Д-р Любомир Христов и новият вид серклаж ЕТКО тема 2

• 59 729
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, някой лекувал ли е гъбички - Кандида Албиканс преди серклаж?  Аз съм в 12 г. с. и имам насрочен преглед при д-р Христов след две седмици за консултация за евентуален превантивен серклаж заради конизирана шийка. Направих си микробиологично изследване и за съжаление се оказа, че имам Кандида Албиканс умерено количество. Лекарят, който ми прави изследването, ми предписа Гиназол крем еднократно. Сега се чудя да изчакам ли до прегледа на д-р Христов да не предпише нещо друго или да започвам лечението още сега (а и се притеснявам да прилагам лечение в толкова ранна седмица, на опаковката пише, че лекарството не се прилага през първия триместър)?
Според мен се свържи с Христов и му обясни ситуацията, той най-добре ще прецени какво е подходящото лечение. Аз също съм с конизирана шийка и моят серклаж беше 14 г.с. За две седмици според мен ще успеете да овладеете инфекцията. Успех и стискам палци! 🙂

# 646
  • София
Попринцип гъбичките не са опасни (не пукат мехур,не причиняват разкритие),неприятни са.На мен ми се появиха също след приема на един антибиотик,доста време си ги търпях,преди да ми назначат лечение.

# 647
Здравейте мами😀
Дъщеря ми  Ниса,е първото бебе родено след ETCO ,серклаж.На 3.08 стана на 5 години ❤️,благодарение на човека със златните ръце др.Христов.Опитвам се да ви следя,тази тема ми е много на сърце.
Пожелавам ви да сте здрави и да гушнете своите бебета на термин.

# 648
Здравейте, имам въпрос. Две седмици след ЕТКО съм, не усещам серклажите, спря зацапването, нямам и болки, НО имам втрърдявания в долната част на корема. Повечето не ги усещам, но понеже постоянно лежа и ръката ми често е на корема, което знам че не е добре, но просто съм голямо шобе и все следя дали е спокойна матката, та усещам че се втвърдява от време на време само с допир, ако ръката не е там няма и да усетя. Още съм в 15 та седмица, май е рано за каквито и да е контракции. Отгоре на всичко пия но-шпа 3*2 и Алеракт 2*1.. някой бил ли е в подобни усещания толкова от рано? Ще гоовря с Христов още днес, но все пак исках да видя някой дали може да каже нещо от опит.

# 649
Benitо_79Да ви е жива и здрава малката принцеса .Пожелавам и весело и безгрижно детство.
Alessandra мисля че ще прочетеш много и различни мнения по въпроса с усещането на контракции лично аз съм си внушавала че коремът ми е твърд след докосване но в по късен етап когато започнаха контракциите разбрах че е било само внушение.От други съм чела че нищо не усещат ,а контракции имат просто явно при всеки е различно затова те съветвам наистина да се чуеш с Христов.Стискам палци всичко ще бъде добре и спокойствие доколкото можеш разбира се.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 14:05 от miiii

# 650
Алесандра, и аз съм след серклаж, но и много жени без такъв усещат втвърдяване  ниско долу на корема. Мога да кажа, че и с първата бременност ми бе така, но при истинските контракции имаш втвърдяване на целия корем и по-конкретно се усеща около пъпа,  както и болка в кръста,  все едно ще ти дойде. За себе си съм стигнала до този извод.

# 651
Благодаря за отговорите момичета!
Бях при д-р Христов. Каза, че не е ок да имам тези втвърдявания и ми смени Акеракт с Диспорал. Каза, че ще спираме Утрогестана скоро, което ме очуди, защото мислех че ще го пия доста дълго време. Продължавам си с Но-шпа.
Каза, че серклажа е супер, шийката последно в приемния кабинет преди серклажа са я измерили 2.3 см, а днес 2 седмици по- късно д-р Христов я измери 3.4 см., което ме успокои малко.
Сега ако се оттърва най- после и от ешерихия коли в секрета, която ми излезе още в 8 ма седмица и лекувахме с два антибиотика още преди серклажа, които бяха съобраЗени с антибиограмата и пак не се е махнала, на епикризата пише, че съм имала при приема за серклжа, а тъкмо същия ден приключвах втория антибиотик. Странно, защото в друга лаборатория седмица по- рано изобщо не ми изолираха тази бактерия, а в Надежда всеки път. ..  Както и да е, дано после с венозния антибиотик да се е изчистила, днес взехме нова микробиология ще видя какво ще излезе.

# 652
Здравейте момичета. Бях на консултация при д-р Христов, който ми препоръча серклаж Етко заради леко отворен канал на шийката. Има една предишна бременност протекла доста тежко и износена докрай благодарение на обикновен серклаж. Изчетох всичко по темата,но въпреки това се страхувам от процедурата. Може ли да споделите повече подробности . Колко време продължава,видях че протича с интубация, след това кървите ли,може ли да се роди естествено с такъв серклаж. Единственото ми притеснение е дали този вид серклаж е по-опасен за бебето от обикновения. Благодаря предварително за отговорите

# 653
Здравей Denviol,
На мен докторът ми направи ЕТКО серклаж в средата на май, когато бях в 16та г.с.
И мен много ме беше страх преди процедурата, но всичко мина добре и съм доволна, че го направих. Мисля, че поставянето на серклажа трае около час. Аз лично бях в реанимация за около три часа след операцията. Имах много слабо зацапване около 4-5 дни след това. Не мисля, че този вид серклаж е по-опасен за бебето, но нанася по-голяма травма на шийката, тъй като част от лигавицата й се отстранява.
На следващия ден след серклажа имах леки болки в челюстта, гърлото и едната плешка, които бяха свързани с поставянето на тръбата.
Не съм наясно как стои въпросът с естественото раждане, аз ще съм секцио, тъй като вече имам едно.
Знам, че много момичета лежат до края на бременността след поставянето на серклаж. Аз останах вкъщи две седмици след операцията и след това се върнах към нормалния си начин на живот. Правя разходки всеки ден за около час-два и се чувствам добре. Вече съм в 30та г.с. и се надявам да изкарам до деветия месец. Успех!

