Истанбул [тема 45]

• 69 642
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Пепелче, весело изкарване!

Букинга отдавна има някакъв проблем и в листа с резултатите. Аз процедирам така - отварям някой хотел, цъкам върху картата и почвам с курсора един по един в района, който ме интересува, да ги преглеждам. Така се появяват и други хотели, които иначе при търсене по дата и сортиране по признак ги няма. Често са и по-евтини, което за мен е обяснение защо ги крият.
Проблемът е, че на картата на истанбулските хотели, които вчера се обсъждаха, изобщо не излизат хотелите. Все едно си отворил карта на Гугъл мапс, а не на Букинг.  Laughing В момента гледам и хотели в Гърция, че ми предстои моренце и там не е така. Но наистина и аз съм хващала Букинг в издънки.

Поправям се - вече излизат хотелите. Wink

Нашият хотел е между Света София и Султан Ахмед Джамия. Дано сме доволни. Когато го резервирах не бях чела темата, не знам нищо за района. ММ само искаше паркинг .
Между двете места е площад с шадраван и банята на Хюрем. Май пак е нещо като "5-те минути" от Сиркеджи до Света София от вчерашния обсъждан хотел.  Laughing

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 15:22 от Тaня67

# 391
Здравейте, за места за отсядане може да ползвате и този сайт www.airbnb.com. Апартаменти под наем. Аз лично съм много доволна.

# 392
  • Варна

Нашият хотел е между Света София и Султан Ахмед Джамия. Дано сме доволни. Когато го резервирах не бях чела темата, не знам нищо за района😎. ММ само искаше паркинг 😀.
Между двете места е площад с шадраван и банята на Хюрем. Май пак е нещо като "5-те минути" от Сиркеджи до Света София от вчерашния обсъждан хотел.  Laughing

Тъй, де! И аз затова питах кой е хотела, да видим колко е "между" и по-притеснителното - доколко "има паркинг". Който не е ходил или поне огледал обстойно всичко, може да остане неприятно изненадан.

Скрит текст:
Днес и аз много се ядосвам с букинг. Трябват ми две единични нощувки на отиване и на връщане... Що нерви изхабих... Едната поне е готова.

# 393
Аз заради това се притеснявам какво да резервирам. Не знам какво ще излезе накрая.

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 14:56 от gala_ilieva

# 394
Деска, Байрама мина. За кои пазари питаш?
Мерси - За съботните пазари по кварталите на Истанбул ...

# 395
  • на Мелмак
Оххх! Дано съм уцелила 🙄.
Изрично питах за паркинг, казаха имат. Отзиви имаше от българи също, че им е удобен паркинга.
Това ми беше критерий и отзивите.
Не успявам да дам линк от телефона. Гранд пенсула нещо си беше

# 396
  • Варна
Хотел Гранд Пенинсула?
Били сме в другите два техни - Пенинсула и Ханедан, които са един срещу друг, а Гранд Пенинсула е на две пресечки. Намират се под площад Султанахмет, като на нас ни бе най-близо да излезем между Св. София и шадравана, а на вас вероятно ще ви е по-удобно да подхождате между шадравана и Синята джамия. Добро местоположение, просто ти го описа малко неточно. До мястото, което спомена - между Св.София и джамията, ще вървите около 5 минути.
Паркирането е на улицата. Мисля, че там имат повече място. Между "нашите" два има място за 3 коли и първия път паркирахме без проблем, но втория се наложи да гракна. А имах право на това, защото бях разменила мейли с многократно напомняне, че разчитаме на паркомясто и обещания за такова от тяхна страна. Много персонал се сменял, не си предавали информацията... Да, ама черно на бяло пише какво са ми обещали от техния електронен адрес. Та, после ме гледаха в очите...
Хотелите са ОК за цената и мястото си. Добър избор!

