Д-р Любомир Христов и новият вид серклаж ЕТКО тема 2

• 59 725
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Спешно, някой може ли да ми изпрати номер на доктор Христов? Опитах през болницата, но часове има след 3 седмици , а положението е критично. Приятелка има направен серклаж, но явно не е успешен и са й казали , че по добре да се откаже от тази бременност и са й дали направление за аборт. А тя чака това от години.

# 631
Здравейте Аз го имам сега ще ви пиша, но доктора е в отпуск до 3ти Август дори във Вайбър пише в отпуск съм. Ако е спешно може д-р Костов в Майчин дом или д-р. Гълъбица Велева в Токуда които имат опит със серклажите.

quote author=Jordanka Yovcheva 673163 link=topic=1051402.msg41116980#msg41116980 date=1595580224]
Спешно, някой може ли да ми изпрати номер на доктор Христов? Опитах през болницата, но часове има след 3 седмици , а положението е критично. Приятелка има направен серклаж, но явно не е успешен и са й казали , че по добре да се откаже от тази бременност и са й дали направление за аборт. А тя чака това от години.
[/quote]

# 632
Потвърждавам за отпуската на доктора.  Преди две седмици лично ме предупреди след серклажа ми,  че ще е в отпуска. Успех на жената. Докато лежах там имаше една девойка в 307 стая,  която лежи там от май месец без да става от кревата.  Мисля, че й оставаха още няколко седмици лежане,  докато влезеше в 9ти месец. Да я приемат някъде да лежи под наблюдение ако вече е късно за втори серклаж и да не мърда.

# 633
Няма как да е до 3 ти август в отпуск, аз влизам в понеделик 27 ми за серклаж във вторник -28 ми. Никой не ми е казал, че се отменя. Иначе сега точно не вдига май. Мен едва ми отговори във вайбър за един антибиотик, който трябва да пия.
Според мен да пробва да пише/ звъни и ако не в понеделник там на място.

Даже сега се връщам от пср тест за прием в болницата, който се прави до 72 часа преди прием. Все си мисля, че щяха да ме върнат и от него, аз няма защо да влизам в понеделник ако Христов го няма. Часа заедно с него го записахме миналия четвъртък на 16 ти, та ако е до 3 ти наистина това е нещо ново..

# 634
Здравей мила! Може и на мен да си ми дали грешна информация. Но аз преди два дни бях в Надежда и от регистратура ми казаха, че доктор Христов е до 3ти август в отпуск. Но може и да са се объркали.
Почивка и спокойствие.

quote author=***Alessandra*** link=topic=1051402.msg41117147#msg41117147 date=1595581891]
Няма как да е до 3 ти август в отпуск, аз влизам в понеделик 27 ми за серклаж във вторник -28 ми. Никой не ми е казал, че се отменя. Иначе сега точно не вдига май. Мен едва ми отговори във вайбър за един антибиотик, който трябва да пия.
Според мен да пробва да пише/ звъни и ако не в понеделник там на място.

Даже сега се връщам от пср тест за прием в болницата, който се прави до 72 часа преди прием. Все си мисля, че щяха да ме върнат и от него, аз няма защо да влизам в понеделник ако Христов го няма. Часа заедно с него го записахме миналия четвъртък на 16 ти, та ако е до 3 ти наистина това е нещо ново..
[/quote]

# 635
Сега звънях, първия час на кабинет му е на 3 ти. Преди това не могат да кажат, нямат график но казаха, че щом лично той ме е записал за 28- ми няма как някой друг да го прави серклажа.
Така че другата седмца би трябвало да е там.

# 636
Успех на серклажа.  Да, така  д-р Христов прави серклажите в Надежда предимно.  Етко ли ще правите последно?
Аз съм много доволна от престоя ми в Надежда и от доктор Христов.  Трябваше ми да имам 2 бутилки от минерална вода по 1.5 л и една малка водичка, в която си разтворих сена за разхлабване. В трапезарията за закуска/ обед/ вечеря има кана за топла вода и кафе машина и мисля хладилник за дамите за собствена храна.
Чехли за баня и хавлия трябва, тоалетни принадлежности. Иначе за деня на операцията дават нощница и чехлички.
Аз останах мног доволна досега и дано със серклажа нямам проблеми.

