Моля за съвет - бебе на 20 дни и неангажиран баща :(

• 25 590
  • 522
  •   1
Отговори
# 450
Един път в МОЛа не е трагедия.
Моя цоцко е на месец и половина, в МОЛ все още не е ходил, но ако се случи там да излезем, не бих го сметнала за голяма драма.
Избягвам ги, не само заради климатиците и бацилите, ами и защото той си е голям цоцко, а в мола не бих го кърмила.
На вън все се намира някоя усамотена пейка, където зад количката и покрита с пеленка, мога да му дам.

И за външния вид една жена може винаги да намери време. Не се поддържам като за бизнес среща, но все пак трябва да се харесвам, като се видя в огледалото. Не е толкова трудоемко, да се поддържа приличен вид. Не са нужни часове ежедневно. Не е необходимо да се влиза в крайности.

Надявам се авторката да напипа добрия тон към мъжа си, с който да го прикотка да помага.
Мъжът ми сам ми е казвал- вади ми душата, но с памук.
Повечето мъже са така, с негативизъм нищо не става. Най - много да почне да оглежда девойките в дискотеката.

Няма по-голяма обида за една жена от това мъжът и да заглежда чуждо. Аз това не бих простила и никога не бих дала повод Simple Smile

# 451
Гледането на бебета у дома има едно предимство - може да си се разкрасяваш цял ден, да се шляеш с маски на лицето. Хем релаксира. Няма кой да те гледа и да се уплаши:) на фризьор редовно тръгнах чак години след раждането, обаче маски, лакове, вежди, маникюр - това се прави и у дома.

# 452
Гледането на бебета у дома има едно предимство - може да си се разкрасяваш цял ден, да се шляеш с маски на лицето. Хем релаксира. Няма кой да те гледа и да се уплаши:) на фризьор редовно тръгнах чак години след раждането, обаче маски, лакове, вежди, маникюр - това се прави и у дома.
Ако можеш и сама да си инжектираш хиалурон ще те призная Simple Smile или пък да си направиш масаж.

# 453
Е то инжектирането на хиалурон е въпрос на вкус и екстра, не е насъщна грижа за външния вид.

От масаж бих имала нужда, ама чак насъщна - абе оцелява се.

Сега, не знам имаш ли, нямаш ли, искаш ли деца или само искаш да мрънкаш как един Нероден Петко би ти разтурил перфектния лайфтайл. Обаче не е това темата. Темата е за хора, които вече имат деца и трябва да се справят по някакъв начин.

# 454
В МОЛа, или другаде, факт е, че Далинда смени тона. Аз предполагам, че темата и е полезна. Поне не я напусна, а участва. Оптимист съм за развитието при нея.
И аз съм опитимист . Изглежда всеотдайна майка ..със характер .
Даже взима съвети ако са поднесени по подходящия начин .
Остава само да проима интерес към таткото . Ма, то на 27 и със 28 годишен мъж лесно ще се разберат младите по въпроса за магданоза . Ще и дойде желанието на момичето .

# 455
  • София
Най-близката ми приятелка роди със секцио  след изписването излизаше веднага и си вършеше леки ангажименти като готвене, простиране на бебешкото пране, въпреки препоръките на лекарите на 40-я ден тичаше в парка и беше във фитнес залата +канго джъмпс, на 2-я месец почна с малко коремни преси и така до възвръщане на стария и начин на спортуване Simple Smile Сега 1 година по-късно все едно никога не е раждала Simple Smile

Лекарите знаят защо предупреждават, но който си няма акъл, като стигне едни годинки, ще си плати с лихвите.
До 6 месеца след раждането се наместват чарковете в коремната кухина, а до 40 ден, дори при малко физическо натоварване, матката може да се смъкне.
Отначало незабележимо, а с годините все по- осезаемо, докато стигнеш до момента с кихането и напикаването.

