Истанбул [тема 45]

• 69 637
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Да, трудно е в Истанбул, с всички тези изисквания. Или поне първите, в комбинация с последното. Обясних защо, а Du е допълнила отлично.

Не знам каква може да е причината да не можеш да се наспиш. Като цяло в хотелите, в които сме били, а те са десетина, винаги е било тихо вечер. Това в комбинация с умората, върху чисти чаршафи и след топла баня, е осигурявало отличен сън. Но градът е огромен, има милиони хора и десетки хиляди туристи. Това не е балнеокурорт, все пак. Може и да не е чак така релаксиращо.

# 406
  • Стара Загора
Който иска да си почива и лукс, да отива в Кемпински. Grinning Но първо да мине да ме вземе, ще му направя богата програма като отплата. Sunglasses

# 407
  • Варна
Ааа, Ивче, няма да се разберем тъй. Аз съм по-старша! ЕГН-то ми дава предимство.

Пропуснах и безумно удобните легла... Няма друго място, където спя така. При всяко тръгване ми идва да си взема леглото с мен... Без значение хотела.
Скрит текст:
И се чудя... хотелските матраци не би трябвало да са от най-скъпите. Тук даваме сума пари за матраци (ортопедични, анатомични и още -ични), ама сутрин съм скована.
Това ще да е някакво "плацебо", тъй да се каже...

# 408
  • София
Aз мога да препоръчам Хилтън до Таксим. Братовчед ми беше отседнал там. Леля искаше да види Истанбул, а той киснеше във фитнеса и СПА-то.  Laughing Гледката им беше към Босфора. Но за мен е грехота да се дават толкова пари за хотел. Той и братовчед ми имаше някакви солидни намаления и затова се настани там. Имат паркинг.  Wink

Ох, разтревожих се, че "4-те сезона" не се предлага в Букинг! Simple Smile Обаче като увеличиш малко картата, се появява. Simple Smile 1795 лв. на вечер е. Simple Smile Побързайте! Остават само 2 стаи на тази цена! Simple Smile Пак допълвам, но да кажа, че има свободен Суит за 6000 лв, а Кинг сайза сме го изпуснали, защото вече са го продали за 14000 лв. Laughing

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 18:38 от Тaня67

# 409
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Щом има група за Кемпински, аз се записвам за Хилтън 😬 Не за друго, Истиклял да ми е наблизо. ✌

Ако трябва да говорим сериозно, хубави хотели видях в азиатската част, основно богати араби с рента кар. Но ще е далеч от забележителностите, така че все някакъв компромис трябва да се направи. При този транспорт, най-лесно е да се смени района.

# 410
Миналата година в Одрин точно матраците бяха ужасно неудобни, беше шумно, не беше много чисто и имаше една задушлива миризма. В хотела бяхме заради охраняемия паркинг Simple Smile
Същото ни се случи преди няколко години в Лисабон. И от двете места си тръгнахме една нощувка по рано (бяхме предплатили)
Ще пробвам това с оглеждането на картата и хотелите, но то май работи само на компютър.
Като говорим за райони, Бейоглу удобен квартал ли е за разходки, забележителности, хапване, шопинг? Там намерих 2-3 неща, които са ми интересни

Редактирам
Понеже от тел не мога да дам линк, пиша имената
Port Bosphotus
Istanbul eye
Hilton на Таксим
Naz City Hotel Taksim

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 18:49 от gala_ilieva

# 411
  • Варна
Къде бяхте в Одрин, Гала?
Виж, че тоя охраняем паркинг бърка нещата. Колата ви толкова интересна за крадците ли е?
Скрит текст:
Питам без ирония, чувам от ММ как разкостват тук определени модели...

Таня, не забравяй и бюджетната закуска... само 72 лв. на човек.

Аз обаче попаднах на "Силно търсено!" - евтина стая във вътрешния двор (пак в 4 сезона, де), само за 1457 лв. за нощувка на рождения ми ден. Дали да отперя на ММ една оферта?

# 412
По въпроса за наспиването - хубаво е да се имат предвид и джамиите рано сутрин , въпреки че не знам това как може да се избегне, то ги има почти до всеки хотел. Иначе аз съм била в Ада Каракьой хотел , само не знам дали има паркинг, на всички други условия отговаря (според мен). Със сигурност съветвам да се избягва Galata Istanbul Hotel, който е в Сиркеджи...
 Бейоглу е малко широко понятие, но като цяло - да, удобен квартал е, като пак зависи къде точно е хотела...

