум.

Дори и да решиш да платиш желаните обекти към фирмата (което ще ти струва 2-3 пъти повече от реалното), пак ще трябва да почетеш малко. Все пак те не уплътняват 24 часа в денонощието. Надявам се не те блазни идеята да излизаш от хотела само с групата и зад "флагчето".

Имаш 10 дни. Това е много време, още повече, че няма да разучаваш целия Истанбул, а само основната част от него, която е толкова добре подредена и лесна за ориентиране, че с малко усилия всичко ще ти се изясни.
Отвори картата, намери желаните обекти, ориентирай се къде са разположени и после прочети как да стигнеш до тях (в първи пост на темата). Прочети и за Истанбулкарт, която ще ти е изключително полезна за ползване на транспорта и си готова.
До момента загубили се в Истанбул не са търсени. Всички са се върнали навреме и доволни. Не се притеснявай.

Ако решиш и прочетеш за изброеното, след като огледаш картата и наличното инфо, питай за доизясняване.

Ако не, поздрави Силвето в офиса на Караджъ.

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 17:19 от beljata

# 430
И ние се завърнахме от Турция,на връщане спахме 2 нощи в Истанбул.Сами си организирахме всичко,бяхме за първи път в Истанбул и всичко мина отлично.Хотела беше на Супер място до гара Сиркези(мисля,че така се казваше).Пишеше че има платен паркинг,но не можахме да стигнем с колата до хотела,понеже уличките по обяд ги затваряха за коли.Паркирахме я на един паркинг за автобуси,точно под султан ахмет,йени тепе,за 15 лири на ден.Паркинга се охранява 24 часа и спират само туристически автобуси,но човека там ни пусна.Отвън представлява голям каменен зид.Хотела се оказа хостел с обща баня и тоалетна на етажа,това не го очаквахме,но го преглътнахме.Не сме прочели като резервираме.Иначе стаята беше съвсем обикновена,но чиста.Yeni hotel.Като място е супер,имало е и стаи с баня и тоалетна но ако искахме да я сменят трябваше да се доплати доста и не си струва за него.На рецепцията мъжът знае и руски.Става за спане,но аз не бих отишла пак в него.125 евро за 2 стаи,2 вечери беше.Посетихме почти всичко набелязано,срещнахме доста българи,видяхме и доста бг коли пред хотелчетата наоколо Simple Smile.Капалъ чарши беше затворена в неделя,само отстрани магазинчетата работеха.Вечер затваря в 7.Случихме Байрама и беше спокойно в града.Ползвахме таксита,вземаха ни различно от 20 до 50 лири,видях че трамваите са страшно пълни.Един таксиджия искаше 75 да ни закара от Долма бахче до Желязната църква,това ни го каза като се качихме.Слязохме и взехме такси за 50.Затова ако ползвате такси първо питайте колко ще струва.После от църквата до йени тепе първо и после близо до капълъ чарши друго такси ни взе 35 🙂.

# 431
Привет, момичета,
Току що минахме Лесово.
Бяхме единственият автобус и минахме отново за около 30 мин. и двете митници.
Кажете сега не съм ли късметлийка. Simple Smile
Утре ще пиша подробно, ама снимки много не съм правила, много ме мързеше в жегата да правя усилия. Simple Smile

# 432
Здравейте, прекрасна група Simple Smile
На 13.09. ми предстои пътуване до Истанбул с Ники М турс и съм много развълнувана. Бих искала да ви помоля ако може да ми дадете съвет дали човек, който отива за 1 път може сам да стигне до забележителностите. Прегледах цените в интернет и са в пъти по-евтини от организираните от тур оператора. Също бих искала да попитам какви горе долу са цените на основните неща (питиета, храни, а ако може и на атракционите -кораб по Босфора , дворци...) До колкото разбрах хотелът ни ще бъде в Лалели и нямам идея дали е близо до забележителности. Благодаря предварително Simple Smile

# 433
  • София
На 21 страница от темата Тина е описала подробно цени от преди седмица. Погледни там, ще ти бъде полезно. Ние решихме да да обикаляме самостоятелно по обектите, защото ще бъдем с децата и с фирмата обектите ни идват доста солено. Самостоятелно ще спестим повече от половината от цената. Предполагам, че с добро планиране ще се справите.

# 434
beljata,оказа се че 10дни са наистина ограничено време.Динита нямат тръгване от варна,защото нямат бройка.Сейф турс нямат изобщо такава екскурзия.А Караджъ турс имат нощен преход на 6ти късно вечерта.
Попаднах на ваучер на Темма в грабо.Имат места,но бяха нещо много неучтиви.Друга фирми Нирамар и Астеа тур също имат,но четох лоши отзиви за тях.
Сега само искам да се придвижа с някоя фирма.Ще ползвам една две допълнителни екскурзии и другите сама ще си организирам.
Но нещо удрям на камък.

Общи условия

Активация на акаунт