Д-р Любомир Христов и новият вид серклаж ЕТКО тема 2

• 60 850
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, момичета,
Ето тук пак поставям линк към официалната информация за ЕТКО, в случай, че някой не я е намерил до сега:
http://www.saling-institut.de/eng/04infoph/04tmv.html

Иначе аз предпочетох трансабдоминалния, защото шийката ми е наистина много къса. Сигурна съм, че Христов щеше да успее да сложи ЕТКО+Макдоналдс, както ми предложи. Изобщо нямам съмнения в него. За мен натежа обстоятелството, че трансабдоминалния не налага ограничаване на подвижността. Плюс много късата ми шийка разбира се.

Сега се "бъхтим" за ново бебе ... хайде дано скоро ...

# 256
Здравейте момичета, след 10 дни имам записан час при д-р Христов и много се надявам да може да направим ЕТКО. Днес бях на преглед при наблюдаващия ме гинеколог, взе ми цитонамазка, каза че трябва да се направи, тъй като съм с предишна конизация. Притеснявам се дали не сме травмирали още повече шийката, но беше много внимателен и се надявам всичко да е наред. Измери ми шийката и каза, че е 2,39см. Има ли някоя от вас с подобни размери и направен серклаж ЕТКО. Много се притеснявам дали тези 2,39см са достатъчни. Иначе бебчето е добре, днес му чухме сърчицето с вагиналния трансдюсер и беше страхотно, в 8г.с. съм. Леко бременеене на всички и успешен финал с пухкави бебчета на термин. Simple Smile

Здравей, и аз съм след конизация. След среща с д-р Христов той ми взе цитонамазка и микробиология и предложи Етсо. Микробиологията излезе 3А група и се консултирахме с Онкогинеколог. Шийката беше 36 мм. След операцията ми каза че е направил и Макдоналд, защото на Етсо-то е могъл да направи само 2 шева. И по време на серклажа взеха и биопсия. В 14 гс направихме серклажите. Не знам при какви размери лой серклаж е подходящ. Аз се доверих на д-р Христов.

# 257
  • София
Въпрос към момичетата с Етко серклаж .
Имате ли идея или говорили ли сте с Христов, дали Етко може да се  махне по- рано , не да се чака да тръгне раждане и тогава?

# 258
  • Sofia, Bulgaria
Въпрос към момичетата с Етко серклаж .
Имате ли идея или говорили ли сте с Христов, дали Етко може да се  махне по- рано , не да се чака да тръгне раждане и тогава?

Би трябвало да може , защото обсъждахме естествено раждане и махането на серклажа по-рано , но аз бях с два серклажа и не съм сигурна дали е имал предвид махането на Етко 🙄

# 259
  • София
И аз съм с двата , но понеже не искам да раждам в Надежда , сега съм в друга болница и не са наясно специално с Етко как се отваря.

# 260
И аз съм с двата , но понеже не искам да раждам в Надежда , сега съм в друга болница и не са наясно специално с Етко как се отваря.
Защо не искаш да раждаш в Надежда? Аз по принцип си мислех за там, защото ако направим ЕТКО, поне да са наясно с махането.

# 261
  • София
Ми лежах там 3 седмици и честно казано не съм доволна специално от 3 етаж. Иначе и аз заради Христов  си записах и Жк там при Генадиева, като и от двамата съм много доволна. Сега, от 2 седмици съм в Токуда и виждам огромната разлика и отношение, без да имам лекар тук. А и надали въобще ще ме изпишат , тъй като на два пъти тръгнаха силни контракции, но успяха да овладеят нещата.Предполагам, че докато мога да стискам , ще си ме държат тук.
Още съм едва в 27 седмица.....

# 262
  • Варна
Ще успееш,  Бамболинка,  не се предвай!  Колко силни контракции тръгват,  виждаш ли на монитора,  като  мерят тоновете?  Причина намериха ли  за тях?  Изследвания,  левкоцити,  ЦРП,  как са?  Какво ти вливат?  32 г. с.,  минеш ли,  бъди спокойна! 

# 263
Animal Hatching Chick
Ми лежах там 3 седмици и честно казано не съм доволна специално от 3 етаж. Иначе и аз заради Христов  си записах и Жк там при Генадиева, като и от двамата съм много доволна. Сега, от 2 седмици съм в Токуда и виждам огромната разлика и отношение, без да имам лекар тук. А и надали въобще ще ме изпишат , тъй като на два пъти тръгнаха силни контракции, но успяха да овладеят нещата.Предполагам, че докато мога да стискам , ще си ме държат тук.
Още съм едва в 27 седмица.....
                 Банболинка , ще успееш ! Трябва да успееш    ! Знаеш защо , минаваш 32 и натам е ОК ! Animal Hatching Chick                                                                                                                                                                                                                     

# 264
  • София
https://
Ще успееш,  Бамболинка,  не се предвай!  Колко силни контракции тръгват,  виждаш ли на монитора,  като  мерят тоновете?  Причина намериха ли  за тях?  Изследвания,  левкоцити,  ЦРП,  как са?  Какво ти вливат?  32 г. с.,  минеш ли,  бъди спокойна! 

Кръвната картина не е ок, но причина от никъде нищо ,... Левкоцити -23, Црп -21, но ми пускаха един друг маркер - Прокалцитонин, който показва дали в организма има бактериална или вирусна инфекция. При него няма проблем- ок е. Чисти микробиология и стерилна и обикновенна урина.
Но аз съм с високи отпреди да забременея .Като ми включат антибиотик - и левкоцити и Црп скачат, като нямам - падат.......Странна работа е при мен.
Дано устискам поне до 31-32 седмица , после всеки ден ще е подарък !
Монитора не ги засича, в понеделник бяха на 3 Мин страхотни болки, вчера бяха на 5 . Включват ми Гинипрал, но гледат да не ме държат много на него, защото и моя и на бебка пулса много скачат.

# 265
Банболинка 34+++, мила !  След това 36 !

# 266
  • София
Не съм го питала дали може да се махне по-рано но идеята при нас беше да родя,когато трябва не по-рано.А относно махането-става с пръсти и лесно се отваря и даже можеш да свържеш Христов с този,който те изражда за да са наясно,какво да правят.

# 267
Аз съм с Етко + Макдоналд , направени в 14 седмица. С две предишни загуби в 20 и 22 седмица. Днес влязох в 27 ма и съм сигурна че стигнах дотук благодарение на серклажите!
Ехааа бравооо много се радвам ти и до 37 г.с. ще стигнеш всичко ще си бъде перфектно до края.Много се радвам много.
Знам че при нормално раждане се отваря шийката с пръсти или ако не стане с инструмент имаше едно майче в първата тема която искала нормално раждане и е отворил шийката по рано.
Няма да имаш никакъв проблем да го свържеш със лекарят който си избрала за раждане за да му обясни как се маха Етко.

Последна редакция: нд, 28 окт 2018, 12:01 от miiii

# 268
Здравейте момичета, ето и моята история аз съм бременна с инвитро близнаци в 22 седмица преди няколко дена видяха на видеозон, че шийката намалява и мехура навлизал в нея на едното бебе. Много съм притеснена лежа в майчин дом постоянно на системи и се моля да устискаме поне до 26 седмица. Видях че доктор Христов прави горещ серкляж и се опитвам да се сеържа с него но има час чак на 08.11. Много ще съм благодарна ако някой има негов номер и го сподели с мен.

# 269
  • София
Момичета, мойта бебка ще я вадят утре, стискайте ми силно палчета, че ми е много мъничка -28 седмица- 1 кг. Молете се за нас!

Общи условия

Активация на акаунт