Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-8

• 77 641
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Мелабел-никакъв ефект, при мен ефект виждам от Ретиноидната емулсия на ТО, алфа арбитум,скинорен, слагам през деня цика био 50 фактор на Биодерма.
Не по-темата да попитам, някой борил ли се е с дупчици от пъпки?!? Имам няколко около устата и си мислех за хим. пилинг?

# 496
Пак ще взема някой с избелващ ефект,може би на Биодерма май имаха някакъв.
От аптеката си взех мостри на новите нощен, дневен и измиващо на Биодерма. Най- новите, най- мощните, такива, бла, бла, бла.... Никакъв ефект при мен. Не ти казвам да не си купуваш, а да вземеш първо мостра.

# 497
  • Murcia, Spain/Ruse
Ползвам втора година Мелабел форте,ефект има минимален,но не съм сигурна от редовната слънцезащита ли е или от комплексната грижа от мазила..

От слабото или липсващо слънце през зимата.Аз съм на Лореал Лазер,дисковете с гликолов пилинг и Еусерин анти-пигмент.Не действа нито на старо,нито на ново петно след една пъпка,нито на луничките.Ефектът на избеляване щях да постигна и без тях.Може само при мен да е така,разбира се.Ще ги ползвам,докато свършат,но нови няма да купя.Пак ще взема някой с избелващ ефект,може би на Биодерма май имаха някакъв.
Напротив,живея в южна Испания и слънцето е жарко почти целогодишно. Аз отдавам поизбеляването на комплекс мазила, а не конкретно един😉

# 498

От аптеката си взех мостри на новите нощен, дневен и измиващо на Биодерма. Най- новите, най- мощните, такива, бла, бла, бла.... Никакъв ефект при мен. Не ти казвам да не си купуваш, а да вземеш първо мостра.
Да,мерси за напомнянето,имам възможност и ще си взема тестерчета.
И аз не очаквам друго,освен бла бла за 54 лв.,но надеждата умира последна Simple Smile

# 499
Знам, че се твърди, че е вреден, но аз с крем с хидрохинон имам 90% избелване на петната(Експигмент 4%).
Имам мелазма и стари петна от пъпки.Новите си ги боря всяка есен.
Мажа 2м , предимно вечер и после спирам.
Като спра скоро ще почна Скинорен , да видим с него дали ще имам почти успеваемост.До лятото...Simple Smile!

# 500
  • софия
Да, вреден е! Едно време  внасяха един крем  от СССР с живак, много избелваше...баба ми му се радваше много
Чудя се до къде може да се стигне, айде да си обелим кожата и да се изтровим, ама петна да няма..
Нали всички знаем каква травма е  за кожата когато изгори на слънце и се обели...защо си го причиняваме с козметика?

# 501
Аз не се беля ..не знам.внимавам с киселините и ползвам рядко

# 502
И кое му е вредното, ако се ползва по правилата? Говорете с конкретика, моля. За живакът е ясно, натрупва се в организма и е отровен. На хидрохинонът какъв му е проблема?

# 503
И кое му е вредното, ако се ползва по правилата? Говорете с конкретика, моля. За живакът е ясно, натрупва се в организма и е отровен. На хидрохинонът какъв му е проблема?
Предизвиква рак у лабораторните мишки. Когато ги храниш с него... Innocent

# 504
  • софия
Ами поинтерсувйте се, що ли пък е забранен тук и там..не за мишките, за хората!Не като храна, защото не се продава в супера...
За бременни, кърмачки..
Извнявай ДК3, нв беше конкретно за теб ,това е за онези с третиноидите
Нали разбирате ,въпросът е КАКВО СИ ГОТОВ ДА ПРИЧИНИШ НА КОЖАТА СИ , ЗА ДА НЯМАШ ПЕТНО???

# 505
Ами направили сме, и? Нали за хидрохинона говорехме, от къде пък сега "третиноидите" се появиха. Поне думите се научете да пишете правилно.  ooooh!

Третиноин е едно вещество, ретиноиди, са група вещества производни на вит.А към които спада и третиноин. Ама друго е да пишем глупости с капс даже.

The ant is..., благодаря  bouquet нито съм мишка, нито го ям.  Laughing

# 506
Ахромин не съдържаше ли хидрохинон едно време? Майка ми с него се е спасила от мелазмата след бременностите и да чукам на дърво се радва на прекрасна кожа и здраве.

# 507
Триетаноламин съдържа ахромин, някъде четох, че проучвания го свързват с рака, но материалът беше от ширпотребата, та не знам колко е валиден.
Това дават като състав:
СЪСТАВ: AQUA, MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM), GLYCERIN, PETROLATUM, CETYL ALCOHOL, CARBOMER, TRİETHANOLAMİNE, STEARİC ACİD, STEARYL ALCOHOL, SALİCYLİC ACİD, CİTRİC ACİD, POTASSİUM SORBATE, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), VİTAMİN B3 (NİACİNAMİDE), TRİTİCUM AESTİVUM GERM OİL, TOCOPHEROL ACETATE (VIT E), PERFUME

# 508
Аз говорех за Ахромин преди години, сега кремът е с различен състав.

# 509
  • софия
 Срещала съм и ретиноиди и третиноиди,  като обобщено име на групата,но наистина не ми се търси, за да докажа, дали съм глупава или  умна!
Исках друга мисъл да предизвикам, но нейсе!
Няма да следя тази тема, облекчението вярвам ще е взаимно

Общи условия

Активация на акаунт