ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 664
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Имам един мисед аборт (близнаци) в 8-9г.с., но и тогава бях на терапия с Клексан.
Втората ми бременност беше успешна и след седмица ще празнуваме първи рожден ден на моето прекрасно момченце.

# 331
Това с мутациите е много относително понеже много гени все още не са проучени каква точно роля играят. Това че е открита една ниско рискова мутация, не означава че няма и други в допълнение които не са били изследвани, или пък са все още непознати за учените. А и пакетите които изследваме включват само най често срещаните мутации за тромбофилия, ама някъде четох че те всъщност са доста повече. Както е с АСЕ и Ф13 които по препоръка се изследват допълнително,  има и други гени които се свързват с тромбофилиите.
    Тук например се говори за над 13 различни вида мутации... - https://valentis-bg.com/%D0%A2%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D1% … 0%B1%D0%B5%D0%B3/

# 332
Това с мутациите е много относително понеже много гени все още не са проучени каква точно роля играят. Това че е открита една ниско рискова мутация, не означава че няма и други в допълнение които не са били изследвани, или пък са все още непознати за учените. А и пакетите които изследваме включват само най често срещаните мутации за тромбофилия, ама някъде четох че те всъщност са доста повече. Както е с АСЕ и Ф13 които по препоръка се изследват допълнително,  има и други гени които се свързват с тромбофилиите.
    Тук например се говори за над 13 различни вида мутации... - https://valentis-bg.com/%D0%A2%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D1% … 0%B1%D0%B5%D0%B3/

Така е Simple Smile Аз от вас научавам за тези мутации,понеже не са ми препоръчани.Ако тръгнем да изследваме всичко,не знам къде ще му излезе краят.Според мен освен всичко си е и божа работа...

# 333
здравейте момичета, преди време писах в тема 13 и вие ми разчетахте генетичните изследвания(въпреки че писах на конова 2 пъти тя така и не ми върна отговор) от вас разбрах че имам неусвояване на фолиева и витамини от б група...2 години от миседа ми.. и преди няколко дни открих че съм бременна,по изчисления би трябвало да съм в 5та седмица ..все още не съм ходила на гинеколог защото мисля че е рано,не смеем да се зарадваме,предната ми загуба беше в 10та седмица Sad последното ми виждане с конова все още не ми бяха излезли генетичните но тя ми написа терапия преди и при плюс тест(без да ми е видяла изследванията) терапията при плюс гласи :аспирин протект 1т. през вечер,до 12гс,неофолик мета 2 по 1 до 16 гс след това по 1 ,дуфастон 3 по 1до 12гс,допелхерц актив мама и в зависимост от резултатите на ген мутации  фраксипарин или клексан ...тогава ми каза да пробваме 7 месеца и ако не стане да се върна,но мъжът ми беше против и вярваше че всичко си става когато трябва да стане,както се случи и сега в момента в който зарязах всичко изследвания,лекари ,четане и т.н и си направих планове ето ти изненада..следвам част от указанията на конова до допелхерца,но незнам дали е необходимо другото...мутациите ми са:Генетичен вариант C677Т в ген на Метилентетрахидрофолат редуктаза:Хомозиготен носител на мутантен алел
Генетичен вариант в гена на плазминоген активатор инхибитор 1(PAI-1):носителство на генотип 4G/5G:
носител на генотип 4G/5G
искам да попитам има ли момичета с тези мутации които не са правили вливания и имат успешна бременност ?ще се радвам да чуя мнението ви Simple Smile

# 334
  • София
Не виждам назначени вливки в написаното от теб, но вероятно трябва да почнеш Фраксипарин или Клексан. Консултирай се с Конова и с АГ. Какви са ти нивата на Б12?

# 335
Здравейте. За първи път пиша. Накратко моята история. Имам един мисет в 8г.с миналата година, и след направени имунологични изследвания препоръчани ми от доц. Стойков( и консултиране с Д-р Светла Гечева от Плевен) се установи положителен резултат за антифосфолипидните антитела. Това до някъде беше добре поне, че установихме причината. Сега отново съм бременна в 6г.с.и 3д. По най бързият начин уведоми лекарите, защото ми беше казано при положителен тест, че в най ранни сроково трябва да направя вливане с имуновенин 30 ампули. От 21ви януари знам че съм бременна и това вливане не се е осъществило още по вина и бавните реакции на Д-р Гечева. Утре съм се записала в Плевен в друга клиника да ми бъде извършено това вливане, защото сметнах че повече не мога да чакам. Даже незнам как да коментирам факта че въпросната лекарка ме накара сама са търся този имуновенин, според мен знаейки че от месеци е спрян и след като и казах че никъде няма и я попитах какво правим и тя ми отговори Незнам.. . Смятате ли, че вече съм закъсняла за вливането. От днес даже нямам болки в гърдите.... Възможно ли е бременността ми да е приключила вече..

# 336
  • София
За установяване на бременността можете да посетите АГ - в тази седмица трябва да се види поне плоден сак в матката. След това направете вливката.

# 337
В четвъртък бях на преглед. Имаше плоден сак. Това е заключението което ми беше написано от имунолога

# 338
nqkoi da moje da gi razchete izsledvaniqta sa praveni na 3 ti den ot cikala

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 20:59 от Radostina Petkova

# 339
  • София
Пашова, след като имате назначение - следвайте го. Изследвайте нивата на витамините и направете вливката.

Радостина, потърси темата за хормони, тук говорим за генетични и имунологични проблеми.

# 340
Здравейте, момичета! Имам нужда от съвет.
В процедури на инвитро на спонтанен цикъл сме. Нямаме мъжки фактор(спермограма по Крюгер - перфектна), аз съм с нещо като ЛУФ.
С нормален кариотип сме и двамата. Ембрионите са ни перфектни на вид, но няма бременност. Започнахме да правим ПИД. Дотук на два ембриона и двата излязоха с една и съща хромозомна аномалия.
Преди да набедят 35-годишните ми яйцеклетки за това, бих искала да ви попитам има ли изследване, което да търси проблем на ниво полови клетки.
Очаквам скоро да ме пратят за донорска яйцеклетка, но искаме да сме сигурни, че проблемът е именно там.

# 341
А обсъждали ли сте този въпрос с генетик?

# 342
Също съм на мнение да се консултирате с генетик. Факт е че хромозомни аномалии могат да възникнат и спонтанно, но все пак ми се вижда странно че са еднакви при 2ва от ембрионите.  Възможно е генетикът да даде по-ясна преценка според вида на самите аномалии.  При мъжа освен да направите СДИ тест за друго не се сещам.  Може да ви посъветват да повторите кариотипа като се изследват по-голям брой клетки, но това са само мои предположения.  Трябва си специалист.

# 343
Да, именно допълнителни изследвания като SDI търся, но не попадам на други. Затова се допитвам до вашия опит. Simple Smile

Били сме на консулатиция с генетик, но беше коментар за първия ембрион само - най-вероятни причини са яйцеклетката или спонтанно възникнал проблем у ембриона.
Аномалията е несъвместима с живот и няма наследствен характер - липсва цяла хромозома в 16-тата двойка и при двата ембриона, така че мисля кариотип да не повтаряме.

Та, момичета, ако се сещата за още някое генетично изследване,, моля споделете.

# 344
  • София
Освен SDI, май няма друго. На нас също всичко ни е ОК, ама оплождане няма... днес мъжа ми ходи да пуска SDI (хало му викали)

Общи условия

Активация на акаунт