Неусетно лятото дойде, с ОКТОМВРИйче ходим на море - Тема 11

• 45 867
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Обувки купих преди няколко дни, защото дребната започна да ме води за една ръчичка. Купих едни много симпатични унгарски, които в последствие намерих в Амазон почти на половин цена - https://www.amazon.co.uk/Shoes-Bags-Tanodacipo/s?ie=UTF8&fie … ;rh=n%3A355005011 . Много са симпатични и изглеждат много качествени на живо. Не знам защо обаче тук са толкова по-скъпи.

Вкъщи вече лази само ако не може да се прехвърли да се хване. И продължава да се катери. Днес се качи отгоре върху дръжките на камиончето - уокър. Как запази баланс, не разбрах.

Аз като майка на две кърмени деца със съвсем различен темперамент, имам опит с лепка, с нелепка, с режим, без режим, спящо през нощта от втори месец и ядящо все още в десети. Не съм сигурна какъв е приносът на кърменето и дали има такъв изобщо.

Днес каката ми е рожденичка. Денят за нас беше супер изморителен. Бебето се държа геройски и издържа от 9 сутринта до преди малко всенародните празненства на сестра си без гък да каже. Сега спи и от време на време се смее.

# 631
  • София
Да ви е жива и здрава рожденичката, Попи. Много да ви радва.

Малдини, много полезен пост. Мерси много. Аз купих Беко (няма ги описани сред хубавите, но са сравнително евтини). Не ги ползваме обаче. Алекс също смята, че обувките са за ядене, просто ядене, случайно попаднало на краката му.
А напоследък хрненето ни е ад. Не знам какво му стана. Като види лъжицата и започва да реве. Само попарата приема. Иначе иска да яде сам... а аз не знам как и какво да му предлагам. Досега само някакви варени зеленчуци и плодове е ял така, но как да си изяде яйцето, месото, супата? Малдини, помагай, моля те!

Шнапси, каква е тази проходилка от Икеа?

За млякото наскоро четох, че не било хубаво да се дава прясно мляко дори и до 2 години. Можело кисело евентуално, и/или АМ. Вече не знам на какво да вярвам!

# 632
  • София
Поши жива и здрава да е,голямото ти момиче,стабилна е бебси ти само дет се жалиш,утре поне до 8 спане .
На синът ми прясно мкяко му дадох към 4 годишен.Иначе пиеше биволско.Сега яде всякакво.Елени обожава кисрло мляко,един буркан за три дни  изяжда.

# 633
И моят умира за кисело мляко. И го яде чисто. Аз без захар, сладко или манджа не мога да го погледна. Биволското беше с висока масленост, нали?

Попи, басирам се, че бебси до края на месеца ще проходи. Много е напред с материала тя.

Анди също бая се умори днес. Бяхме на двора цял ден. Братовчед ми и сина му на 1г и 9м ни бяха на гости. То бяха едни "приказки", една радост. Накрая заспа по средата на вечерята.

# 634
  • София
Да,да Малдини,но след годинка и 2 месеца започнах да му давам вечер да го пие.Да и аз не слагам захар.
Аз изобщо не ям кисело мляко,а прясно бляк.

# 635
Ох, аз си умирам за прясно. Мога за един ден да изпия половин кутия.

# 636
 Да е здрава рожденичката ти, Попи.Моята още не спи. Днес бяхме на пикник и тя явно се превъзбуди. Сега щурее в кошарата.

Последна редакция: пн, 13 авг 2018, 00:02 от TsvetelinaP

# 637
Аз нали не ям ни кисело мляко, ни сирене, сега малкия всяка сутрин яде едно от двете.
Днес му дадох попара с кисело мляко и сирене.
 Не знам как ще го отрича от млякото преди сън. Няма как да заспи иначе

# 638
Ооо голям хит е киселото мляко, много често яде чисто, понякога с бисквитка. Но не знаех тези подробности за АМ 3 и мерси много за инфото. Прясно мляко не понасям, но ако той обича, ще му давам. Ама все си мисля, че киселото е по-полезно.

От 10 дни нещата със спането са станали още по-трудни. Изнервена съм на края на силите си съм. Лягаме в 20:30 и се буди в 23:30 и толкова! Я заспи към 4-5 за още 30-40 мин, я не. Върти се, мрънка, рита ме, ровичка се в мен, щипе, дере....не се и опитва да заспи. И аз не спирам да ви се оплаквам, ама пиша от време навреме, че да знаете, че поне все още съм жива.

Поне през деня успях да му направя 2 дрямки: 10-11 и следобед 14-16. Вкарах и вечеря преди млякото за лека нощ - давам супа към 19 и млякото в 20:00/20:30. Еми...все още иска да го кърмя през нощта поне 1-2 пъти. Шоши вчера стана на 10 месеца и го изтеглихме на нашия кантар 10.300 кг.

