Д-р Любомир Христов и новият вид серклаж ЕТКО тема 2

• 59 761
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, вече съм се хванала в чудо с тези лаборатории. Със серклаж съм( обикновен) и за да се застраховам, пускам изследвания поне в 2. Всеки път резултатите са различни 🤪- най-често стерилната урина. Но това, което ме попритесни е ,че преди 2 седмици правих МБ в КИРМ Плевен (клиниката на доц.Конова) и излезе чиста. След 2 дни бях на преглед в Надежда (София) и там направих  МБ, и излезе бактерия Enterococcus faecalis- масово, колонизация от аеробни бактерии. 😩 Пих АБ Амоксиклав и поставях Полижинакс, но вече 2,3 дни след като ги приключих, имам дискомфорт след уриниране и не само. Сякаш ме понаболява отвътре, пощипва и тн. Сега не знам къде да направя МБ, на кого да вярвам и тн, а така ме е страх да не направя някоя беля. Дайте ми съвет 🙏

Последна редакция: нд, 30 сеп 2018, 17:55 от *Joy

# 166
Joy, за урина предполагам, че питаш. Пробвай Цибалаб. А Enterococcus faecalis в урината ли Fearful ако беше във влагалището ОК, ама в урината ... тя трябва да е стерилна.

# 167
Joy, за урина предполагам, че питаш. Пробвай Цибалаб. А Enterococcus faecalis в урината ли Fearful ако беше във влагалището ОК, ама в урината ... тя трябва да е стерилна.
Silveto_i_Yasen, извинявам се, аз не съм се изразила правилно. Урината е стерилна... за сега. Бактерията е в МБ. В Плевен -чиста , в Надежда излезе тази бактерия.

# 168
Rv218, на теб при колко мм шийка ти каза, че ЕТКО-то не става?

Silveto, на мен ми отказа Етко,  защото нямам достатъчно материал от вътрешната страна на шийката. Един вид цервикалния ми канал е изтънен, а на него му трябва материал там, за да стане зашиването. Поне аз така го разбрах. В не бремемнно шийката ми е била с дължина около 30мм.

# 169
  • Sofia, Bulgaria
Miii, честито мамче 🤗
Да сте живи и здрави и само прекрасни моменти ви пожелавам 🤗😘

# 170
Момичета, на МБ пише, че не се изолира нищо и няма възпалителен процес, но въпреки това има до 10 левкоцита/поле. Срещала съм, че изписват антибиотици при такова положение. Случвало ли се е на някоя от вас ?

# 171
  • София
Момичета, на МБ пише, че не се изолира нищо и няма възпалителен процес, но въпреки това има до 10 левкоцита/поле. Срещала съм, че изписват антибиотици при такова положение. Случвало ли се е на някоя от вас ?
Joy,щом нищо патогенно не се изолира,няма страшно.
Лактобацилите как са?

# 172
Bubble, благодаря за отговора. За лактобацилите пише, че са нормално количество.

# 173
Мии,честита радост и от мен.Много красиви моменти,наслаждавайте се едни на други

# 174
Здравейте, искам да питам колко време след ЕТКО ви паднаха конци? На мен днес ми изпадна едно малко синьо конче, месец след серклажа. Друг път не съм виждала. Нещо мистана страшно дали ще държи серклажа да не се отвори.

# 175
  • София
Здравейте, искам да питам колко време след ЕТКО ви паднаха конци? На мен днес ми изпадна едно малко синьо конче, месец след серклажа. Друг път не съм виждала. Нещо мистана страшно дали ще държи серклажа да не се отвори.

И на мен точно месец след серклажа ми падна едно мъничко синьо конче Wink , повече нищо не е паднало. Конците могат и да се абсорбират от организма, не е задължително да паднат.( д-р Христов ми го е казвал ).
Не бой се, Етко държи здраво, аз съм с 15мм шийка от 20 та седмица, (сега 24та )само Етко ме държи .

# 176
  • София
Здр.Гиги ;Конеца ми падна в 7 мес. Simple Smile-толкова ясно си го спомням сякаш беше вчера.Не бой се ЕТКО е бетон,потвърждавам го,като всички минали по този път.Успех и позитивно мислене Wink

# 177
Bambolinka11, на теб в коя седмица ти правиха серклажа и на колко см шийка? И след серклажа постоянно ли лежиш? Моята е към 25мм при небременно състояние и ми е доста притеснено. Ще се радвам да се включат и други. Чакам да чуем пулс и ще се свържа с д-р Христов.

Последна редакция: ср, 10 окт 2018, 14:18 от PureFlower

# 178
  • София
PureFlower , при мен беше превантивен поради 2 предишни загуби в 20 и 22 седмица . Направихме го в 14 + седмица на шийка  4 см  ( Етко и Макдоналдс , и двата )  В 20 та седмица шийката вече беше 1,5 см , държаща се само на частта , зашита с Етко . Днес бях на Жк в Надежда , шийката си седи 1,5 см .  Христов ще иска да минеш Бхс и Фм преди серклажа , обикновенно се прави след това. Моя трябваше да е в 13 седмица, но не ми беше чиста микробиологията . Иначе ме извика за пръв път  в 11 седмица за цервикален и влагалищен секрет . Бяхме обсъждали Етко преди да забременея , като забременях му писах  , каза в 11 седмица да отида да ме види . Иначе лежах само 10 тина дни след серклажа , сега повечето лежа по принуда , защото съм на 24 часови системи Гинипрал , заради контракции , той не ми е казвал иначе да лежа . Каза да си водя нормален , но лек режим ! Успех на теб, стискам палчета !

# 179
А може ли телефон на д-р Христов, може на лични, защото ми се иска лично да говоря с него, а не през регистратура, тъй като не съм от София и ще трябва да пътувам.

Общи условия

Активация на акаунт