Д-р Любомир Христов и новият вид серклаж ЕТКО тема 2

• 59 755
  • 756
  •   2
Отговори
# 615
  • София
Не се притеснявайте от антибиотиците една инфекция е много по-опасна.Аз се бях вкарала в един порочен кръг и изпих сигурно 10 вида антибиотици,докато бях бременна.Три пъти съм била на венозен.Накрая флората ми беше ... няма да ви казвам ,всичко бях убила и добро и лошо.Направих един дъъълъг курс с Гинофит млечна киселина и се оправих.
Не се притеснявайте,инфекциите са най-опасни,ако не се лекуват.

# 616
И аз сега слагам малко гинофит до контролата във вторник. Дано няма бяктерия вече и да можем да направим серклаж.

# 617
Дай Боже!Ще се моля за вас.

# 618
Здравейтe,
Дали може някоя дама, която е раждала естествено след ЕТCO серклаж, да сподели как са протекли нещата.
В 9-ти месец съм и чакам разкритие, което, доколкото чувам в последно време, се случва трудно с  ЕТCO-то...
Желая успешен финал на всички бременеещи!

# 619
Здравейтe,
Дали може някоя дама, която е раждала естествено след ЕТCO серклаж, да сподели как са протекли нещата.
В 9-ти месец съм и чакам разкритие, което, доколкото чувам в последно време, се случва трудно с  ЕТCO-то...
Здравей, аз бях с обикновен серклаж и ми го махнаха непосредствено преди раждането. Бях останала с впечатление, че при ETCO раждането трябва да е задължително секцио, за да махнат серклажа. Аз изкарах цялата си бременност на легло, тъй като съм с конизация и в небременно състояние шийката ми е 2см. Много искам още едно детенце, но ми се иска да не пазя леглото през цялото време..буквално. Би ли споделила какво наложи при теб етко и как стоят нещата с нормалното раждане след това, защото аз имам едно нормално и ако има възможност отново бих го предпочела.

# 620
  • София
Привет,
Аз имах ЕТКО и обикновен серклаж, свалени в 36 седмица. Исках да родя по естествен начин и лекарите напълно ме подкрепиха. Вероятно съм рядък случай, но шийката ми се разкъса при раждането и бях два дни в реанимация. След това се оказа, че имам останала плацента и ми правиха пак кюртаж. Сега шийката ми е останала "скъсана" на две места. Много съжалявам, че не родих секцио. Така че, по-сигурния вариант според мен си е секциото при серклаж.
Не искам да те плаша, само споделям опит. Успех и леко раждане!

# 621
Аз съм с днес поставен серклаж по Мак Доналд.  Една от лекарите се изпусна пред мен, че ЕТКО често дава следродови усложнения на шийката. Като четох за него, преди поставянето му , шийката се деструктурира (каквото и да значи това) и после се зашива отвътре. Допускам, че това може да е причина за разкъсванията на шийката по време на раждане. Това си е мое размишление обаче.
Да попитам, с поставен серклаж, може ли да се пътува 2-3 часа с кола, че роднините живеят далече и не искам 5 месеца да не ги виждам.

# 622
  • София
Ами, никой не ми беше казал, че са възможни усложнения при естествено раждане...
Аз не посмях да пътувам лежах си, въпреки, че роднините ми са далеч. Бих пътувала само в краен случай.

# 623
Аз съм с днес поставен серклаж по Мак Доналд.  Една от лекарите се изпусна пред мен, че ЕТКО често дава следродови усложнения на шийката. Като четох за него, преди поставянето му , шийката се деструктурира (каквото и да значи това) и после се зашива отвътре. Допускам, че това може да е причина за разкъсванията на шийката по време на раждане. Това си е мое размишление обаче.
Да попитам, с поставен серклаж, може ли да се пътува 2-3 часа с кола, че роднините живеят далече и не искам 5 месеца да не ги виждам.
Според мен няма проблем да пътуваш, стига да нямаш болки. Аз пътувах за фетална морфология от Бургас до София. Успех и здраво бебче на термин ти пожелавам! 🙂

# 624
  • София
Може би е имала предвид,че може да слепне отново.
Мисля че при моята прителка и съфорумка bambolinka се беше получило нещо такова,тя ще се включи вероятно.
Аз в един немски сайт подробно и със снимки четох как се прави,разранява се шийката и един вид все едно зараства.Неслучайно се прави само при сериозни показания.

Аз лично не бих пътувала,щом се е стигнало до серклаж,значи шийката си има някакъв зор.Може би и аз съм прекалено страхлива,ама неслучайно са казали хората ”страх лозе пази”.При мен и дума не можеше да стане за пътуване с контракции,но и да можех,може би щях да си стоя около леглото.

# 625
Скрит текст:
Здравейтe,
Дали може някоя дама, която е раждала естествено след ЕТCO серклаж, да сподели как са протекли нещата.
В 9-ти месец съм и чакам разкритие, което, доколкото чувам в последно време, се случва трудно с  ЕТCO-то...
Здравей, аз бях с обикновен серклаж и ми го махнаха непосредствено преди раждането. Бях останала с впечатление, че при ETCO раждането трябва да е задължително секцио, за да махнат серклажа. Аз изкарах цялата си бременност на легло, тъй като съм с конизация и в небременно състояние шийката ми е 2см. Много искам още едно детенце, но ми се иска да не пазя леглото през цялото време..буквално. Би ли споделила какво наложи при теб етко и как стоят нещата с нормалното раждане след това, защото аз имам едно нормално и ако има възможност отново бих го предпочела.
Историята ми е следната - имам загубена бременност в началото на 19-та седмица и след нея успешна бременност с обикновен серклаж - успешната бременност беше следена от д-р Сигридов, той направи и серклажа в най-подходящия момент. Тогава д-р Сигридов махна серклажа в 37-ма седмица и родих естествено, леко (без упойки) и безпроблемно в 39-та седмица.

