Моля за съвет - бебе на 20 дни и неангажиран баща :(

• 25 639
  • 522
  •   1
Отговори
# 60
Авторката на колко години е? Звучи като 20годишна, тотално неориентирана хлапачка.

Бебе на 20дни няма какво да се забавлява. Има нужда от кърмене, смяна на памперс и да се наспи. Толкова.
Бащата няма за какъв дявол да става нощно време. Това, че не го чува също е напълно нормално. Има и майки, които не си чуват бебетата в началото.

# 61
Годините и хормоните не са оправдание за нищо..

То си е казано..Акъл и цикъл,не дойдат ли на време,не ги и чакай.

# 62
Ами то и ние звучим като 40-годишни лели с големи деца, каквито сме.
Такъв тип питания има във форума, откакто е възникнал. И много от тези, които сега иронизират из темите, са имали подобни постове, имали са страхове, съмнения и какво ли не още. Имаше време обаче, когато авторите получаваха поне малко емоционална подкрепа, от каквато имат нужда, и внимателно поднесена друга гледна точка.
Хлапачка ли е, лигла ли е, каква е авторката, няма как да знаем. Знам само, че не ѝ помагаме, като я иронизираме и като я обвиняваме. Че на децата си не бихме го казали така, ако ги видим в подобно състояние, нито на приятелките си. За пореден път го казвам  - има интелигентни начини да се изрази несъгласие с нечие мнение и да се покаже различна позиция.
В тази тема общо взето мненията на Сирената, basila и още един-двама са по същество.
На авторката бих казала, че вероятно в отчетните теми и в подфорум "Бебета" ще намери повече хора в нейното положение, които ще ѝ дадат може би по-полезни съвети.

# 63
Авторке, това е от хормоните. Не се напрягай и изчакай този период с умората да мине. Моята дъщеря до 3ти месец успешно редуваше лявата и дясната гърда. Не беше спокойно бебе, но да живеят циците. До 6ти месец е много вероятно да не знаеш на коя планета си. Моя мъж също не помагаше, а в родилното още му набутаха бебето в ръцете с думите "няма страшно". Ела да видиш след като малката навърши 2. Само да има свободни време и си излизат двамата по разходки, молове, на обяд.
 Бебе на 20 дни няма нужда от баща си, а само от майка си. То е било в теб 9 месеца, познава гласа, аромата ти И Само ще си в състояние да задоволиш нуждите му.
Прочети някоя книга или статии за физическото и емоционално състояние на бебе на 20 дни.
Спи си с бебето, радвай му се, гушкай  го. Таткото се убива, за да изкарва пари за вас. Пък и да не забравяме, че мъжете го нямат този вроден инстинкт за гледане на бебе. Жената се буди и от най-лекото движение, при мъжете не съществува такова нещо или поне при масовата част от тях. Моя мъж го няма 5 дни в седмицата и съм се справила. Твоя поне го виждаш. 
Повярвай ми, може да е много по-зле.

# 64
Те полезни съвети там няма да и дадат, а ще се оплакват дружно от мъжете си, които се прибират, ядат и лягат да спят.
Ами да приемат, че ще имат 2бебета за известно време и това е.

Полезен съвет е да спре да се дразни от всичко, да свикне с мисълта, че до 2години най-малкото тя ще е главна и основна фигура за детето, а бащата ще е само подкрепяща такава. И да направи нещо (тогава пък се започва как не било така правилно и т.н. и т.н.) то няма да е постоянно.

# 65
Съвсем нормално е майката да има усещане, че е сама и неподкрепена. Но трябва да свикне с мисълта, че това е нормално - че това си е нейна задача и че подкрепата понякога е символична. Не може да има втора мама, освен ако не извикат някоя още по-невротизирана и пърхаща баба, ама не го препоръчвам.

Най-лесният път е да си минеш през трудното и за 1-2 седмици да си станеш уверена майка. Колкото повече ти помагат, колкото повече си казваш, че аз горката какво да правя сама с бебе, толкова по-трудно ще е.

Ако има депресия и плачливост, да отиде при педиатъра или личния лекар.

Но ако търси помощ, да търси точна и прагматична - изпълни списък пазаруване, хвърли боклука, сложи масата, измий чиниите. Не да чака на мъжа да му дойде муза и да стане бавачка.

Между другото, не всеки плач изисква да скочиш на пожар нощно време. Ако всичко е наред, ще пореве и ще заспи - ако не е, ще продължи да реве и ще разбереш какво иска - дали е гладно или нещо друго.

