Д-р Любомир Христов и новият вид серклаж ЕТКО тема 2

• 59 819
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Miii, да да му се не види, защо не може и ние да имаме леки бременности, не знам.
Dolca, звучи добре, но не ми се вярва, благодаря ти за подкрепата. Дано е по-лека де, но без серклаж не може.
Само, че днес прокървих малко, не мисля, че е цикъл, по-скоро имплатационно сигурно.

# 541
Здравейте бъдещи мами, в 14г.с съм миналата седмица лежах за серклаж в петък всичко беше наред,днес ставам и гледам кръв.Отидох в болницата докторката ме гледа не видя от къде идва кръвта, каза само че плацентата е близо до цервикалния канал.На някоя от вас случвало ли ѝ се е ? Извинявам се за дългият пост Sad но съм притеснена Sad

# 542
  • София
Sanddra напълно разбирам положението ти и аз съм с бебе на 9 месеца и в момента съм бременна в 15 г.с. . Имах тежка бременност с лежане от 20 г.с серклаж естествено раждане и разкъсване от всякъде.... на контролен преглед 7 месеца по късно на 14.02 отидох за МБ и цито...  е разбархме че ще си имаме и бебе номер 2 ..... първите 2 3 седмици не де радвах въобще трябваше да спра да кърмя заради матката за да не предизвикам спазми в матката. Миналата сесмица др Христов ми направи серклаж отново колкото повече врвме минава толкова повече се радвам и разбирам че всъщност съм късметлийка че можем да изпитаме това щастие отново. Много хора ни казаха вие ств луди но и много други казаха две деца се гледат трудно в началото но послв щв са близки като близнаци. Нормално е в началото да си с такива чувства и моите бяха много смесени но сега и за секунда не съжалявам. Ако искаш да поговориш съм насреща с каквото мога да кажа и да помогна. Гушкам си детето таткото доста ми помага и само се моля сега отново да имаме успешвн финал защото и ние имаме есин аборт в 21 г.с. надявам се да е и послвдният. Успех и на теб

# 543
Juzefin ти със какъв серклаж си била с първата бременност?
Сандра отиде ли на а преглед при Христов какво стана?

# 544
  • София
Miii, бях при Христов миналата седмица. Не се видя нищо на ехографа в 4 г. с. Оказа се, че шийката ми е останала разкъсана след раждането на две места. Няма да се оправи освен ако не се оперира, но засега не се налага. Въпреки това докторът каза, че може да направи серклаж и да износа без да ставам от леглото и без да си вдигам бебето. Аз не се чувствам готова за това. Още имам болки в кръста, гърба, колената и ужасно много искам да се радвам на бебето си, вместо да лежа. Междувременно в понеделник ми дойде цикъла. Вечерта отидох до Надежда. Според лекарката, която ме прегледа е била биохимична бременност, няма сакче, лигавицата намалява. Проследихме чхг през 48 часа, определено намалява, особено спрямо миналата седмица. Всъщност вече стойността му е 7. Струва ми се невъзможно да започне да се вдигне (знам, че е глупаво, но какво ли не ми се случи вече). В неделя имам час пак при Христов, трябваше тогава да установим бременността. Мисля да отида, за да ме види и той, няма да му пиша преди това, защото не знам какво точно да обясня и по-добре да се видим.

Juzefin, искрено се възхищавам на смелостта ти. Мисля, че знам какво си изпитвала в началото и колко трудно ти е било. Как се справяш с грижите за бебето и новия серклаж? Как се чувстваш? Желая ти всичко да мине възможно най-леко и да не губиш духа си. Аз нямам твоята смелост.

# 545
  • София
Juzefin ти със какъв серклаж си била с първата бременност?
Сандра отиде ли на а преглед при Христов какво стана?
Нямах серклаж спука се околоплодният мехур и нямаше какво да се направи
Скрит текст:
Miii, бях при Христов миналата седмица. Не се видя нищо на ехографа в 4 г. с. Оказа се, че шийката ми е останала разкъсана след раждането на две места. Няма да се оправи освен ако не се оперира, но засега не се налага. Въпреки това докторът каза, че може да направи серклаж и да износа без да ставам от леглото и без да си вдигам бебето. Аз не се чувствам готова за това. Още имам болки в кръста, гърба, колената и ужасно много искам да се радвам на бебето си, вместо да лежа. Междувременно в понеделник ми дойде цикъла. Вечерта отидох до Надежда. Според лекарката, която ме прегледа е била биохимична бременност, няма сакче, лигавицата намалява. Проследихме чхг през 48 часа, определено намалява, особено спрямо миналата седмица. Всъщност вече стойността му е 7. Струва ми се невъзможно да започне да се вдигне (знам, че е глупаво, но какво ли не ми се случи вече). В неделя имам час пак при Христов, трябваше тогава да установим бременността. Мисля да отида, за да ме види и той, няма да му пиша преди това, защото не знам какво точно да обясня и по-добре да се видим.

