Неусетно лятото дойде, с ОКТОМВРИйче ходим на море - Тема 11

• 45 435
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Кисело мляко му давам на Елена 2%. По темата с бибките моя е пристрастен мисля навън вкъщи ходи намира си а и я лапва, но немисля че е време точно сега да я махам в периода на зъбоникненето успокоява се с нея. Това със захапката съм го чувала, но ми бяха казали че когато вече се наредят всички зъби става проблем.... при наличието на 3 4 5 май няма такова нещо, но не съм напълно сигурна.

# 181
Кейт,съгласна никаквия снисъл.на споровете,освен ако.не го правиш с приятели,най—вече с цел дискусия.по.даден въпрос. Ама в това интернет пространство не си ли забелязала че повечето хора които на глас коментирах са доста кухи,интелигентни хора с работа,семейство и интереси не го правят. Резултата съответно какъв е: Само глупости навсякъде пише за всичко.

# 182
  • София
Ох писах и без да искам рефрешнах страницата. Много мразя така.

Има вероятност да се преместим в родния град на ММ и там да бъде на държавна ясла. Свекърва ми е говорила с една от леличките (нали още така се казват?) и тя и е казала, че може септември да се кандидатства за прием през май. Другият вариант е да е на частна ясла тук, в София. Налага се, защото по лични карти сме в града на ММ. Имаме още известно време да помислим де.

За анонимността да се включа пак. Не знам дали ви е направило впечатление, но аз не казвам името на малкия. Това е главно, защото имам познати и приятели, които пишат тук, а не им знам акъла дали няма да ме следят в отчетната. Не за друго, а защото искам анонимност и не обичам след това да ми се говори зад гърба. Дано ме разберете правилно.

Моят спи два пъти от известно време - сутрин час и следобяд час и половина. Надявам се до май да успея да му променя режима на един сън. Предполагам, че ще стане де, т.к. сега заспива около 22.40, а тогава ще го слагам и по-рано, а ще бъде и на година и половина.

За споровете аз се ядосвам, защото се налага мнение. Както аз имам свое, така всяка една от вас, всеки един потребител тук или в соц.мрежи, всеки човек навън. Мисля, че една майка трябва да е достатъчно зряла, за да не мисли, че нейното мнение е меродавно на 100% всеки един път.

# 183
Не съм давала биберон, имаме ядове с 2 деца в родата от биберони и съм много наплашена. До 2 години е добре да се махне биберонът. Но те тогава вече разбират повече и мисля, че няма да е толкова трудно.

Но сега пък съм в размишления за бутилките с вода. Тя пие от бутилка с мек накрайник, последно четох, че до 18 месеца най-късно трябва да се махне бутилката с биберон и детето да пие от бебешка чаша. По възможност на 12 месеца. Ама с твърд накрайник ли, с мек ли, със сламка ли...? И ме е яд, щото тъкмо почна добре да пие вода с този модел шише Close пие и от чаша, но не си го представям зимата изобщо, то хвърчи вода навсякъде, силно ме съмнява изведнъж да стане чак пък толкова координирана, че да пие нормално вода от чаша.

Етт, да не си била при ноемврийките?

Неизвестна, само заради яслата ли мислите да се местите? Наблизо ли е?

# 184
Martss,да де.. имах предвид,че ако прекалено.. смисъл вече за по големи деца,както казваш,явно е след като вече си имат всички зъбки,иначе за момента незнам да вреди, просто си мисля дали сега няма да е по лесно..,но ще се пробва и ако стане

Иначе и нашият мъник си я намира през ноща и се оправя...,но пък почна супер много да се върти,не може да се намести и плаче...докато не се намести..

# 185
Моето дете въобще значи не е готово за ясла.Не може да заспива сам.Изключително трудно му е заспиването с много мрънкане.От биберона скоро няма да го отказвам.Само той донякъде спасява положението.Освен това не е много по яденето и ако го дам на ясла,никой няма да му отделя цял час да го храни.Понякога и по два часа се мъчим.Много е палав,труден за събличане и обличане,и за смяна на памперс.Не може да седи мирен.Иска постоянно внимание,да има някой при него,да му говори,да го занимава.Абе жив и здрав да ми е Simple Smile Голямо търпение трябва.Както е положението във Варна..може и направо на детска градина да го дам,яслата да я прескочим.