# 66
Те полезни съвети там няма да и дадат, а ще се оплакват дружно от мъжете си, които се прибират, ядат и лягат да спят.
Ами да приемат, че ще имат 2бебета за известно време и това е.

Това всъщност за нея е по-полезно. Пак разбира, че не само при нея е така, само че не са ѝ се навикали и не са я изкарали нагла, лигава и инфантилна.
Знаете, стари потребители сте - този форум така възникна - като място, където да споделиш, да видиш, че не си единствен,  да научиш нещо от хора в твоето положение.

# 67
Че на децата си не бихме го казали така, ако ги видим в подобно състояние, нито на приятелките си. За пореден път го казвам  - има интелигентни начини да се изрази несъгласие с нечие мнение и да се покаже различна позиция.

Е,нищо де..Баланс ..
Все ще се намерят и лелички,които да я погладят по косъма..

п.п.Откъде знаеш кой как общува с детето си?
Синът ми отдавна разви усещане за ирония,и не се сърди когато бива иронизиран..Изобщо..иронията и черен хумор са като чилито..Всеки реагира различно на капсаицина,но не виждам защо трябва да правя забележки на другите,относно консумацията им на лютите чушки?
Може би за да  изтъкна преимуществото на собствената си хранителната култура?

# 68
Какво внимание на бебе 20 дена? То само спи и яде.Скоро зълва ми роди ами като отидем да го видим стоим вторачени в бебето а то спи.Какво да го прави таткото,ще го държи да го погушка и толкова.Бебето иска да спи и да яде.Като почне да разбира малко,да мърда,да любопитства тогава ще е вниманието.Защо недоволстваш от работата на мъжа ти,щом си я харесва да си я работи.Изкарва пари нали?Тогава? Хем се обичате,хем дете искате,хем внимание нямало,хем пък не оценяваме желанията и старанието на партньора? Как се разбирате? Успокой се.Гледай си детето,направи си график,режим по него.Почивай повече и обръщай повече внимание на мъжа си.Той не е роб само да работи.Всички хора се нуждаят от някакво количество внимание.Ако искаш помощ потърси я.Ама да мрънкаш,че го викнали да кара някой си там дето това му е една от работата,малко не ми се връзва.Все пак работи за семейството.Говорете си повече,и когато бебето е спокойно прекарвайте време заедно,дори и само да стоите и да гледате филм и да мълчите.

# 69
.Ама да мрънкаш,че го викнали да кара някой си там дето това му е една от работата,малко не ми се връзва.Все пак работи за семейството.Говорете си повече,и когато бебето е спокойно прекарвайте време заедно,дори и само да стоите и да гледате филм и да мълчите.

Дано се вслуша в това което ѝ казваш,щото виж какво пише..

...И не мога да го понасям вече мъжа ми,всичко ме дразни в него,след като не ми помага и детето все едно баща няма,за какво ми е,даже нямам желание да го целуна,камоли нещо друго...

# 70
  • Варна
Съветът на Сирената за правенето на умряла лисица е в десятката.

# 71
Пак ще повторя: много е рано да се даде оценка ангажиран ли е бащата или не.

Недей да се сравняваш с жени, които ще ти разказват как таткото е поел бебето "от ден първи" с увереност. Има всякакви случаи, зависи какви са семействата. Има такива, които заедно ходят на училище за родители, майката е провеждала кампания с години и е обработвала таткото, та накрая да сменя памперси с мерак. А може и такъв тип мъж да е.

Но има мъже, които не се умиляват от новородени, няма да се включат с ентусиазъм автоматично. Може да се научат, но никога няма да пърхат край бебето като теб, вече ти казахме.

# 72
Съветът на Сирената за правенето на умряла лисица е в десятката.

Да де,ама за да се стигне до него,трябва малко(в случая-доста) да се тушират емоциите

таткото, та накрая да сменя памперси с мерак. А може и такъв тип мъж да е.

Но има мъже, които не се умиляват от новородени, няма да се включат с ентусиазъм автоматично. Може да се научат, но никога няма да пърхат край бебето като теб, вече ти казахме.

Моя баща бе от първия тип

БНД - от втория..Пари,материя - искай на воля
Но,внимание към новороденото = почти 0,примесено с очеваден страх,потрес и ужас

# 73
  • Варна
Абе, тя и майката не го поема с увереност от ден първи. Ако е първо дете, имам предвид. И ние си имаме страховете.

# 74
Майката все пак е прекарала 3-5 дни с бебето в родилния дом, а в повечето случаи бебетата са с нея в стаята и е можела да се научи на доста неща.

Общи условия

Активация на акаунт