# 456
Най-близката ми приятелка роди със секцио  след изписването излизаше веднага и си вършеше леки ангажименти като готвене, простиране на бебешкото пране, въпреки препоръките на лекарите на 40-я ден тичаше в парка и беше във фитнес залата +канго джъмпс, на 2-я месец почна с малко коремни преси и така до възвръщане на стария и начин на спортуване Simple Smile Сега 1 година по-късно все едно никога не е раждала Simple Smile

Лекарите знаят защо предупреждават, но който си няма акъл, като стигне едни годинки, ще си плати с лихвите.
До 6 месеца след раждането се наместват чарковете в коремната кухина, а до 40 ден, дори при малко физическо натоварване, матката може да се смъкне.
Отначало незабележимо, а с годините все по- осезаемо, докато стигнеш до момента с кихането и напикаването.
Просто констатирам, дано при нея да няма недоразумения, но пък всеки организъм е различен. Гледах едно видео с една мацка в осмия месец, която тренира боди-билдинг и имаше плочки, а коремът и беше почти незабележим. Имам приятелка акушер-гинеколог, нейното мнение е, че ако жената е тренирала преди раждането и има стегнати коремни мускули, то след раждането възстановяването и връщането към стария режим е двойно по-бързо. Никой не очаква от човек, който никога не е спортувал след раждането да се захване с коремните преси. Във фитнеса, в който ходя има едно момиче, което идва с количката в залата, родила е нормално и сподели, че 10 дни след раждането е била на пътеката.

# 457
Това какво общо има с темата?

# 458
  • София
Явно в този форум, ако не си майка орлица, залепена за бебето 24/7 и недай си Боже да не го кърмиш, направо си в черния списък. Според мненията на повечето дами тук, си представям перфектната майка като провиснала, с наднормено кило, целулит, стрии и гърди, които запасва в долните гащи, облечена с някаква нощница/пижама или рокля за лелки. Перфектната майка не посещава фризьор, козметик, а пластичната хирургия е табу. Перфектната майка трябва да кърми с цената на всичко, да слага разни извратени помпи и да се цеди, защото АМ е отрова! Перфектната майка не се интересува от външния си вид, защото детето е най-важно, а тя може да изглежда потресаващо, но всичко е в името на отрочето. Перфектната майка и цялото и семейство се пържи в жегата, защото климатикът е "вреден" за бебето, понеже го прочела в някаква статия за майки с обсесивно-компулсивно разстройство. Ходенето в МОЛ-а е табу, защото отрочето може да хване някаква болест. Ако в гледането са намесени баби, лели и гледачки, направо не е трябвало да става майка! А и да не забравяме, бащата трябва да е изолиран в отделна стая и да носи пари вкъщи! Спрете се бе хора! Смешни сте!

Като ти чета писанията, ти си смешната, много меко казано. Mr. Green
Няма как да разбереш защо една жена би пренаредила приоритетите си, за да бъде на разположение на детето си 24 часа в седмицата в първите дни след раждането и защо не би хукнала на СПА и във фитнеса до 40 ден, че и до 6 месеца дори.
Егоизмът ти е толкова огромен, че просто не си пригодна за ролята на майка, а суетата ти и неувереността, че притежаваш естествен чар и излъчване, рисуват апокалиптични картини в съзнанието ти само при мисълта, че би ти се ограничил достъпа до пластичната хирургия и козметичните салони.
Почти всяка жена, която е родила, за 1 година си влиза в килограмите, а само някоя, на която ръцете ѝ са заврени силно отзад, не може да си оправи маникюра и педикюра вкъщи, да се обезкосми и такива още елементарни нещица.

# 459
Проблемът е, че при неадекватна почивка след раждането, организмът си разстройва 2-3 фини системи. Ако през това време с гордост си стягала задник, пълнила джуки и прибирала кореми - то това ще направи малко за красотата ти, когато тялото реши да си взриви хормоналната система, лигаментите ти сдадат багажа от неправилно натоварване и се появят някои дефицити или скрити заболявания.

И след това, дори с мазане, преси, кератини - внушението става на "гримирана Баба Яга".

А за маникюра - о, ужас, може да се наложи да е по-късичък, щото как се оправя бебе с нокти като на вампир...

# 460
Явно в този форум, ако не си майка орлица, залепена за бебето 24/7 и недай си Боже да не го кърмиш, направо си в черния списък. Според мненията на повечето дами тук, си представям перфектната майка като провиснала, с наднормено кило, целулит, стрии и гърди, които запасва в долните гащи, облечена с някаква нощница/пижама или рокля за лелки. Перфектната майка не посещава фризьор, козметик, а пластичната хирургия е табу. Перфектната майка трябва да кърми с цената на всичко, да слага разни извратени помпи и да се цеди, защото АМ е отрова! Перфектната майка не се интересува от външния си вид, защото детето е най-важно, а тя може да изглежда потресаващо, но всичко е в името на отрочето. Перфектната майка и цялото и семейство се пържи в жегата, защото климатикът е "вреден" за бебето, понеже го прочела в някаква статия за майки с обсесивно-компулсивно разстройство. Ходенето в МОЛ-а е табу, защото отрочето може да хване някаква болест. Ако в гледането са намесени баби, лели и гледачки, направо не е трябвало да става майка! А и да не забравяме, бащата трябва да е изолиран в отделна стая и да носи пари вкъщи! Спрете се бе хора! Смешни сте!