Juzefin, искрено се възхищавам на смелостта ти. Мисля, че знам какво си изпитвала в началото и колко трудно ти е било. Как се справяш с грижите за бебето и новия серклаж? Как се чувстваш? Желая ти всичко да мине възможно най-леко и да не губиш духа си. Аз нямам твоята смелост.
Мъжа ми много ми помага не крия без него няма как да се справя. До преди серклажа водех абсолютно нормален живот с изключение че намалих постепенно кърменията от изключително кърмене на 8 кърмения после на 6 на 3 и сега сме на 2  кърмения. Лежа на дивана играя си с малкия скачаме гушкам го не мога да съм крайно излолирана от него като знам колко съм го чакала и колко съм стискала кълки с него както казваха лекарите пък го родих в 38 +3 . В началото изпитвах вина че няма да съм пълноценна майка на нито едно от децата си.знаех какво е серклажа и какво ми предстои но се надявах че ранните мерки този път ще ми дадат повече свобода. Имаше една мама в лежащите тя беше много критична с пролабирал мехур и разкритие направиха и серклаж на горещо водеше си нормален живот имаше по голямо детенце по мой спомен на 14 мисля че беше шофираше и всичко на финала при нея завършиха благополучно ако още чете темата може да се включи. Стискам палци при теб нещата да се наредят по най добрият за теб начин. Бъди смела нещата си идват на място не винаги както сме ги планували но..... съдбата явно си знае работата. След 3 години опити едвам забременях и загубихме бебето... пък сега  решихме да почнем опити по от рано за да се случат нещата в близко бъдеще те станаха буквално от първият път... както са казали хората всичко е Божа работа. Стискам палци всичко да се нареди както искаш

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 12:11 от AnMary

# 546
  • София
Sanddra напълно разбирам положението ти и аз съм с бебе на 9 месеца и в момента съм бременна в 15 г.с. . Имах тежка бременност с лежане от 20 г.с серклаж естествено раждане и разкъсване от всякъде.... на контролен преглед 7 месеца по късно на 14.02 отидох за МБ и цито...  е разбархме че ще си имаме и бебе номер 2 ..... първите 2 3 седмици не де радвах въобще трябваше да спра да кърмя заради матката за да не предизвикам спазми в матката. Миналата сесмица др Христов ми направи серклаж отново колкото повече врвме минава толкова повече се радвам и разбирам че всъщност съм късметлийка че можем да изпитаме това щастие отново. Много хора ни казаха вие ств луди но и много други казаха две деца се гледат трудно в началото но послв щв са близки като близнаци. Нормално е в началото да си с такива чувства и моите бяха много смесени но сега и за секунда не съжалявам. Ако искаш да поговориш съм насреща с каквото мога да кажа и да помогна. Гушкам си детето таткото доста ми помага и само се моля сега отново да имаме успешвн финал защото и ние имаме есин аборт в 21 г.с. надявам се да е и послвдният. Успех и на теб
Позитивна и лека бременност ти желая до финала!
С ЕТКО или обикновен си?

# 547
  • София
Благодаря ви ма всички с макДоналд съм първият път бях с него и според др Христов е достатъчен и сега. Префната бременост ми го напраеи на хорещо в 21 г.с и до края изкарах с шийка 1.2- 1.4см разбира се с много лежане ставане само за прегледи и до тоалетна но както казват всички...... в момента в който гушнеш малкото човече всичко се забравя..... е факт като ни казха пак за бебето.... всичко бързо ми се припомни но вече знам че всичко си струва:blush: пожелавам на всички ви успешен финал

# 548
Здравейте, момичета колко време след серклажа ви препоръчват да лежите Simple Smile със стандартен серклаж съм

# 549
  • София
Цитат на: Didka9 link=topic=1051402.msg40665909#msg40665909 =1588340640
Здравейте, момичета колко време след серклажа ви препоръчват да лежите Simple Smile със стандартен серклаж съм
Питай си д-р Христов,зависи от ситуацията.
Аз лежах до раждането,но имах и контракции и серклажът беше сложен късно.Имам приятелка с навременно сложен серклаж и изобщо не са я карали да лежи ,казали й ”Ние нали затова го слагаме този серклаж”

# 550
Не съм при Д-р Христов в 13 седмица ми е правен серклажа шийката ми бе 27мм и за това реших да питам вас които сте минали през това Simple Smile
Цитат на: Didka9 link=topic=1051402.msg40665909#msg40665909 =1588340640
Питай си д-р Христов,зависи от ситуацията.
Аз лежах до раждането,но имах и контракции и серклажът беше сложен късно.Имам приятелка с навременно сложен серклаж и изобщо не са я карали да лежи ,казали й ”Ние нали затова го слагаме този серклаж”

# 551
Моят беше в 19 седмца също на 2.7 см шийка. Препоръчаха седмица с много леки и кратки разходки, но аз се пазих много до края

# 552
Didka9 моят серклаж беше Етко не са ми препоръчвали да лежа напротив можех да си видя нормален начин на живот но подтикната от страх лежах през цялата бременност.Наистина зависи от ситуацията ти сама ще усетиш и прецениш как да постъпиш.

# 553
Чувствам се добре, но докторката ми казва да лежа. Не вдигам нищо тежко и не върша никаква домакинска работа,излизам за половин час на двора на един стол и то полу седнала.
Didka9 моят серклаж беше Етко не са ми препоръчвали да лежа напротив можех да си видя нормален начин на живот но подтикната от страх лежах през цялата бременност.Наистина зависи от ситуацията ти сама ще усетиш и прецениш как да постъпиш.

# 554
Слушай съветите на лекарят си щом са ти казали да лежиш така са преценили и така е редно.Може да се чувстваш добре но всичко може да се промени за часове.Това че сядаш за половин час на стол едва ли е такава драма при такава шийка но не прекалявай лежи си там до когато трябва че после като се яви на бял свят бебока ще искаш да лежиш ама няма Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт