ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 569
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета,
искам да попитам следното:
когато ти влеят имуновенин и октагам, кога започва действието?

# 511

Момичета много моля за помощ. Това е резултатът от обременяване с глюкоза. Днес бях при ендокринолага ми, който категорично ми каза, че нямам инсулинова резистентност, а не е някой случаен ендокринолог, голям специалист е. Моля ви, дайте вдно мнение какво мислите. Благодаря ви предварително!🤗

# 512
Здравейте. Вчера бяхме на консултация с имунолозите в Надежда и ни назначиха кросмач тест или нещо такова (за съвместимост). Почнахме стимулация и решихме прецениха, че е необходимо да го изследваме за да може ако изкочи проблем да реагираме преди трансфер евентуално. Но се замислихме възможно ли е да има несъвместимост при положение, че имам 2 бременности от съпруга ми и едно детенце... Аз дъм си мислела, че ако има несъвместимост изобщо не настъпва бременност без вливки...

# 513
Целта на кросмачът е да види дали тялото ти не образува антитела срещу клетките на мъжа ти. Т.е можеш да забременяваш, но тялото ти да започне да атакува ембриона, Ако е положителен се правят  вливки, за да подтиснат имунната с-ма

# 514
Здравейте. Вчера бяхме на консултация с имунолозите в Надежда и ни назначиха кросмач тест или нещо такова (за съвместимост). Почнахме стимулация и решихме прецениха, че е необходимо да го изследваме за да може ако изкочи проблем да реагираме преди трансфер евентуално. Но се замислихме възможно ли е да има несъвместимост при положение, че имам 2 бременности от съпруга ми и едно детенце... Аз дъм си мислела, че ако има несъвместимост изобщо не настъпва бременност без вливки...
Slanceto не съм много на ясно ,но това което казваш има смисъл и ми се струва малко излишно това изследване (всичко е пари все пак ) , в Надежда малко го обращат на банка ние за това се отказахме от там ако трябва да съм честа ,особено след последния емайл който получихме от асистентката на Стаменов гласеше ,че ако искаме да не чакаме си плащаме авансово 3К евро и се започва всичко веднага ако ли не първият час беше края на 2019 . Моя мъж като прочете побесня и се отказахме там .
Дано не те объркам само с това ми изказване 🤗❤

# 515
Аз лично доколкото разбрах от обяснението което ми е написала в друг форум ive23 за което аз лично съм и безкрайно благодарна Simple Smile, точно в такъв случай като вашия се препоръчва.
Цитирам:
 "Кросмач се търси тъканна съвместимост между партньорите. Когато е имало забременяване и обмяна на кръвта на бебето с твоята или ако сте дългогодишни партньори, може жената да започне да произвежда ендометриални антитела срещу клетките на мъжа. Т.е. дори и да има имплантация, заради завишените антитела, твоето тяло ще започне да атакува ембриона"

# 516
Момичета, вчера успях да се видя с моята леркарка. Показах ѝ изследванията и каза, че съм за Фраксипарин. Но е добре да се почне след като се види плоден сак в матката, за да се потвърди, че не е извънматочна бременност. Така че за момента ми олекна малко, ще си изчакам до вторник за прегледа и няма да действам на своя глава. И никакви аспирини повече Smirk

Ще се радвам, ако може да препоръчате гинеколози, които се занимават с бременни с тромбофилии.

Хулиганче, радвам се за теб! Simple Smile След толкова мъка, си успяла да добуташ до 37 г.с Пожелавам ти леко раждане и всичко да мине гладко! Hug

# 517
  • София
Аз също бих се радвала на препоръки за гинеколози в София, които се занимават с бременни на терапия с НМХ. Благодаря предварително!

