Моля за съвет - бебе на 20 дни и неангажиран баща :(

• 25 661
  • 522
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Чудесно. Всеки възможен момент го изкарвай на разходки значи. Сега е топло, изкарвайте навън повечето време.

# 241
Още по-мечта ще изглежда, ако ти не си с тях - да го разходи малко сам също може. 

# 242
Е как да се държи, работа на 3 места, това е феноменален мазохизъм. Аз не бих си го причинила или въобще нямаше да планирам дете, ако финансовата част на нещата е трудна. А ти какво искаш, по цял ден се занимаваш с детето и никой не те кара да правиш нищо друго. Имам познати, които бебе гледат, бизнес въртят, пътуват, спортуват, че и свободно време им остава.

# 243
Когато в 5 месец ми направиха серклаж и ми забраниха да се движа,само до тоалетна и баня,на мъжа ми наистина му идваше в повече
Кога сте се врекли във вечна вярност и всеотдайност?
Няма да е все така.
Dalinda011, подкрепям Ви към момент, време актуално 2018г.
Съжалявам, че трябва да споделям какво е било към 1990г. Майка, с пеленаче - сама.
Редовен студент. Общежитие. Набор пеленки (30 бр.), които се перат, сушат и гладят поне до 40 ден.
Посещаване на лекции и явяване на изпити,
които трябва да са взети, за да имате право да обитавате общежитие.
Относно т.н. следродилна депресия - нямаше време да се "настани" в съзнанието ми.

Последна редакция: сб, 21 юли 2018, 17:24 от Анонимен

# 244
Дай това бебе във форума да го отгледаме и да има мир,дано се сетиш какво точно искаш.
Моите са породени с 16 месеца разлика и  сама (има и мъж и  свекърва, но не пипаха)ги отгледах на никакви условия,дори без автоматична пералня и със гладене на всички пелени и ританки и всичко въобще.
Като решиш какво искаш от мъжа си му кажи.

# 245
10 пъти казах,че НЕ ИСКАМ И НЕ ОЧАКВАМ,той да сменя пелени и да го гледа,и кърми и т.н.Очаквам подкрепа,и да се осефери,че е станал баща и нещата са по-отговорни и за двамата...
Дай това бебе във форума да го отгледаме и да има мир,дано се сетиш какво точно искаш.
Моите са породени с 16 месеца разлика и  сама (има и мъж и  свекърва, но не пипаха)ги отгледах на никакви условия,дори без автоматична пералня и със гладене на всички пелени и ританки и всичко въобще.

# 246
10 пъти казах,че НЕ ИСКАМ И НЕ ОЧАКВАМ,той да сменя пелени и да го гледа,и кърми и т.н.Очаквам подкрепа,и да се осефери,че е станал баща и нещата са по-отговорни и за двамата...
Ще стане постепенно,не всеки е  готов родител ,някои  бавно вдяват.Имай доверие в човека си,ще се справи.

# 247
Вече започваш да си противоречиш.
Уж не сменял памперси, защото опитал ама си ги скастрила, пък после не си искала да го прави.
Уж не правел нищо за бебето пък после искал ама ти не даваш.
Казал ти е да го будиш а не го правиш ... Искал да гледа детето докато си на фризьор ама пак не даваш ...
Е, та ти не му позволяваш нищо пък иначе мрънкаш, че той нищо не прави. Ами и на мен да ми се обяснява как нищо не правя като хората, вместо да ми се даде свобода на действие, и аз няма да пипна повече нищо в дадената насока.

# 248
Първите няколко дни се опита да сменя,от тогава не е,днес му казах да го смени,отказа.
За фризьора,бяхме се върнали от болницата тъкмо,та аз не знаех какво да правя тогава,той ли ще знае?(отделно,че има по малък брат и беше много уверен преди да се роди)
Не го будя,да,нали е на 3 работи,нали тук ми се накарахте,че много работи,то и аз мога да кажа:"буди ме",просто за да си направя устата.
Свобода на действие,не изявява,това обяснявам.Да станем,да наврем биберона в устата на мрънкащото ти дете,или да го вземем да го полюляме малко,това ли е свобода за изява?
Уж не сменял памперси, защото опитал ама си ги скастрила, пък после не си искала да го прави.
Казал ти е да го будиш а не го правиш ... Искал да гледа детето докато си на фризьор ама пак не даваш ...
Е, та ти не му позволяваш нищо пък иначе мрънкаш, че той нищо не прави. Ами и на мен да ми се обяснява как нищо не правя като хората, вместо да ми се даде свобода на действие, и аз няма да пипна повече нищо в дадената насока.

