Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-8

• 77 658
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
, но крайния резултат е нещо плачевно -ДВОЙНО увеличение на петната по площ.  Тази година не знам от къде да ги подхвана положението е доста зле, особено на челото вече 2/3 са петно. 
Ох,точно за това предупреждавах.Почти при всички жени става така.
Ами единият ти вариант е пак да се върнеш към пигманорма по стриктна схема,да избелиш новите петна и постепенно да започнеш да го спираш.Аз избрах да продължа с кремове и маски,не смеех и хим.пилинг да си причиня.С времето намаляха петната,но като нови са наистина плачевна гледка.Разбирам как се чувстваш.Вярвам,че и при теб ще избелеят постепенно.
Права или не,впоследствие спрях и слънцезащитата.Купувах най-скъпата години наред,употребявах я правилно,никакво слънце и пак петната цъфваха.Колко още ми трябва ,за да разбера,че са пари на вятъра.

# 436
Да не са хормонални промени и оттам увеличение на петната?При мен това е причината.

# 437
Ох,точно за това предупреждавах.Почти при всички жени става така.
Аз съм пропуснала явно. Моля те, обясни ми какво имаш предвид?
И това, че си спряла слънцезащитата ми стана интересно. От колко време не ползваш и какво стана?

# 438
  • в джунглата
Да не са хормонални промени и оттам увеличение на петната?При мен това е причината.

Досега каквито и хормони в годините да съм изследвала са били в норма, така че не знам дали са на хормонална основа, въпроса е кой хормони още да изследвам?    Но определено който ги види казва че са хормонални, защото са много и симетрично разположени.

# 439
Ами това са промени , свързани с възрастта, не е задължително да има голям хормонален дисбаланс. При мен поне започна появата с втората бременностна едната част на лицето-слулата(на 32г.), на 35 се сдобих с “мустачки” , петна над горна устна(слава Богу избледняха) На 41 симетрично на другата част на лицето-скула..
И моите хормони са в норма, но започват възрастови промени и това веднага личи на кожата ми.

# 440
И при мен петната се появиха след като забременях. След първото раждане си правих някакви процедури, за съжаление не помня какви - доста ми се изчисти кожата (мазах и с Експигмент). След второто се появиха нови петна, на нови места. Най-голямото и при мен е на челото. Мажа се като луда със слънцезащита, ходя с шапки и не се пека  - полза няма. Тази година съм решила да ги боря с всички сили, да видим.

# 441
И аз с вас страдам. Получих ги но време на последната бременност преди повече от 11 години. Това лято не свалих шапката от главата и о, изненада- цялото ми чело е в петна. Как и защо никой не ми казва. Редовното мазане на лицето със слънцезащита си се подразбира.
Сега пробвам новият крем на биодерма-дневен и нощен, но е рано за резултати.

# 442
  • в джунглата
Не знам дали си въобразявам , но откакто започнах да ползвам редовна слънцезащита петната прогресивно се увеличиха. Може и да е съвпадение защото не намирам логика в това , но пък е факт!

# 443
Момичета,би ли помогнал Експигмент за малки петънца на ръцете? Много ме дразнят,въпреки че са малко и са светли.Препоръки,как да се справя?

# 444
Сега се замислих, че мин. зима ползвах Експигмент и нямаше кой знае какъв ефект.Самият крем си промени цвета и спрях да го ползвам.
Сега имам нов и определено се случва нещо различно: петната се зачервиха и обелиха , има видима разлика.
Тогава мажех третиноин(Аирол)о,5%  , сега Акнелиз 1%

# 445
А, той си е променил цвета, защото се е окислил. Нищо му няма.

# 446
Петната може и да са на хормонална основа. Може и да са от проблем с яйчниците. Аз като ги третирам с Експигмент се заличават значително,мога да се гледам в огледалото,но не се заличават напълно.Крема има ефект, определено. Трябва просто да се установи причината,за да се премахнат .... За възрастта - на 33 съм,появиха се през бременността,преди 10 г.,бяха само по бузите и около устните,сега имам и на челото от около 2 г.,но не съм си следила органичните дейности...

# 447
Какви проблеми с яйчниците имаш в предвид? Ходя редовно на прегледи, имам и диагностична лапароскопия, която не е констатирала такива проблеми.

# 448
Какви проблеми с яйчниците имаш в предвид? Ходя редовно на прегледи, имам и диагностична лапароскопия, която не е констатирала такива проблеми.

Просто това знам,че е възможна причина. Не е задължително да е така обаче.

# 449
Колко време след отваряне на Експигмент е годен за употреба? В упътването няма на бг...
Моите петна значително се подобриха, можех без ФДТ да излизам.
Наскоро правих лазер Pico, който е нов и възлагах големи надежди. След първата процедура, обаче петнаха доста си потъмняха. Чудя се дали да правя втори въобще ( трябват 2-3 процедури)

Общи условия

Активация на акаунт