Гала, не е толкова страшно. Просто човек трябва да огледа нещата добре. Да види и сайта на хотела, да осъществи връзка с рецепция, да уточни най-важното за себе си. Защото понякога има подвеждаща информация, като "безплатния частен паркинг" от моя пример. Не е задължително да е умишлено подвеждаща, може да е и проблем с превода.

# 397
  • на Мелмак
Да, този хотел е.
Благодаря ти!
Камък ми падна, утре тръгваме и е късно за промени, ново търсене, та се успокоих 😀

# 398
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Танче, това щях да напиша, че си излизат. Даже веднага почнаха да ме зарибяват с някакъв хотел в Ортакьой за 32 лв стая, ама не са познали.

# 399
Момичета как ви се струва като локация този хотел kaya madrid hotel адреса е следния: Cingirakli Bostan Sokak No 40 Aksaray, 34471 Истанбул, Турция току що анулирах предишния и резервирах този😊

# 400
Не разбрах за Гранд Пенинсула какъв е паркинга.
То ясно, че трябва да доогледам. Аз затова питам и чета на разкични места ревюта. На улицата паркинг не го устройва мъжа ми. Иска охраняем, без значение дали е платен.
За нас лично, ако хотела е разочатование, всичко ни се скапва. Така се разочаровах от Лисабон, после от Одрин. Май на др места все съм успявала да нацеля правилното място.

# 401
  • Варна
Не разбрах за Гранд Пенинсула какъв е паркинга.

Паркирането е на улицата.

Гала, няма как да знаем какви са изискванията ви към хотелите (извън подчертаното - за паркинг), а трудно и ще ги разберем, защото повечето от нас тук не биха позволили да им се скапе преживяването в Истанбул заради един хотел. Принципът тук е "щом има топла вода и чисти чаршафи, друго не ни трябва", защото наистина престояваме в хотела баня- и сън-време. Та, очевидно трудно ще сме полезни, освен ако няма някой, който е бил в хотел с платен охраняем, към хотела, паркинг. Хотелите с такъв са по-висок клас. Казахме ти къде има охраняеми платени, макар и не към самите хотели.

Не ме разбирай погрешно. Ако съм на почивка, имам претенции към хотела. Ако съм платила подобаващо - също. Но повечето хотели, в които се отсяда при организирани (а и не само) посещения на Истанбул, са бюджетни и място за особени претенции няма. Няма и смисъл от тях, предвид времето, което отделяме на стаите.

И друго... Когато искаме да отседнем близо до забележителностите, трябва да имаме предвид,
че тази част на града е стара, с тесни и гъсто застроени улички. Там трудно ще намерите сграда с подземен паркинг, а свободна площ за такъв към самите хотели пак е химера.

# 402
Щом от избора на хотел зависи впечатлението от града, най - добре потърсете Top 10 hotels или  The best hotels in Istanbul. И пак си имайте едно наум - хубав хотел за мен/вас/някой друг не е едно и също нещо.

# 403
  • Бургас / UK
Момичета как ви се струва като локация този хотел kaya madrid hotel адреса е следния: Cingirakli Bostan Sokak No 40 Aksaray, 34471 Истанбул, Турция току що анулирах предишния и резервирах този😊

Доста е отдалечен от основните забележителности,но Аксарай е наблизо та до някъде  компенсира и ако не ви  притеснява по-дългото пътуване или ходене пеша .Понеже сега се зачекна темата с паркирането за този хотел пише :

Паркинг:
Не е възможно паркиране.

Охраняем паркинг

Не мога да схвана,уж не е възможно ,а охраняем паркинг  newsm78

Като цяло аз не бих го резервирала... Peace

# 404
Благодаря ви за мненията.
Писах, че за мен също е важна чистотата, единственото ми по-различно условие е паркинга. Явно се оказва доста трудно да намеря бюджетен, чист, на топ локация хотел с охраняем паркинг.
И да, скапва се почивката, ако не можеш да се наспиш и на другия ден детето ти мрънка постоянно, че е изморено и не иска да ходи никъде.

Общи условия

Активация на акаунт