# 249
Конкретизирайте му, точно в какво се състоят Вашите очаквания.
Вие наясно ли сте точно какво желаете?
 Hug

# 250
честно казано не разбрах какъв е проблемът ти с бащата и ти какво искаш от него. Казваш че не си доволна, ама не ми стана ясно от кое. Може би и на него не му е ясно. Ти без да искаш си го излъгала, че като родиш ще си почине - почивката и за двамата е бременността - после почва гърча. Кажи, че понеже за пръв път си майка и не си знаела за какво иде реч и затова явно ще се наложи да отложи плануваната почивка. И не се връзвай на приказки, че щял да се научи - гаранция няма - и на мен това ми викаха за моя - е го - 13 години има деца и още не се е научил. Здравият разум ми показва, че това никога няма да се случи

# 251
Далинда, изчетох цялата тема и реших и аз да споеля някои мисли:
1. Не видях да пише на каква възраст сте, което все пак има значение.
2. В живота и на двама ви е настъпила огромна промяна, за която явно И ДВАМАТА не сте готови. Ти  / с кой акъл/ си му обещала, че като родиш, той вече няма да трябва да шета и т.н. А той пък взел, че ти повярвал.
3. По това, което пишеш, личи, че ти имаш нужда от помощ не толкова за самото бебе, колкото за себе си. Но явно не си го осъзнала. Страх те е, направо паника те обхваща в новата ти роля, която се е добавила към старите. Искаш всячески да се справиш и направо "предОбряш" нещата.  Говори с мъжа ти, сподели му страховете си, поискай му да те гушка, да те извежда /естествено, с бебето/. Нали сте били близки преди, потърси тази близост.
4. Потърси начини да облекчиш грижите си по бебето. Сирената е дала добри съвети. Аз ще ти напиша една моя сентенция: "Бебето винаги има причина да плаче, но какво от това!". И още една: "Майчинството е много самотно занимание".  Потърси информация, съвети и помощ от хора, които знаят. Защото мъжа ти не е един от тях.
5. Знай, че ТИ винаги ще си водещата по грижите за детето. Той може да те следва и ти можеш да го изискваш, но трябва да станеш умел водач и началник. Просто трябва да искаш конкретни, ясни неща /ясни за него/. И не му позволявай да те отказва, като нарочно ги прави некачествено.
6. И се пази да не изперкваш прекалено!

# 252
Ти вЕрно май не знаеш какво искаш, а само търсиш повод да се скараш с мъжа си ...

# 253
  • София
Първите няколко дни се опита да сменя,от тогава не е,днес му казах да го смени,отказа.
За фризьора,бяхме се върнали от болницата тъкмо,та аз не знаех какво да правя тогава,той ли ще знае?(отделно,че има по малък брат и беше много уверен преди да се роди)
Скрит текст:
Не го будя,да,нали е на 3 работи,нали тук ми се накарахте,че много работи,то и аз мога да кажа:"буди ме",просто за да си направя устата.
Свобода на действие,не изявява,това обяснявам.Да станем,да наврем биберона в устата на мрънкащото ти дете,или да го вземем да го полюляме малко,това ли е свобода за изява?
Tъй, значи и двамата не сте знаели какво да правите с бебето, т.е. сте с равен старт, обаче ти се смяташ за по-умна и по-велика, та вместо да отидеш за 2ч. да си оправиш косата и да си починеш, си останала при бебето, понеже баща му не знаел какво да прави. Това при условие, че и ти толкова си знаела какво да правиш с бебето. На какво основание смяташ, че при тези равни условия ти ще се оправиш с детето, а той не?

# 254
  • Най-красивата страна
Няма как таткото да работи на 3 места,ако не може вечер поне да се наспи.

Общи условия

Активация на акаунт