Не иска да седи нито в количката, нито на ръце и разходките са ужасно трудни. Иска сам да се придвижва вече, а няма как. Добре, че още сме при родителите ми, толкова много ми помагат през деня, иначе щях да изпуша 100%. И той е започнал да пищи за мен и да не иска никой друг, но не това е драмата ни.

# 639
  • София
Попи, със закъснение - честита рожденичка! Да е много здрава и послушна!

И аз давам кисело мляко и сирене. Малкият е добро прасенце, яде всичко.
Сега сме една седмица при родителите ми. Звярът ръфа домашни зеленчуци на корем.

# 640
  • София
И нашата сага с неспането продължава. Снощи заспа към 21ч и до 00 беше ок, ноо после се започна едно мрънкане и въртене, взех го при нас и от 00 до 4.30 не мигна ! Въртя се без да спре за секунда, той се върти аз го обръщам и така цяла нощ. Хора, такова чудо не бях виждала и чувала да има. Не сме спали от 10 месеца, съня за нощта ми е 3-4 часа. Не са зъби, но с това въртене ще ме довърши. Не ляга по корем и така да остане, а забива глава и се изтегля нагоре и си удря главата в таблата и я вири да лази и така на нощ 284810026 пъти. Оплаках се рано рано.
Иначе е 10400кг, 77см.

# 641
Аз проблема с блъскането в таблата го реших кардинално. Свалих и неговия, и нашия матрак на земята. Чукванията в гипскартона не ги отразява. Ама и Анди се буди много последните три дни.
На каква температура спите? Хубаво е да не е повече от 22-23 градуса.

# 642
Когато дечко спеше в дървената кошара постоянно си удряше главата.Със сгъваемата,се родих. Simple Smile Както и да се хвърля и блъска,отвсякъде е меко и няма поражения.
И при нас сънят е мираж.Всяка вечер се буди за хранене между 01:30 и 04:30 и от там нататък няма заспиване.Не от зъби,а човекът просто се е наспал.Почва да вика и да скача в кошарата.Ние от около месец спим на климатик.Иначе вкъщи е 33 градуса.По-добре спи на хладно.

# 643
Пфу, наща температура с нас понеже на бебефона имам за темп е вечер към 26-27 градуса през деня може да покаже и 30, ма ни е Южна спалнята и нищо не мога да направя...не можем и на отворена врата на балкона да спим щото пък става студено и подухва.
Аз със спането на малкия проблеми нямам, спи си детето, по някой път ако е легнал в 7, щото и това се случва се буди към 9-10 от шумовете на брат му и му давам мляко пак, но заспи ли към 8 и 30 не става до сутринта. Днеска пак цъфна в 6 и 30 иначе от една седмица е почнал да спи до 7 и 30-8. Но като цяло и ние с баща му сме хора които обичаме да си поспиваме, не знам това дали има някакво значение. Преди да родя, уикендите редовно къртех до 12-13:) Без да съм излизала при това предишната вечер:)
Чудя се сега как да му направя режима и храненията защото нали Ноември тръгва на ясла. Брат му по това време спеше само по обед 3 часа откъртваше. Малкия обаче си има едн сън към 9 заспива и става към 10 и 30-11 часа, после пак в 14 ляга за 2 часа. Обаче това е несъвместимо с яслите май, те там спят само по обед и лягат към 12 и 30.
Другата ми драма е с храненията щото трябва първо да уцеля кухня в която да харесва и следобедните им помии, пробвах с Вълшебник, обедното го яде обаче киселите им и кремовете направо му се догадва като ги пробва. Освен това те нямат междинни закуски а в яслите имат. И това ще да е тема на обсъждане сега с директорката,трябва да го измислим...

# 644
Алекс 1:1 😩😩😩
И както каза Стефи, сякаш се е наспал и му се играе. Е, да де, ама като ми изгърмят бушоните някоя вечер и го водя в хола послед нощ, светвам лампата и му казвам - айде, започвай да играеш, току виж се измориш и заспиш. Той, миличкия, усеща че му се карам и плаче много сърцераздирателно и не смее да пипне нищо. Съответно аз се намразвам и се разплатвам и той идва, гуша ме и ми пипа сълзите и пак лягаме. Абсолютно грешно е това, което правя (то се е случвало 3-4 пъти само), но малко хора могат да разбират какво преживявам. Не знам на кой свят съм вече. Благодарна съм, че е здрав, весел и наддава много добре. Ако беше и злояд направо не ми се мисли...

Общи условия

Активация на акаунт