# 518
И аз ще се радвам,да ми препоръчате добър лекар от Варна,който се занимава с бременни на терапия с нмх Simple Smile

# 519
И за Пловдив някой, ако може да каже добър лекар за проследяване на терапия

# 520
Сега се вкарах в размисли с този кросмач тест...С моя партньор сме.от доста време заедно и от 2013 започнахме с опитите. Стана много бързо, на 4 месец опити н бешебеше кухо яйце и после не се получаваше докато не направихме ин витро. Но пак кухо яйце. Само НК клетки казаха че се откриват и то 31%. След второто кухо яйце казах на лекарката при която правихме ин витрото, че искам да се направят каквито трябва изследвания и тя препоръча само цитогенетично. Попитах за съвместимост, но тя каза че това е такова и няма нужда от друго...Сега ми предстои пак процедура и взех да се замислям какво да правя. Да настоявам ли за този тест, за колко време стават резултатите, какви вливки изписват?

# 521
Сега се вкарах в размисли с този кросмач тест...С моя партньор сме.от доста време заедно и от 2013 започнахме с опитите. Стана много бързо, на 4 месец опити н бешебеше кухо яйце и после не се получаваше докато не направихме ин витро. Но пак кухо яйце. Само НК клетки казаха че се откриват и то 31%. След второто кухо яйце казах на лекарката при която правихме ин витрото, че искам да се направят каквито трябва изследвания и тя препоръча само цитогенетично. Попитах за съвместимост, но тя каза че това е такова и няма нужда от друго...Сега ми предстои пак процедура и взех да се замислям какво да правя. Да настоявам ли за този тест, за колко време стават резултатите, какви вливки изписват?

Слънце и аз имах завишени клетки когато ги изследвах през ноември 2017.Тогава ги пусках при Русев и в продължение на година правих вливки на интралипид, но без резултат. От 2011г пфавим опити и след като не настъпваше бременност посетихме репродуктивна клиника и започнахме изследвания и направихме 2013 ин витро (успешно). Февруари 2017 спряхме да се пазим и март бях бременна...не вярвахме след толкова години опити за пръв път естествено забременяване...е радостта беше за кратко защото в 8с5д спря сърчицето...Последваха хиляди изследвания и открихме разни проблеми... В мимента съм в стимулация и понеже правя опита в Надежда реших да направя една консултация с имунолозите там... Гледаха и коментирахме всички изследвания и коментирахме проблемите и изказаха мнение, че трябва да направим този крос мач, защото може да съм изградила антитела срещу клетките на мъжа ми (нещо такова обясниха). Резултатите казаха, че излузат за 4-5дни, но кръвта се изследва само в сряда.. Решихме да ги пуснем предвид факта, че сме в процедура да предпримем терапия веднага ако изскочи нещо...

# 522
Благодаря ти за информацията! Пиши после да кажеш какви са резултатите и ти стискам палци Simple Smile

# 523
Силно се надявам там да е разковничето! Вече шест години никой не може да определи какъв точно ни е проблема, а аз нямам сили да продължавам да търся причина (то май и не остана изследване, което да не сме направили). Благодаря много, geizer Flowers Hibiscus
phoenix_fire, бях чела за едно момиче с много опити в различни клиники, което никога не стигаше до трансфер. Мисля, че беше в темата за инвитро на 40+. В крайна сметка тя решава да пуснат на мъжа всички изследвания: TSH (за щитовидна жлеза), кръвна захар. Оказва се, че мъжът й е с повишена кръвна захар и след лечението на това - успяват при следващ опит. Мисълта ми е, ако до сега не сте изследвали мъжа за това - може би си струва да опитате.

Други по-екзотични изследвания - аз реших преди последният си опит да пусна пълни изследвания за мен и за мъжа ми на урина: посявка + полово-предавани болести (микоплазми, уреаплазми, трихомони). Въпреки, че моите изследвания от влагалищен и цервикален секрет бяха винаги отрицателни няколко пъти + PCR тест. При мен се оказаха положителни уреаплазмите в урина + стафилококус ауреус. Лекувах го това. Ако бях забременяла с тези гадинки в урина можеше да ми заминат бъбреците, а аз изкарах една нормална бременност.