# 654
И аз съм с ЕТКО от две седмици. Не беше толкова страшно, въпреки че аз имах силни болки в корема след излизане от упойка, но май съм по- скоро изключение. Овладяха ги бързо там. Аз лежах в реанимация цяла нощ, защото намаше място да ме върнат горе в отделението, но даже беше по- добре. Гледаха ме като писано яйце там. Имах зацапване около седмица, серклажите не ги усещам, но съм с контракции. Матката ми е доста чувствителна. За по- опасен за бебето този серклаж не мисля.

Аз обаче съм с казус пак. От 8 ма седмица лекувам ешерихия коли с антибиотици според антибиограмата и днес пак се оказа, че я има в секрета- масово. Лекувах я с Амоксоклав- вагинално, Уназин орално и Зинат орално. Всичко това подходящо според антибиограмата. На серкалжа съм си била с бактерията. Сега ми изписаха пак Уназин, но вагинално обаче нещо никак не ми се вярва да помогне нещо, което вече е приемано и изобщо не помогна. Доста ми е тъпо и притеснено. Иначе няма нещо ново на микробиологията след серклажа. Чудя се какво да правя, безмислено е да го пия според мен. Ще потърся още лекарски мнения.

# 655
Здравейте, а при обикновен серклаж пак ли се лежи в реанимация?

# 656
Не. При обикновен серклаж не се лежи в реанимация. Аз имах такъв при предишната бременност. Няма интубиране и веднага след като се събудих от упойката ме върнаха в болничната стая. Престоя също беше 3 дни

# 657
Здравейте момичета. Бях на консултация при д-р Христов, който ми препоръча серклаж Етко заради леко отворен канал на шийката. Има една предишна бременност протекла доста тежко и износена докрай благодарение на обикновен серклаж. Изчетох всичко по темата,но въпреки това се страхувам от процедурата. Може ли да споделите повече подробности . Колко време продължава,видях че протича с интубация, след това кървите ли,може ли да се роди естествено с такъв серклаж. Единственото ми притеснение е дали този вид серклаж е по-опасен за бебето от обикновения. Благодаря предварително за отговорите

Здравейте,
По отношение на естествено раждане след ETCO серклаж - аз го направих преди 20 дни, но може би в голяма степен се повтори споделеното от Sanddra (вижте го малко по-напред в темата).
Не видяха разкъсването на шийката навреме, наложи се да ме кюретират и шият докато съм в съзнание (бях пила вода, защото си мислехме, че всичко е минало супер), изгубих много кръв, наложи се кръвопреливане, сега все още боря анемията.
Бях на контролен преглед при д-р Христов преди няколко дни - той се изненада, че така е протекло раждането, каза, че шийката е на рана с конци, ще се възстановява още 2-3 месеца и след това трябва да ида на преглед да се види какво е положението.
Мога да споделя, че в болница "Надежда" нямат много опит с естествено раждане след ETCO серклаж.
Ще разкажа цялата история покрай раждането след няколко месеца, след като успея да гледам по-трезво на случилото се и след като се установи дали има трайни поражения върху шийката.
Една от докторките каза: "с ETCO серклаж хубаво се износва, но как се ражда е друга тема...". И наистина сякаш трябва да се прибягва до ETCO само ако е наложително... И сякаш естественото раждане след ETCO не е добра идея, каквото и да казват.
Иначе съм щастлива мама на две момчета - и двете родени естествено в 9-ти месец, първото след обикновен серклаж, второто след коминация от обикновен + ETCO серклаж (второто се роди миналия месец, 2 дни преди термин).
Желая щастлив финал на всички!

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 22:47 от willful

# 658
Аз съм бъзлива по принцип и при първата бременност след обикновен серклаж директно си поисках да родя секцио именно, за да избегна допълнителни деформации на и без това деформираната ми от конизацията шийка и усложнения и разкъсвания от нормално раждане. Следящият ме лекар се съобрази с мен и също заяви, че в моят случай действително по-препоръчително е секциото.

# 659
На мен ми обясниха, че тръгне ли естествено раждане с ЕТКО риска от разкъсване е огромен и после следват доста усложнения, кофти показания от цитонамазки писле и прочее. Много исках да родя естествено, но повече искам доносено бебе поне възможно най- близо до термин, затова не съжалявам, че иЗбрах ЕТКО. Секциото не ме притеснява. По време на борбата за забременяване минах през толкова интервенции, че физическата болка не ме плаши, а болката от загуба на бебе родено преждевременно няма как да се сравни с някква физическа болка от секцио. Мое мнение.
Willfull жалко, че се е стигнало до такива усложнения, стискам палци да се възстановиш бързо, ще стане- въпрос на време. Човешкото тяло има неподозирани регенеративни възможности. Гушкай дечицата, заради тях си е заслужавало всичко ❤
Аз съм все още 16 та седмица с ЕТКО и Макдоналд и се моля всеки ден да стигна до заветното планирано секцио 😔

Общи условия

Активация на акаунт