Неусетно лятото дойде, с ОКТОМВРИйче ходим на море - Тема 11

• 45 435
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Като започне да заспива сама. Не мисля, че при нас ще е проблем отказването, защото бибата ни служи за заспиване (не всеки път) и чат-пат навън. Навън си я взима сама от връзката, но обикновено е без нея. Вкъщи през деня няма достъп до биби.

# 166
Неизвестна16 и аз така попринцип не обичам 2 годишни с Биби и ми се ще да я махам,но той я търси за момента.. и така заспива по лесно,незнам дали ще успея скоро да я махна Sad

Иначе за киселото мляко,майка ми още на 2-рия месец от раждането ми е дала кисело мляко,точно защото не е и ало кърма и явно така е била практиката тогава, а и в една група на хип за захранването бяха отговорили,че щом детето е на АМ,значи да считаме за въведени млечните... Така ли е момичета...

Да кажа...днес правих супичка на малкия...обаче не му хареса...пробвах дори да сложа сол...,защото постоянно ми казват ,че не ял заради това,но пак не...направо понякога незнам иде ми да се метна ..честно Simple Smile,но все някога ще прояде надявам се ..мрън Sad

# 167
мен ме бяха добавили към две фб групи пак от форума, но постоянно се караха за нещо. също така имаше война между едната и другата фб група и ако си член на едната се смяташе, че е много лошо да си член на другата. постоянно имаше някакви мацки, които ти се включваха на лични да ти обясняват, че поста, който си направила, е против някакви правила. Изобщо, беше толкова досадно, че в някакъв момент спрях да пиша там. И сега доколкото виждам, са ме изключили от групата. Не, че нямаше и хубави моменти, много ми харесваше, че си поствахме и споделяхме, но не е за мен.

За детските площадки, аз досега не съм ходила да си играем с други деца, социализираме се с дечица, с които се засичаме по време на разходките, но извън детски площадки. Тук има хубави поляни и нещо като плажове, пълни с хора и деца, та като се засечем и общуваме. Гледам винаги да ходим на различни места, за да не ми е скучно, но имаме и редовни приятелчета.
Днес пак го водих на работа, божеей умря от кеф това дете. Много му е интересно. Аз си мисля, че не е нужно едно дете да има непременно приятелчета само деца. Ако не щат да си играят с него на тъпите площадки, аз имам много приятели, които с удоволствие ще си играят с него извън площадките.

# 168
  • София
Когато сама се откаже от бибата,не ми е дерт.Памперса също.Държа да са здрави.Другото с говорвне и  време става.

# 169
а защо трябва да се отказва от биберона? Аз му го давам, защото тук четох, че бил добре за зъбите?

За памперса искам по-бързо да се отказваме, защото не е полезен, но още не съм почнала никакви обучения, пак заради споделеното от попи, че не разбирали до 18 месеца. Айде, моето нали е гениално,  на 17,5 мес.ще почваме да тренираме.

Още не съм купила гърне. Изобщо, пълен хаос сме с програмата.

Искам да похваля платнени книжки за бебета. Купихме такава и е идеална за гризане. Картонените и дървените книжки ги прави на нищо заради гризането. Ако и вашето бебе е гризач, много е подходящо.

Относно кучешките играчки, от къде ги купувате и от кои сте доволни? Изобщо, приемам всякакви препоръки за играчки.

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 14:02 от ett2812

# 170
  • Варна
От няколко години членувам в една група за паник атаки и хората наистина споделят много лични неща, трудни житейски съдби, отключили тези състояния, домашно насилие и прочее....там няма дрязги, няма подозрения ще се изнесе ли информация, не пиша, но не ме и трият, събират си се някои да се запознаят на живо....хората преживяват такива трудности, че изобщо не им е до такива неща. В майчинските групи момичетата много се карат, обиждат се..

Вчера дадох жълтък за пръв път. По схемата е 1/4 два пъти в седмицата. Днес  ще давам месо, а жълтък утре ли пак да предложа или да изчакам следващия зеленчуков ден? След колко приема да предложа нова храна, че имам още доста неща невъведени- домат, целина, авокадо, пипер (a.k.a чушки)...

# 171
На родителската среща ни казаха за разни изисквания, които ще улеснят адаптацията на децата, а и работата на медицинските сестри.
Имам да науча детето да заспива само - почти винаги вече се получава. Да заспива без залъгалка - не съм започнала, ще го оставя последно. Обясниха ми, че ще е малка и могат да направят компромис за кратко. Да заспива без играчка или одеяло - тя много често заспива с едно одеялце, но и тук можело да се направи компромис. И последно е да се храни с лигавник - аз използвам този големия от Икеа, а там искат от малките. Хич не ги търпи, но с търпение и това ще стане.

Много различно щеше да е, ако нямаше да тръгва на ясла, но предпочитам аз да я науча спокойно вкъщи и съм се заела.