quote author=***Alessandra*** link=topic=1051402.msg41117335#msg41117335 date=1595583601]
Сега звънях, първия час на кабинет му е на 3 ти. Преди това не могат да кажат, нямат график но казаха, че щом лично той ме е записал за 28- ми няма как някой друг да го прави серклажа.
Така че другата седмца би трябвало да е там.
[/quote]

# 637
Супер, радвам се! Дано всичко е наред със серклажа.
Ами в крайна сметка назнам какъв ще е. Той смята, че може би и обикновен би издържал, а ЕТКО не му се иска да прави при положение, че нямам изгубена бременност с обикновен серклаж, понеже ЕТКО бил по- травмиращ. Казах му, че той преценява но че на мен това ми е 5 та бременност и не ме притеснява, че е по- травмиращ за мен, а искам нещо което е по- сигурно. Последно си отбеляза на място да прецени.
Иначе тя си ми стои 2.8 шийката от осма седмца. Сега съм 12 та и още лекувам ешерихия коли, с Уназин този път. Да видм, дано се е изчистла. Мен последното ми хапче от антибиотика е в понеделник сутрин и незнам дали точно вторник ще направим серклажа или ще е някой от следващите дни, но понеделник влизам в болницата и ще си чакам там. Тогава ще съм 13 та седмица, а предния път скъсяването и отварянето е станало 14 или 15 седмица, та се надявам да не отлагаме много.

# 638
Момичета, 12 дни след серклажа, шийката ми бе 31мм, а влязох с 15 мм. Арабаджикова каза, че щом съм със серклаж ще пия утрогестан до 34г.с. и магнезии. Спряхме само но-шпато.
Пред кабинета се засякоха с една мацка, с която лежахме преди две седмици заедно, но на нея й сложиха песар,  че бе късно за серклаж......и след прегледа пак я приеха в болницата.....ужас. Ако чете ДА ЗНАЕ ЧЕ Й СТИСКАМ ПАЛЦИ И ДА НЕ СЕ ДАВА!

# 639
Може ли който е правил скоро планов серклаж да сподели в колко часа ви казаха да сте в болницата и къде точно е приемния кабинет 😊

# 640
На мен ми бяха казали между 8 и 9 сутринта. Приемният кабинет е на първия етаж, близо до лабораторията. При приемането правят изследвания и е добре да не сте закусила.

# 641
Мина и моя серклаж, д-р Христов ми направи ЕТКО и Макдонълд. Каза, че е бетош шийката и ме иска на преглед по веднъж на месец, което малко ме очуди, че на такива големи интервали.
Може ли да споредлите при вас след двоен серклаж колко време продължиха болките, къде бяха точно, колко време имахте кървене. Забравих и да попитам дали днес, тосет деня след серклажа мога да се изкъпя...
Ще му звънна да го разпиТам за някой неща по- късно, че вчера като говорихме бях още замаяна от упойката и пропуснах доста въпроси.

# 642
При мен също серклажът беше двоен и шийката ме наболяваше около 3 седмици. Кървенето беше много слабо и премина за около седмица. Не бях питала изрично, но на следващия ден се изкъпах и нямах проблеми. Само внимавах водата да не е гореща, за да не стане някой кръвоизлив.

# 643
Мерси Arabella 34 🌸
Мен ме болеше много корема вчера след процедурата, но специално серклажите грам не ги усещам поне към момента, все едно нищо не ми е правено. Ще видим.. сега се моля да нямам контракции и смятам да си лежа повечко.

# 644
Здравейте, някой лекувал ли е гъбички - Кандида Албиканс преди серклаж?  Аз съм в 12 г. с. и имам насрочен преглед при д-р Христов след две седмици за консултация за евентуален превантивен серклаж заради конизирана шийка. Направих си микробиологично изследване и за съжаление се оказа, че имам Кандида Албиканс умерено количество. Лекарят, който ми прави изследването, ми предписа Гиназол крем еднократно. Сега се чудя да изчакам ли до прегледа на д-р Христов да не предпише нещо друго или да започвам лечението още сега (а и се притеснявам да прилагам лечение в толкова ранна седмица, на опаковката пише, че лекарството не се прилага през първия триместър)?

Общи условия

Активация на акаунт