Неусетно лятото дойде, с ОКТОМВРИйче ходим на море - Тема 11

• 45 467
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Хора бебоко си одра окото, по-точно аз му го одрас с една кутия от пица....докато го мъкнех с кутията и си одра окото на ръба. И като го гледам виждам резка в ириса:( Педиатъра ми вика само физ разтвор капи и ня го води никъде нищо му няма ма мен ми е някво сдухано:( Някой опит има ли с такова нещо да ме успокои..Simple Smile

# 316
E.M.A. нямам опит, но ти пращам успокоителни вибрации и прегръдки! Потресох се, с тия бебета всеки ден премеждия! Мисля си, че ако беше рисково, нямаше педиатърката ти да е толкова спокойна. Но аз пък бих отишла на офтамолог. Аз моето бебче го водих заради възпаление и много лесно се размина.
Попи, честита месечинка на щерчицата ти!
Момичета, много е горещо! Бебето пълзи като лудо и се изправя. Една леко превзета моя приятелка ми беше казала, че апартаментът ни е много тесен за пълзене на бебето. Бях си помислила, че се прави на интересна, но сега наистина си мисля, че не му стига, постоянно щъка  и търси нови хоризонти. Не ще да лази в кръг!

За млечните хранения, ние сме с 2.5 млечни хранения и сега като чета другите, си мисля, че е малко. Имаме 2.5 немлечни и 2.5 млечни. Мисля така да си стоим до първата годинка. На ден има 590 само мляко и 50 мл, с които разтваряме кашата.

Момичета, вие какви мазнини давате на бебето? Ние засега сме само на масло и каквото има в млечните и животинските продукти, понякога малко авокадо. Понеже с рибата не сме много на ти, се чудя дали приема достатъчно омега 3, мъжът ми се тревожи за омега 3. Вие давате ли растителни мазнини? Чета противоречива информация, май не било хубаво.  Мазнините и протеините са много важни за изграждането на тялото, но протеините не трябва да са много, за да не се натоварват бъбречетата, а мазнините и те не трябва нито да са много нито да са малко, и сега аз изобщо не знам малко ли му давам или много.

Попи,  успяхте ли да организирате приятелчетата за рождения ден? И мм не беше за раждането на първородния, но и аз бях по задължение.

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 17:54 от ett2812

# 317
  • София
Вечер към 21ч яде 180 мляко и през нощта още толкова.
Добавям сутрин гхи, в обедното има пак масло от кухнята, следобед слагам кокосово масло а и в АМ има палмово и какво ли още не Wink
Рождения ден ще е с кръщене, само родата ни е 20 човека та ще е само това

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 21:28 от AleksandraT

# 318
а гхи по-добре ли е от масло??

# 319
Етт, не сме започнали още да организираме РД. Каката е на море и я чакам да се върне края на седмицата. Ще имам 10-ина дни. Този път мисля да я уговоря да поканим малко деца и да ги заведем на нещо диво - трамплинен парк или катерене.

Мазнини давам зехтин, био кокосово масло и гхи. По-ароматно е последното от маслото, иначе все си е масло.

Ема, в ИСУЛ има спешен офтамолог. До УНГ кабинета е. Ако решиш. Ако е спокоен дребният, не го дразни окото, нищо му няма.

# 320
Заведох го аз,как мислите:) като се събуди.издрасканото не се виждаше и викам.са ще ме помислят за луда,ама доктора казал на мъжа ми,спокойно Жена ви не е луда просто при бебетаъа драскотините нинават за няколко часа. Каза че нищо му няма но все.пак 5 дена да капем тобрекс да не стане инфекция щото си му е червено очето.

# 321
  • София
Дадох бамя аз,много се хареса.Вщера й дадох от нашата супа с всичките му въте куркума,джинджифил,пушен пипер.Хапна я с една филийка хляб доволна.
Ема браео,че всичко е на 6.
Рд вкъщи,колкото по~ малко навлеци  демек гости по- добре.Ще направя торта  и бонбони сурови и те така.Grinning

# 322
  • Варна
Мен ми хрумна да е ретро торта Simple Smile като нашите от детството- къщичка от бисквити и зайчета. Трябва да се разровя за снимки.

# 323
Подкрепям maldini88.

Когато са на земята и нещо привлече вниманието им се стимулират да го достигнат. Мисля, че Неда именно по време на игра на пода усвои много от уменията си. Ежедневно я оставям и тя си намира винаги нови занимания. Оставила съм и кошарата за игра отворена и тя влиза и излиза от там и изкарва и прибира играчки. Любопитството им е огромно и може да се използва за усвояване на нови умения.
да и моето бебе, както беше дебеличко и малоподвижно, пълзеше само назад, и дупето му тежеше, не можеше да пълзи, а лазеше, сега така динамично пълзи и обикаля из цялата къща. лошото е, че съм на тръни с изправянето, защото си пада. майка ми не ме е пускала да пълзя, от хигиенни съображения, и аз така и не съм се научила. почнала съм да ходя директно. мисля си, че изследователските дейности много развиват бебето и го стимулират. само един проблем имам, че ме е гнус като пълзи и после да не си лапне ръцете, но какво да се прави. плакна му ги сравнително често, о не искам да му развалям нежната кожа с миене.

за рождения ден, на мен са ми скучни бебешките мероприятия, сигурно ще си го отпразнуваме с възрастни и може да отидем някъде. аз нещо почнах да се съклетосвам от майчинството, нищо, че не съм и в майчинство. за торта трябва да видя какво е полезно за него. сигурно нещо с плодове и някакъв измислен бебешки блат Simple Smile)

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 23:12 от ett2812

# 324
  • София
Абсурд да я пусна на земята,Едно,че  плочки  навсякъде освен спални,а тееариумите са от кота 0 със стъкла.Синът не е пълзял също.
Ох тия старите  торти само събирах шоколада отгоре,отвътре ми бяха бляк.Simple Smile

# 325
хахах ти ли беше момичето със змиите? и аз не бих в такъв случай Simple Smile)
Между другото, на мен сладко не ми е давано до три годишна възраст. някаква лекарка ми дала бонбонка на 3 и съм реагирала все едно е амброзия от боговете на Олимп. Simple Smile) мисля си, че и на Буда сладко няма да давам до 3.

# 326
И аз му ги мия често, ама не се шашкам толкова по хигиената колкото бабите. То и според някои изследвания свръхстерилността при бебетата допринася за развитието на алергии, хронични възпаления на червата и детска левкимия.

Акл не го пускам, ще издивее от скука. Тогава аз ще съм за терариум.

# 327
ох с тия левкемии. гледах във ФБ намират средства за едно момиченце, бебенце с левкемия, тъкмо му бяха приложили някаква терапия, трансплантираха му дали костен мозък или какво, не знам, беше оправило и пак се върна гадната болест и като описваха, че го боли и тн. скъсах се да рева и. момиченцето по-малко от сина ми, а за майчето й не ми се мисли.

# 328
Абсурд да го държа само на леглото да се търкаля. Той обхожда целия хол ( който е доста голям) за нула време.
Много е жилав вече
Мия му ръцете веднъж. То тая стерилност беше до 6тия месец. От там нататък все по- трудно ще става.

# 329
Аз ако имах змии в къши бих се затворила в килера и не бих излязла хахахах:)

Общи условия

Активация на акаунт