# 172
Schnappsyy за каква възраст са тези изисквания, или изобщо не може да се запише дете на детска градина, без тези умения? Звучи ми много жестоко детето да трябва да заспива само или без залъгалка и играчка? това все пак е дете...

# 173
Schnappsyy, мале... Добре ,че малкия няма да тръгва от сега Simple Smile че ние имаме сумати ритуали за заспиване и всеки път по различен начин иска да заспи.. ,супер че повечето неща сте ги постигнали Simple Smile

Ангела... Аз направо съвсем се обърках с толкова неща за захранването.. ,но гледах няколко приема на жълтъка да имам без да въвеждам нови неща и после почнах и с месото така...,още не мога да започна глутена аз...все нещо друго ново давам...

# 174
Първо да кажа, че не знам дали са изисквания за всяка ясла. Но отлично разбирам изискванията. Жените са само 2, а децата са 10-12. Няма как да ги преобличат след всяко хранене, ако са без лигавник. Залъгалките също ще падат постоянно и не могат да смогнат да ги мият за всички деца. А че трябва да заспиват без да ги гушка някой е най-нормалното. Също физически е невъзможно за погушкат всяко детенце. За това да заспиват с играчка или одеялце са най-толерантни.

Това са изисквания за яслена група, там дечицата са между 10 месеца и почти 3 години.

Аз за гърнетата гледам да не навлизам в разговорите, но все пак е ок да видим различни примери. Не твърдя, че ходи съзнателно, но го прави вече 3 месеца всяка сутрин, а от скоро и следобед. В яслата ги слагат по 4 пъти. Там ще види, че и другите деца го правят и мисля, че ще ни е дамо в плюс сегашния успех.

# 175
  • София
Аз успех имам с гърнето, преди време май писах. Ака само и единствено там (или ако го издържам). Не си казва, но го усещам, като почне да се намества и да нервничи. Според мен е оптимално заради позата, а не защото много разбира къде си върши работата.

Аз вероятно ще го пусна от май. Имам време да го науча да заспива сам и се надявам да махна и бибата до този момент.

# 176
Аз пък съм чувала е пречи бибата на захапката,но не съм чела...,затова не съм сигурна Simple Smile

Да ви кажа и аз правя опити с гърнето,но нещо все го изпускам малкия докато върши голямата работа ,или му правя храна или нещо друго... И изпускам момента ,но мисля да се опитвам де:) пък ще видим какво ще стане

# 177
  • София
Неизвестна, на Алекс това в устата май са афти, не млечница, макар че има и по езичето и там прилича на млечница. Както и да е де, мажа го с Афтамед. Май е по-добре, но още има. Вече седмица ги боря тези афти. Но той лапа всичко и аз не смогвам да мия и бърша.
За споровете. Аз съм на мнение, че да се спори е напълно излишно, но в същото време не е лошо човек да изказва мнението си, дори да е различно. Ако някой започне да спори след това, или да напада, това си е негова работа. Не виждам защо трябва да защитавам това в което вярвам или знам пред когото и да било! А и споровети рядко са конструктивни, че и смисъл няма някой да бъде убеждаван в нещо! Да си троши главата, щом иска! 🤣
И пак за ФБ. В тази група няма хора които да не се познават, но това се е случило във времето, не са влезли само познати, приятели или роднини, нали? Тук наистина също се споделят доста лични неща, а отгоре на всичко не можеш да ограничиш никой да чете!  
За бибите. На мен проблема ми е едно, че наистина е доста комично да видиш голямо дете с биберон в устата, нищо, че май и Алекс ще се нареди в това число, но по-кофти ми е заради това, че като си го търси през нощта и не го намери, се изправя и реве, и се налага да го взимам при мен.
Заспива от доста време в леглото при мен. Освен, че мен ме мъчи това, наистина не знам и с яслата как ще бъде.
Неизвестна, ти като ще го пускаш от май, за държавна ясла ли говориш? Приет ли е? И на мен ми се иска да стане поне на година и половина, но ме е страх да не изгубим мястото.
Дълъг пост стана. Извинете!
P.S. Шнапси, как я научи да заспива сама?

# 178
  • София
И на мен ми стана интересно как от май Rolling Eyes А за спането ? Моят спи между 10 или 11 до 12-1 и после към 3, а в яслата май спят от 1 до 3. Това как се постига ? Всяко бебе има свои нужди на сън, заспиване, ядене, де да знам

# 179
Моя дребен спи без играчки. Без одеала. Слагаш го и спи. Но биберона... Там вече ще има война Sad нощем си го намира само и си го слага в устата. Гледам да има поне 2 биберона в леглото. Сутрин ритуала е да си лежи к цока единия и да си играе с другия. Понякога ги върти. Плюе единия, слага другия. Но си е голяма страст...
С гърнето още не съм се заемала. Не го знам как ще го приеме. Аз го хващам , че се напъва ама преди това няма сигнали.

Общи условия

Активация на акаунт