Моля за съвет - бебе на 20 дни и неангажиран баща :(

• 25 696
  • 522
  •   1
Отговори
# 120
Пет дни от 8 до 17, после сряда, петък и събота (вероятно) в дискотека и при свикване да го играе шофьор хич не е натоварващо, да. Не е като да си стои вкъщи, да храни бебе, да сменя памперси и да пише в бг-мамма.

# 121
  • Насред хаоса
Като му е толкоз натоварващо, спокойно може да откаже шофьорството. Явно дискотечката и развозването са несравнимо по-натоварващи от 24/7 грижи по 20-дневно бебе.

# 122
И авторката после да реве, че нямат пари и мъжът й е търтей, на когото не може да се разчита да им осигури нужните месечни доходи? Joy

# 123
  • Насред хаоса
Не знаем колко доход има самата авторка и колко донася той с тия три работи. Щото спокойно може, ако има възможностите, да замени трите за една, ама платена за повече от три-четири. И със съответното време за семейството.

# 124
Не знаем колко доход има самата авторка и колко донася той с тия три работи. Щото спокойно може, ако има възможностите, да замени трите за една, ама платена за повече от три-четири. И със съответното време за семейството.

То така се намира добре платена работа..... Whistling

Аз попитах авторката какъв точно съвет иска, ама нещо не получих отговор?!?

# 125
Авторката писа, че основната му работа не е много доходоносна, даже хич, но не иска на този етап да я сменя. Очевидно е защо работи и на други места.

# 126
  • Насред хаоса
Е нали обикновено тезата при такива спорове е, че за да си гледа децата тя, той трябва да изкарва минимум петцифрен доход. И затова не ги закачат с деца и други глупости. И че ако го бива, ще намери работа и ще го изкарва, без значение дали София, Лондон или Горно Нанадолнище. Тъй поне съм чела из форума.
Зизу, ами може да не иска да я сменя поради други съображения, не щото му харесва. Това е негов избор все пак, но в картинката има и жена и дете, та според мен се налага да си преосмисли нещата и да промени нещо. Както някой друг писа, едната работа с развозването си прилича точно на бягство от тях.

# 127
. Както някой друг писа, едната работа с развозването си прилича точно на бягство от тях.

Като я чета авторката,и на мен ми иде да избягам..
Бебето на 20 дни,обаче вече ...

...И не мога да го понасям вече мъжа ми,всичко ме дразни в него,след като не ми помага и детето все едно баща няма,за какво ми е,даже нямам желание да го целуна,камоли нещо друго...

# 128
  • Насред хаоса
. Както някой друг писа, едната работа с развозването си прилича точно на бягство от тях.

...И не мога да го понасям вече мъжа ми,всичко ме дразни в него,след като не ми помага и детето все едно баща няма,за какво ми е,даже нямам желание да го целуна,камоли нещо друго...

Това е ключовото. Не знам да има нормален човек, който да издържа без помощ и дори малка подкрепа. И на нея може да й се иска да избяга, ама няма как. Грешката й е, че не е провела разговор с него, когато е трябвало. Тоест, от момента, в който е станало ясно, че той няма намерение да помага, дори да е свободен.

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 16:03 от La Sombra

# 129
Тя трябва да напипа тънката граница между това дали той се прави на луд и се спасява от помощ вкъщи, за нея и детето или наистина е стресиран и компенсира с "тичане по задачи".
Защото при мен го имаше първият случай – ах, колко съм зает, изкарвам (уж) пари за семейството, искам да поспинкам, това не мога, онова не мога. Че накрая и на връх следродилната ми депресия и изнемогата трябваше да вляза и в ролята на душеприказчик и да слушам вълненията му "дали да изпрател волейболистката след тренировки или не".
Ами, познайте, вече не сме заедно.

# 130
Човекът си живее все едно няма бебе вкъщи.

# 131

Това е ключовото. Не знам да има нормален човек, който да издържа без помощ и дори малка подкрепа. И на нея може да й се иска да избяга, ама няма как.

Е,хайде сега..
Горката,без помощ и без подкрепа с кво ли си плаща сметките и как ли оцелява с това пеленаче съвсем сама?

п.п.Не разбирате ли,че има една порода мъже,дето не стават за бавачки?
Това не ги прави по-малко бащи.
И вманиачването в темата само задълбава и усложнява нещата..
Пък и с фръцкане и фасони,не се постигат кой знае кви резултати..

На Сирената съветите ми се струват най-удачни в случая..
Да го ангажира повече с неща които той би свършил добре,не да изисква непременно дондуркане..

Тя трябва да напипа тънката граница между това дали той се прави на луд и се спасява от помощ вкъщи, за нея и детето или наистина е стресиран и компенсира с "тичане по задачи".

Да.
Точно..
Но не всяка мама си дава сметка..

# 132
Не може да се направи извод за 20 дни, ако и двамата сте го искали и планували детето най-вероятно просто е притеснен и стреснат от новата ситуация изчакай още 10/15 дена след това поговори с него след разговора пак изчакай да видиш дали ще има промяна, ако до седмица няма промяна му кажи директно , че ако продължава така по-добре да  се разделите че ти така или иначе си гледаш сама детето ...дай му пак време около 1 седмица да осмисли нещата и ако продължава така взимаш си детето и си тръгваш. Предполагам като остане без вас за седмица две може и да се усети .... Успех ти желая, но опитай да го предразположиш да му обясниш как се чувстваш, че ти и детето имате нужда от неговата любов и подкрепа, преди да го напуснеш ......все пак е важно и бебето в случая и това да расте с двама обичащи се и щастливи родители Simple Smile

# 133
Значи майката може да е 24/7, но бащата не трябва да си наруши съня? Изненадвам се колко много мнения има в защита на изстрадалия баща.
Който дори не оказва емоционална подкрепа на жена се, щото тя само стои вкъщи. Сигурно ги има някъде идеалните бебета, които от раждането се хранят на 3 часа, а към края на първия месец даже пропускат едно хранене, за да оставят майка си да спи, а през останалото време само гукат.

# 134
  • Blondeville
Аз от коментарите на авторката не разбрах той изобщо да не помага, дори ѝ е казал да го буди нощем, тя се дразни, че той сам не се буди...

И памперси сменя явно, има бащи, които никога не пипват такова нещо.

За емоционалната подкрепа също не се казва нищо, освен, че тя е тази, която не иска близост.

При положение, че е работил така и преди да се роди детето, е трябвало предварително да се уточнят какъв е планът.

Аз не видях в нито един коментар да пише, че майката трябва да е на линия 24/7, а бащата да си развява коня. Напротив, всички съвети са да говорят, да си намерят баланса, да си преценят финансите и да намерят най-оптималното решение. Но както гледането на дете и на дом е работа, и то сериозна, което всички жени доказват ежедневно, така и работа за изкарване на пари си е работа и без нея също не може. Баланс трябва и разговори.

И не на последно място - минали са едва 20 дни...

Общи условия

Активация на акаунт