И аз ходих при доц. Русев и аз пусках всичко това. После обаче нещо ме 'бъзна' и си хванах самолета до София, този път до Александровска болница и повторих всички имунологични изследвания там (нямат ембриотоксини, например), но НК клетки и т.н. Познай - отрицателни изследвания на същото (с много малки отклонения на 1-2 показателя) от имунологичната лаборатория на Александровска болница. Мога да намеря изследванията и да ги постна тук, ако някой се интересува да види и сравни резулатите.

Аз не съм против вливките - всеки сам усеща дали има нужда от нова, но относно положителните изследвания при доц. Русев съм резервирана.

Искам да попитам някой има ли с мъжки генетичен фактор: хромозомна инверсия? При моят мъж го има това - просто крачетата на 2 хромозоми са разменени, не е транслокация, а инверсия - обърнати. Имаме малко момченце и се чудя дали да не взема след време да му пусна кариотип? Моят мъж е с много, много рядка мутация в ДНК-то, а аз съм с нормален кариотип.

# 524
Скрит текст:
Силно се надявам там да е разковничето! Вече шест години никой не може да определи какъв точно ни е проблема, а аз нямам сили да продължавам да търся причина (то май и не остана изследване, което да не сме направили). Благодаря много, geizer Flowers Hibiscus
phoenix_fire, бях чела за едно момиче с много опити в различни клиники, което никога не стигаше до трансфер. Мисля, че беше в темата за инвитро на 40+. В крайна сметка тя решава да пуснат на мъжа всички изследвания: TSH (за щитовидна жлеза), кръвна захар. Оказва се, че мъжът й е с повишена кръвна захар и след лечението на това - успяват при следващ опит. Мисълта ми е, ако до сега не сте изследвали мъжа за това - може би си струва да опитате.

Други по-екзотични изследвания - аз реших преди последният си опит да пусна пълни изследвания за мен и за мъжа ми на урина: посявка + полово-предавани болести (микоплазми, уреаплазми, трихомони). Въпреки, че моите изследвания от влагалищен и цервикален секрет бяха винаги отрицателни няколко пъти + PCR тест. При мен се оказаха положителни уреаплазмите в урина + стафилококус ауреус. Лекувах го това. Ако бях забременяла с тези гадинки в урина можеше да ми заминат бъбреците, а аз изкарах една нормална бременност.

И аз ходих при доц. Русев и аз пусках всичко това. После обаче нещо ме 'бъзна' и си хванах самолета до София, този път до Александровска болница и повторих всички имунологични изследвания там (нямат ембриотоксини, например), но НК клетки и т.н. Познай - отрицателни изследвания на същото (с много малки отклонения на 1-2 показателя) от имунологичната лаборатория на Александровска болница. Мога да намеря изследванията и да ги постна тук, ако някой се интересува да види и сравни резулатите.

Аз не съм против вливките - всеки сам усеща дали има нужда от нова, но относно положителните изследвания при доц. Русев съм резервирана.

Искам да попитам някой има ли с мъжки генетичен фактор: хромозомна инверсия? При моят мъж го има това - просто крачетата на 2 хромозоми са разменени, не е транслокация, а инверсия - обърнати. Имаме малко момченце и се чудя дали да не взема след време да му пусна кариотип? Моят мъж е с много, много рядка мутация в ДНК-то, а аз съм с нормален кариотип.
Магдалена, благодаря за подробния отговор!
Половинката е изтествана за всичко възможно (добре, че слуша и козирува като го пратя на поредните изследвания). Той си има инсулинова резистентност, но я третираме с лекарства, движение и хранителен режим.

Микоплазми, уреаплазми и тн. сме пускали и двамата - всичко е чисто. Просто друго не остана да проверявам и коригирам освен имунологичните. Поне на този опит ще може да изтестваме теорията за имунологичните проблеми и ще разберем дали вливките ще допринесат до по-различен резултат.

Общи условия

Активация на акаунт