# 413
  • Димитровград
Здравейте мами.Искам да попитам за разходка по Босфора,освен от Галата ,от другадее можем   ли да се качим на корабче?/ по възможност от  европейската част/

# 414
  • София
Като говорим за райони, Бейоглу удобен квартал ли е за разходки, забележителности, хапване, шопинг? Там намерих 2-3 неща, които са ми интересни

Редактирам
Понеже от тел не мога да дам линк, пиша имената
Port Bosphotus
Istanbul eye
Hilton на Таксим
Naz City Hotel Taksim

За Хилтън писах малко по-нагоре. Щом ви е в бюджета, резервирай! Близо е до Таксим и Истиклял. За хапване, шопинг и нощен живот е чудесно място, като има предимството да е сред градина, а и все пак не е съвсем при нощния живот, така че ще става за почивка. Част от забележителностите са в района - Долмабахче, Таксим, Истиклял и може би кулата Галата донякъде. Но забележителностите на Историческия полуостров са далече.

Това с матраците е относително. Едни обичат съвсем твърди, други - много меки. Винаги ще има доволни и доволни клиенти. Дъщеря ми си е купила някакви меки от Икеа, в които потъваш. За нея са страшно удобни. Е, при празна спалня аз спах на дивана. На онова нещо не може да се спи.  Laughing Подобен матрак имаше някъде в тазгодишните ми екскурзии и беше мъчение за мен. Но не ми е минало през ум да очерням хотела. Матракът си беше нов и хубав. Приятелите, с които бяхме казаха, че не им се тръгва от този хотел точно заради матраците. Simple Smile

Беличке, сега ти е паднало. Действай по въпроса!  Wink И ние след десетина дни имаме кръгла годишнина, та се замислих ...  Mr. Green 

geri_pam, освен от Еминьоню (до моста Галата) едно време имаше и от Кабаташ. Сега там тече ремонт. Възможно е да има нещо оставено, но не е сигурно. Наскоро видях, че има и от Каракьой, който в крайна сметка пак е до моста Галата, но ако се хване от там, се изпуска емоцията с минаването под моста. Други корабчета в европейската част не знам да има.

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 19:26 от Тaня67

# 415
  • Варна и...духом на Босфора
По въпроса за "Хилтън".
СамУ за Геджеманки,тъй де,амчи как!
Вижда се и любимото ми стадионче Карталово,и до Истиклялчету Близу!
Моля,Геджеманки да Не резервират!:stuck_out_tongue_winking_eye:Stuck Out Tongue Winking Eye

# 416
Какво е геджеманки? Rolling Eyes

# 417
Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Здравейте,

От доста време чета всичко, което пишете за любимият Истанбул! Благодаря!
От четири години не съм била в Турция, а в Истанбул може би повече от 10.
Най-накрая се очертава пътуване от 24 до 30 септември, ще съм много благодарна ако можете да ми нахвърлите някаква програма - искам ми се освен в европейската част, да отидем до азиатската и до един от островите. Simple Smile
Ще отседнем в хотел около Сиркеджи - но как да стигнем там от авогарата, на което спират автобусите на Метро?
Иска ми се да посетим следните места, макар че в някои съм била ( като Света София, Синята Джамия, Топ Капъ и Мниатюрк) - Света София, Синята Джамия, Сюлемание, Долмабахче, Пиер Лоти, Галата, Таксим Истиклял, Ортакьой Джамията, Къз кулеси, Water garden, евентуално Сапфир, разходка с корабче ( насочих се към туровете на Турйол, според вашите препоръки), бих се радвала на предложения за паркове с красиви гледки и в европейската, и в азиатската част. Приемам и други предложения, като предпочитам да са места без входни такси.Simple Smile
Благодаря предварително, надявам се да не съм много нахална!:relaxed:

# 418
Може би нощни птици-маниачки!:smiles:

# 419
  • Варна и...духом на Босфора
Аз съм Горда Геджеманка!

Иначе- почитателки на приказката ,т.е сериала"Бинбир Гедже"-1001 нощ!
В"Хилтън" е снимана култова сцена от нашия сериал,"Черната нощ"GrinningYum

Общи условия

Активация на акаунт