# 186
  • София
Joaniki, не само заради яслата. Живеем в апартамента на дядо ми, който смята другата година да го продава. Така че реално или трябва да плащаме 400лв за ясла + минимум още толкова за наем, или да се преместим за известно време при родителите му, да плащаме държавна ясла и да започна работа, за да си позволим ипотечен кредит. Та.. разбирате ме накъде клонят нещата. Въобще не ми се мести, но няма да имам голям избор.
Наблизо е, на 30мин с кола.

# 187
P.S. Шнапси, как я научи да заспива сама?

Тя си изгради режим, който през повечето дни спазва. Когато видя, че ѝ се приспива, я слагам в нейното легло. Понякога си играе, понякога говори, мрънка, но след максимум 5 минути спи. Ако се проточи повече мрънкането, явно не е станало време за сън и я взимам още малко при мен.

# 188
Аз също знам, че ме следят тук, но хич не ми пука. Едва ли казвам нещо, което мнения казвам в ежедневието си.
Боги има една особеност. Когато заспива следобеда започва да се умилква или е мен или в някоя възглавница или в обиколника. Но постоянно се отърква. Не знам това нещо дали ще се промени до яслата, но за сега не го мисля . Хич не бързам да го пращам на ясла.

# 189
И моето момче спи по два пъти, ама до есента има време. Сънят им се променя. Лошото е, че откак "захитря" в 6 месец, не заспива сам. Голяма борба ще е, защото не искам да пробвам cry it out методите.

# 190
P.S. Шнапси, как я научи да заспива сама?

Тя си изгради режим, който през повечето дни спазва. Когато видя, че ѝ се приспива, я слагам в нейното легло. Понякога си играе, понякога говори, мрънка, но след максимум 5 минути спи. Ако се проточи повече мрънкането, явно не е станало време за сън и я взимам още малко при мен.
Точно така процедирам и аз. Слагам в кошарата, излизам от стаята и го гледам на камерата.
Ей, сърцето ме боли , когато плаче след мен. За това сутрин се изнасям много рано от стаята. Не мога да издържа да плаче след мен

# 191
Steffie,все едно описваш нашите калпазани,едно към едно...живи и здрави да са всички Simple Smile
Неизвестна...много е гадно, особено ако сте си свикнали,поне не е толкова далеч.., може би така ще е най- правилно, за да не плащате толкова много,а да можете да си вземете апартамент по натам,сигурна съм,че ще вземете най-доброто решение

И аз съм пробвала,да го оставям сам да заспи...,но ако знаете какво дране е...,направо се задушава и все едно му е прегракнало  гърлото така вика..

# 192
И моето момче спи по два пъти, ама до есента има време. Сънят им се променя. Лошото е, че откак "захитря" в 6 месец, не заспива сам. Голяма борба ще е, защото не искам да пробвам cry it out методите.
Малдини,би ли споделила какви са тези cry it out методи?
Моят също спи по два пъти на ден,но откак се научи да се разхожда из кошарата,няма заспиване.Все е прав на крака и плаче.Не се сеща,че трябва да легне,за да заспи.На ръце го люлея.

# 193
Оставяш го да реве. Като види след час-два, че не идваш, заспива от умора. Не съм задълбавала, защото никога не бих го приложила. Знам, че и повръщат, а на бебо малко му трябва.

# 194
Хмм едва ли някой би следил какво пиша в форумите, но пък хора всякакви не се зннае...  Малкия също заспива сам от бебе. Случвало се е да се мъчим 3 4 пъти да го преспим с песни, но пеем над кошарата не на ръце.При други случеи си го оставяме сам и гледаме на камерата... играе си известно време и заспива.. сред това просто влизам тихичко да го завия и продължавам да правя това което съм захванала

Общи условия

Активация на акаунт