Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-8

• 77 692
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
Привет! Исках да попитам дали някой тук има опит с продукт за тяло - душ гел или лосион за мазане - с AHA/BHA? Намирам много варианти за лице, но са ми неикономични за тяло.

# 346
Аз си бях взимала на Ameliorate крем с млечна киселина. Не мога да споделя впечатления, защото генерално не ползвам лосиони за тяло и го ползвах от дъжд на вятър.

Авен имат крем ето този:
Avene Akerat 10 Body Cream for Keratosis-Prone Skin

# 347
С какъв цвят коректор да третирам пигментните кафяви петна преди да сложа фдт?

Прасковен!

# 348
Здравейте, преди около седмица, след излагане на слънце, получих ужасно оцветяване над горната устна.
Ходих при кожни лекари, а отговорът е  " ще Ви мине само", обаче то е ужасно тъмно петно като мустак, кир.....
Някои от лекарите казваха, от цигарите е, да ама аз не пуша...
Моля, ако някой от вас е имал такъв проблем, нека да сподели с какво да третирам въпросната зона, защото съм доста светла и е доста неприятно.

Предварително благодаря!

# 349
Това е мелазма или пигментиране в резултат от кола маска.
За съжаление се третира трудно и избледнява бавно.
Химичен пилинг, избелващи кремове и много, много отговорна слънцезащита. И никаква кола по лицето!!

# 350
Здравейте, преди около седмица, след излагане на слънце, получих ужасно оцветяване над горната устна.
Ходих при кожни лекари, а отговорът е  " ще Ви мине само", обаче то е ужасно тъмно петно като мустак, кир.....
Моля, ако някой от вас е имал такъв проблем, нека да сподели с какво да третирам въпросната зона, защото съм доста светла и е доста неприятно.

Предварително благодаря!
Каквото и да предприемеш трябва да е на есен, лятото не е ок да избелваш. За сега 50 фоктор,и шапка с голяма козирка да избягаш максимално излагане на слънце

# 351

Предварително благодаря!
Каквото и да предприемеш трябва да е на есен, лятото не е ок да избелваш. За сега 50 фоктор,и шапка с голяма козирка да избягаш максимално излагане на слънце
А евентуално с някакво кремче?

# 352
Кремчето наесен, иначе рискуваш мустака да стане по-тъмен. Щом петното е отскоро има голям шанс да го пребориш.

# 353
Най добре посети дерматолог,за да прецени според кожата ти какво ще е добре да използваш.
Аз лично ползвам от avon един серум като писалка е,и третирам само петната,една идея по добре е, но още не съм се излагала на слънце и незнам как ще ми се отрази. Надявам се 50 фактор да предпази появата на нови и засилването на цвета на вече появилите се 🙏

# 354
Момичета, имам сериозен въпрос. Така....борим се с петната, мажем избелващи кремове, подлагаме се пилинги и т.н. В един момент стигаме до задоволителен резултат. Не пиша за себе си.... уви. Но с години ползване на различни мазила, които са направили кожата ни фоточувствителна, в един момент сме ги спрели и сме заложили само на слънцезащита. Има ли период, след който кожата вече няма да е толкова фоточувствителна?

# 355
Фоточувствителна е заради това, че мазилата изтъняват най-горния рогов слой или блокират производството на меланин. И двете са защитни функции срещу УВ.

Ако въпросът е дали само слънцезащита ще е достатъчна да се предпазиш от нови петна или рецидиви, шансът е голям, но никой не може да гарантира 100%.

# 356
Въпросът ми е колко време след спиране на избелващи процедури и пилинги, кожата вече няма да е изтънена, и фоточувствителна?

# 357
Зависи от възрастта ти. Колкото си по-млада, толкова по-бързо кожата ще се върне в нормалното си състояние. Обикновено между 20 и 30-45 дни.

# 358
Това е обнадеждаващо.....Очаквах да напишеш години.

# 359
Това е периодът за който кожата се обновява, така че не е  години, но имай предвид, че веднъж петна - винаги повишен риск от петна и нормализирана фоточувствителност, не значи че кожата ти ще реагира така както е реагирала преди да се петносаш.

Общи условия

Активация на акаунт