Няма как да разбереш защо една жена би пренаредила приоритетите си, за да бъде на разположение на детето си 24 часа в седмицата в първите дни след раждането и защо не би хукнала на СПА и във фитнеса до 40 ден, че и до 6 месеца дори.
Егоизмът ти е толкова огромен, че просто не си пригодна за ролята на майка, а суетата ти и неувереността, че притежаваш естествен чар и излъчване, рисуват апокалиптични картини в съзнанието ти само при мисълта, че би ти се ограничил достъпа до пластичната хирургия и козметичните салони.
Почти всяка жена, която е родила, за 1 година си влиза в килограмите, а само някоя, на която ръцете ѝ са заврени силно отзад, не може да си оправи маникюра и педикюра вкъщи, да се обезкосми и такива още елементарни нещица.
М да, ако беше така, нямаше да има теми за диети, козметични процедури, пластична хирургия и "Помощ, мъжът ми заглежда чуждо". Така като гледам във форума са доста активни теми Simple Smile Няма нищо по-злобно от жена с ниско самочувствие, която въздиша по кориците на списанията, но за собствено успокоение си казва " Пфф изкуствени кифли" . Мъкааа.

# 461
И на перфектните мацки мъжете им може да "заглеждат чуждо", както и мъжете на съвсем обикновени жени  може да са верни. Това е неоспорим факт.
Отслабването след раждането, ако няма хормонални проблеми, може да се случи почти веднага и без да тичаш веднага в залата. Аз например отслабвам от кърмене и двата пъти скоро след раждането ставах даже прекалено слаба. Като има и разходки с бебето, формата може да е съвсем прилична.
А хиалурон, ботокс и прочие не са сред нещата, които си поставям и сега, години след раждането.  Естествено остаряващите жени определено са ми по-красиви от обезобразените от пластичната хирургия. Чак ми е тъжно, като гледам някои любими холивудски актриси как изглеждат сега, а пък местните жертви на д-р Е. са още по-зле.
Що се отнася до ваденето на душата с памук, за което стана въпрос по-горе - хората са различни. Аз съвсем не умея да се мазня, не обичам т.нар. "женско мъркане", намирам го за унизително. Според мене и директен подход може да върши работа, ако човек говори спокойно и ясно, без нерви и повишаване на тон. Стига, разбира се, човекът отсреща да иска да чуе. Но така или иначе е добре да се пробва.

# 462
CheerUp, каква точно ти е целта в тази тема? Всъщност аз знам каква е целта ти, това е вид терапия за свободни мацки на определена възраст. Някакво префърцунено, екстремно отвращение от майчинството.

Споко бе, никой няма да те награби и забремени насила, живей си живота! Гледай си красотите, къде си се навряла при развлачените майчунгели.

Отгледала съм три деца по метода на окопната война. Косата на плитка или опашка, дрехите - еднотипни от супермаркета, и толкоз, комфорт и "запускане". Е, преди тренирах бойни изкуства, сега ако някой ме тръшне на тепиха както съм падала преди, ще си събирам парчетата от таза от земята... ама минах на други спортове. Та така.

# 463
Обаче, ако някоя мисли, че с пластичните операции ще спре мъжа си да гледа чуждо, особено ако той е от тези, които си ги тегли чуждото... проблемът е съвсем другаде, не в нейния външен вид.

# 464
Скрит текст:

М да, ако беше така, нямаше да има теми за диети, козметични процедури, пластична хирургия и "Помощ, мъжът ми заглежда чуждо". Така като гледам във форума са доста активни теми Simple Smile Няма нищо по-злобно от жена с ниско самочувствие, която въздиша
по кориците на списанията, но за собствено успокоение си казва " Пфф изкуствени кифли" .
Е, те по списанията наистина са си изкуствени кифли.И жалко за тия, които ги имат като модел за подражание....
В реалния живот все още не съм срещала/виждала идеалната "кифла от списанието"....дори и най-направената си има своите дефекти.Просто, идеални хора НЯМА.
Стремежът към това
https://www.okchicas.com/wp-content/uploads/2016/05/Una-gur%C3%B … er-rollitos-2.jpg
е изяло немалко "глави" и е силно Непрепоръчителен.Особено за млади майки.

Общи условия

Активация на акаунт