ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 672
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Консултирайте се с генетик в някоя турска клиника,по имейл.Изпратете им каквото имате като изследвания и поискайте съвет.Мой колега направи така и турците поискаха допълнителни изследвания.Или пък още една консултация с наш специалист,подчертавайки,че се случва за втори път.

# 346
Здравейте Simple Smile Включвам се с два въпроса относно вливането на интралипид:

1. Влияе ли по някакъв начин върху качеството на яйцеклетките?
2. Имам Хашимото - отразява ли се и на него, тъй като е соев продукт?

За въпрос №2 имам преположения, че не е от значение, защото приемам еутирокс, а и все пак доц. Русев да ми е казал, защото при него открих за Хашимотото...
Благодаря ви предварително!

# 347
Не знам дали има пряка връзка или е просто съвпадение, но след първата ми вливка с интралипид  изпаднах в хиперфункция на щитовидната жлеза. И после се лекувах 4 месеца. Не е ясно дали това е породило проблема, защото пиех и добавки. Но ме е страх да вливам отново, и аз съм с Хашимото.
Все пак решението си е лично и ти желая успех! Hug

# 348
Ами аз докато вливах системите съм правила и контроли на ТСХ, всичко беше наред, но сега се замислих..Благодаря ти!

# 349
Момичета имали някоя правила вливка на Имуноглоболин заради завишен ТАТ? Доц. Конова ми го написа в препоръките, но каза, че в никакъв случай не е задължително. Аз съм малко скиптично настроена. Чета, че има много успешни бременности при които има завишени антителата и съм в чуденка.

# 350
Здравейте Simple Smile Това са моите резултати. Препоръчва се 5гр имуноглобулин 2-4дена преди овулация или ЕТ и 5мл интралипид 20% 2-4дена след "+" тест за бременност. Последно вливане - 8-9г.с. Може ли да ми обясните първото вливане кога трябва да се направи?

# 351
Първо вливаш имуноглобилина на  2ри, 3ти или 4ти ден преди овулация, или ако правиш инвитро, пак в някой от 2ри, 3ти или 4ти  ден  преди ембриотрансфера. Оттам нататък ако забременееш,  веднага щом разбереш че си бременна вливаш интралипида. След което вливаш още веднъж в 8-9та седмица.
     Аз поне така го разчитам. Ако бъркам нещо нека и другите момичета да се включат.

# 352
  • София
Здравейте Simple Smile Това са моите резултати. Препоръчва се 5гр имуноглобулин 2-4дена преди овулация или ЕТ и 5мл интралипид 20% 2-4дена след "+" тест за бременност. Последно вливане - 8-9г.с. Може ли да ми обясните първото вливане кога трябва да се направи?

В случай че си в процедура, имуноглобулина се влива между пункцията и трансфера. Ако има + тест вливаш интралипид и после както е написано пак в 8-9 г.с.

# 353
Здраврйте момичета. Правила съм имунологични и изследвания за тромбофилия ноември 2017. Имах завишени НК клетки и тромбофилия. Русев ми назначи вливки интралипид, които правих 1г, но без резултат. Предстои ми ин витро другия месец в Надежда и се чудя да правя ли консултация с имунолозите в Надежда и да пускам контрола на НК клетките или да си направя вливката другия месец след пункцията, която ми е назначил Русев? И другото ми питане е след трансфер или след положителен тест се почва клексан, защото Пасклева ми го изписа след тест и репродуктивния АГ мисли, че е по добре след + тест, но мдн човърка нещо отвътре, че е по добре след трансфера. Хетерозигот съм по една високо и една ниско рискова мутация. Имам две бременности една успешна от ин витро и един мисед от естествено забременяване и при двете не съм била на терапия за тромбофилията...

# 354
На мен ми е назначен от хематолог асп. още от месец преди процедурата, а клексана от деня след трансфера. Идеята е кръвта да е вече разредена по време на имплантацията за да не се затруднява в следствие на тромбофилията.   Аз съм с ниско рискови мутации.
     За НК клетките, аз бих ги изследвала първо. Ако се окаже че след година на интралипид не са се понижили може би ще трябва да се промени подхода. Но по-добре го обсъди първо с имунолозите, че аз съм още боса в тази тема.

# 355
По мои наблюдения в Надежда доц. Балтаджиева изписва Интратект ( струва около 500лв.), което е имуноглобулин. На мен там ми откриха завишените НК клетки и имах назначена терапия с Агапурин и Оксибор, но когато правих инсеминация веднага ми казаха да влея тази система.  Преди това не е ставало на въпрос за вливания. След време имах консултация с доц. Русев и той ми каза, че аз не съм за този Интратект, той се използвал за ембриотоксини, които съм нямала и ми назначи схемата с интралипида.
За клексана - при мен е фраскипарин, когато правих инвитрото моята лекарка ми го изписа след трансфер всеки ден и аспирин протект 150мг. А доц. Русев ми го е назначил фраксипарина през ден, но от болницата ми казаха, че действието му е 24 часа, за това трябва всеки ден!

# 356

Момичета,някоя от вас пускала ли е тези изследвания?

# 357
Здравейте момичета аз съм нова и бях пуснала темичка за интрапилид и дали има момичета естествено забременяли след вливки ,но за момента никой не е писъл ще се радвам ако някой има подобен опит да сподели ?

# 358
Някой може ли да ми каже, когато се наложи терапия с вливки при имунологични изследвания ,колко време продължават тези вливания , по колко пъти в седмицата се правят?

# 359
  • София
Вливките се правят веднъж в месеца или веднъж на два месеца - както са изписани.
И да, има забременели след вливка.

Общи условия

Активация на акаунт