Текущата ми бременност не е следена от д-р Сигридов (защото той не преглежда в момента), избраният на негово място доктор не вярваше, че шийката ще се скъси така бързо и в крайна сметка постъпих за серклаж в болница "Надежда" с отворена шийка.
Д-р Христов ме прегледа, пита ме и как мисля да раждам. Казах му, че предния път съм раждала естествено и ми се иска и сега да е така. Той каза, че в този случай ETCO-то е добър вариант. Доверих му се напълно и просто помолих да направи най-доброто възможно за конкретната ми ситуация. В крайна сметка той направи някаква комбинация от 2-та вида серклажа, като след операцията каза, че се е получило добре.
Сега се следя в болница "Надежда" при д-р Арабаджикова (д-р Христов говори с нея да ме поеме за проследяване на бременността след серклажа). Тя свали обикновения серклаж в първия ден на 37-ма седмица. Изрази мнение, обаче, че с ETCO трудно се стига до разкритие. Все пак го чакаме това разкритие засега...
Скрит текст:
Привет,
Аз имах ЕТКО и обикновен серклаж, свалени в 36 седмица. Исках да родя по естествен начин и лекарите напълно ме подкрепиха. Вероятно съм рядък случай, но шийката ми се разкъса при раждането и бях два дни в реанимация. След това се оказа, че имам останала плацента и ми правиха пак кюртаж. Сега шийката ми е останала "скъсана" на две места. Много съжалявам, че не родих секцио. Така че, по-сигурния вариант според мен си е секциото при серклаж.
Не искам да те плаша, само споделям опит. Успех и леко раждане!
Здравей,
Може ли малко подробности по въпроса...
Предполагам  секлажите ти са правено от д-р Христов?
Къде ражда след това?
На мен докторката в "Надежда" ми обяснява, че ETCO-то не се маха предварително, както обикновения серклаж, а едва след като започне раждането. При теб как беше?
Предварително благодаря за споделянето...
Скрит текст:
Аз съм с днес поставен серклаж по Мак Доналд.  Една от лекарите се изпусна пред мен, че ЕТКО често дава следродови усложнения на шийката. Като четох за него, преди поставянето му , шийката се деструктурира (каквото и да значи това) и после се зашива отвътре. Допускам, че това може да е причина за разкъсванията на шийката по време на раждане. Това си е мое размишление обаче.
За пътуването - питай доктора най-добре. Като минат няколко седмици от серклажа може би не е проблем да се пътува.
Аз при предната бременност (с обикновен серклаж) си се движех свободно до към края на 7-ми месец, после бебето доста ми натежаваше и полежавах повече.
Спокойна бременност пожелавам!

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 16:52 от AnMary

# 626
  • София
Ами въздържам се от подробности, за да не плаща някого...,но в крайна сметка по-добре да се знае. Д-р Христов направи серклажите и съм му благодарна, защото благодарение на тях имам живо и здраво дете. Следя се в Надежда при д-р Стоянова. На раждането се паднах при д-р Ташков (толкова се надявах да имам късмета да е той). Когато отидох не ми бяха изтекли водите. Докато лежах на масата ми изтекоха на два пъти като усетих сякаш нещо се разкъсва, чак изпищях. И аз имам аборт в началото на 21 седмица и знам, че водите не изтичат по този начин. Общо взето от рсзкъсванията получих голяма кръвозагуба и им беше много трудно да ме зашият. Събраха се доста лекари да шият, да държат и така нататък. Няма смисъл да навлиза в повече подробности.
Аз съм останала с впечатление, че жените с ЕТКО искат секцио и те не са имали опит много с естествено раждане и ЕТКО. Аз също нямах разкритие, когато постъпих в болницата, имах контракции, но според апарата бяха слаби и ми дадоха някакво хапче, за да за бързат процеса.
Но иначе съм доволна от болницата, получих обгрижване след това. А и не знам в друга болница какъв щеше да е изхода. Вероятно съм по-тежък случай не знам. Ако имаш въпроси питай, защото аз разказвам доста разпокъсано май.

# 627
Здравейте, имам конизация на шийката отпреди 11 години и след това една успешна бременност с обикновен серклаж, правен в 16 г. с., (родих секцио 4 дни преди термин). През първата бременност нямах скъсяване, но държах да ми направят профилактичен серклаж, защото много се притеснявах ако почне да се скъсява шийката в момент, когато ще е късно за серклаж и се съобразиха с мен. Записах час при д-р Христов (ще бъда 13 седмица тогава) с идеята пак да направим серклаж за всеки случай. Д-р Христов  ще се съгласи ли да прави серклаж, ако не констатира скъсяване? И как преценява кой вид серклаж е по-подходящ.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 23:35 от sirena_

# 628
Сирена, единствено което мога да кажа, е че като лежах за серклажа в Надежда имаше и една жена в 12г.с . също за серклаж с предходна конизация и от нея скъсена шийка на 2см.....нямаше друга патология.

# 629
Сирена това зависи само и единствено от Христов.Той ще отговори на всичките ти въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт