Неусетно лятото дойде, с ОКТОМВРИйче ходим на море - Тема 11

• 45 864
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Нормално е Тони, безсънието си оказва огромно влияние. Аз също на бебока отвреме навреме му се карам и после му е много гадно щото той усеща и се разплаква и става за 5 минути много послушен хахахах:) 5 минути:) Хора сме, и ние имаме някакви лимити. Аз на големия ако знаеш отвреме навреме как му се карам, милинкия като ми види вече само ядосаната физиономия и ми вика, Мамо, моля те,хайде да се Обичаме:).

# 646
Драмата с бебето явно не е само при мен, само нюансите са различни навсякъде. Съжалявам, че със споделянето си станах повод за неразбирателство във форума. Иска ми се това кътче на мамин оазис да си остане дружелюбно място, където да не се разменят нападки и да не се мерим кой е по-, по-, най-, а да си помагаме с разбиране и съчувствие. Темата май вече поотшумя, но аз два дни се чудех как да реагирам, толкова неловко се почувствах от прочетеното..., така че е редно да взема отношение, да изчистя нещата, за да не останат недомлъвки. Йоаники, харесвам те страшно много, отдавна те чета и винаги си ми била много приятен персонаж, сигурна съм, че си много приятен събеседник и се надявам това избухване да е било инцидентно и да осъзнаваш какво недоразумение е. Имам удоволствието да познавам Ема, и те уверявам, че тя е много деликатна, симпатична личност, и че много си се объркала по отношение на нея. Никога, в нито един момент тя не е била агресивна или не доброжелателна към някоя от нас. Въпрос на Темперамент... Аз самата би трябвало да се припозная в нейните думи за фанатизираните кърмачки, но това вместо да ме обиди, искрено ме разсмя, защото умея да се самоионизирам. Казах си, абе верно Simple Smile, колко е права тая жена! Всички тук много четем и много знаем, и именно затова е приятно да си общуваме и споделяме. Нека не нарушаваме това доверие, което сме изградили като непознати и е единственото, което ни свързва.  Понякога теорията не е достатъчна, нито преживения собствен опит. Интересно и поучително е да осъзнаеш нечий друг опит, Та дори и на на 4-5 майки от нечие друго обкръжение. Аз съм отгледала вече две големи дъщери и би трябвало да съм самонадеяна и да проповядвам как всичко знам повече от всички, но не го правя, защото от ден на ден се уверявам, че няма общовалидна формула и животът ни изправя всеки ден пред нови и различни обстоятелства. Ето, за такова чудо не бях подготвена! Но когато си споделяме, дори от самия факт, че се изрича на глас проблема, наполовина той вече е решен.
Разчитах каките да ми помагат, но те са на много различен етап и е нормално да не са на тази вълна. Не че не помагат, напротив, добре че са те, но през повечето време не са у дома. Голямата кака наесен заминава студентка в Англия, а през лятото работи, пътува, забавлява се с приятели. Малката кака също си намери лятна работа за месец, а след няколко дни и тя заминава на море с приятели. Свободното си време прекарва навън, както и трябва да бъде. През септември ще направим една съвместна почивка в Гърция или Турция, и всичко ще е наред. Друго си е, когато някой занимава бебето, за да се нахраниш нормално, примерно... Simple Smile
По отношение на кърменето, ще го изневоля до към годинката криво-ляво. Ще стисна зъби и толкоз, аз досега толкова стисках, Та сега ли... Когато съм в кондиция, се въоръжавам със стоицизъм и нещата не са толкова трагични... Хубав ден ви пожелавам, тук времето е прекрасно!

Последна редакция: пн, 13 авг 2018, 19:04 от Hitrushana

# 647
И ние сме с южна спалня, но спим на широко отворена балконска врата, че иначе ни е жега. Бебето е по боди с чаршаф, който разбира се се оказва винаги под нея. Аз спя с тънко памучно одеяло.

Хитрушанке, твоите щерки са много големи, явно си имат свой живот вече. Мойта кака още е ни риба, ни рак и използвам на макс ентусиазма ѝ да се занимава с бебето. Само и нейния социален живот ми идва в повече на моменти, но няма какво да се прави.

# 648
"Имам удоволствието да познавам Ема, и те уверявам, че тя е много деликатна, симпатична личност, и че много си се объркала по отношение на нея." Хитрушанке, пращам ти много целувки и благодаря за написаното,но едно е човек да ме познава лице в лице и друго е тук по тези форуми, аз съм си крайна в изказванията и е нормално хората да си създават такова мнение за мен защото не ми виждат файса като ги говоря нещата и немогат да усетят тона ми:) А ти пък грам за нищо не си виновна, сподели си проблемите и две майки решиха че това е перфектния повод да се заядат по между си, нищо ново под слънцето:) Не знам от къде е снимката на Хитрушанка, но изглежда уникално яко местенце, ако там живееш направо ти завиждам НЕ Благородно ххахахах:)

# 649
Хитрушанке, твоите щерки са много големи, явно си имат свой живот вече. Мойта кака още е ни риба, ни рак и използвам на макс ентусиазма ѝ да се занимава с бебето. Само и нейния социален живот ми идва в повече на моменти, но няма какво да се прави.
Попи, имам една племенница на 9, тя ми върши страхотна работа. Бебето се лъже по нея и в такива моменти забравя за мен, а тя е по-ентусиазирана и от сестрите. Simple Smile
"Не знам от къде е снимката на Хитрушанка, но изглежда уникално яко местенце, ако там живееш направо ти завиждам НЕ Благородно ххахахах:)
У дома е Wink Тук живеем лятото, наесен се местим, че е по-отдалечено, а малката още няма шофьорска книжка и би било трудно с училището!
И аз ти пращам целувки!

# 650
Уникално местенце Хитрушанке, направо приказка, да си имаш такова местенце е уникално. Сестрата на мъжа ми живее в Драгалевци в къща с огромен и уникален двор, направо егати кефа ми е като ходим:) Аз винаги съм искала да имам някъде виличка, живот и здраве се надявам някой ден да можем да си купим:)))

# 651
Изглежда наистина супер готино Хитрушана и аз така ти завиждам леко Wink  100%всяка майка си има трудности,от една страна е добре ,че какаите са по големи и могат да се грижат сами за себе си.. доколкото е възможно,защото ако бяха по малки,незнам тогава... Всичко ще си дойде по местата,както казваш споден проблем вече е на половина решен Wink ох как искам и ние да си имаме едно такова местенце.. някой ден може би ,супер е,че лятото сте на такова готино място

# 652
  • София
Хайде, като стана дума и аз да кажа, освен че Хитрушка е много сладко, хубаво дете, и аз искам къща с такъв двор, и съвсем не за виличка, ами за постоянно. Аз обаче не се и надявам. Хаха
Нищо не казвате за храненето, ук драмата е голяма. И аз като Стефи давам наред всичко, бурканчета, каквото имам в хладилника, каквото съм му сготвила, поне нещо да хареса. Е не и не. Месо и жълтък не знам откога не е ял. Някоя и друга коричка хляб, едни оризови бисквитки и домат. Това е менюто от няколко дни. Оплаках се!

# 653
Никва драма,всичко иска да яде,но за съжаление не може:( Ако зависеше.от него да е умел и палачинките които ядем и супите и още кво ли не  ма горкия не може. Така че всеки с неговата драма:)

# 654
Много сладка малката Хутрушка. Heart Eyes
Кейти,моят дребосък ту яде,ту не яде.Всеки ден е различно.Добре,че го записах на кухня,че какъвто е каприз ако трябва да му приготвям първо,второ,трето..щях да си загубя целия ден,той да мрънка,че не му обръщам внимание,накрая яденето да не му хареса и всичко да отиде на боклука. Grinning Това е сценарият в общия случай при нас.Той все още отказва да дъвче,мръщи се и плюе.Основно АМ иска,а е скоро вече няма да е бебе.Незнам какво ще го правя.

# 655
  • София
Всичко яде,като види някой от нас,че яде или пие нещо аларма и пищене.Вчера й давах да пие ябълка с джинджифил.От нашето й давам ,когато е подходящо.Днес зеле правих,но ще изчакам с него.
Срга й правих малини,къпини и банан с мляко.

# 656
Ех, Кейтихоуп, астралните близнаци и по кривотия си приличат. Днес успях да го прилъжа и малко грозде да хапне освен любимия хляб.
Само с месото и рибата удрям на камък. Жълтъка го пробутвам на принцеса, гофрета или нещо друго с яйца и сирене.

# 657
Аз само с рибата май ударих на камък и още не съм срещнала хубава треска, за да пробвам с нея. Мойта яде много малко на моменти. Рядко минава 150 мл. Обикновено е около 100. Горе-долу с първите лъжички пробутвам жълтъка. Яде повече от нашата храна - засега пилешка супа, леща и мусака с тиквички. Явно, когато е с повече подправки, ѝ се услажда. Кисело мляко също обича. И хляб не отказва. С парче хляб, което си държи, мога да пробутам по-голяма купа супа от на сестра ѝ.

# 658
  • София
Яде човешка храна доста и с кеф. И 300гр може да изяде.
С АМ е мъка обаче - има две млечни хранения - веднъж около 130мл и веднъж около 170мл. Малко е, ама не мога да му го набутам в устата. Пропи вода обаче, около 300мл си изпива спокойно.

# 659
Казвала съм го и друг път-родих се с кухнята, нищо общо с пюретата.  Всичко яде с голям кеф. Кисело мляко много обича, но баба и прави домашно и за сега купувано не съм давала. Страшно проси от мен, гледа ме в устата и ако не дам реве, залъгвам я с хлебче, за да избегне подправките от нашите неща. За закуска яде 270мл. АМ и преди лягане също. Другото е кухня. Аз междинна закуска не давам, тя не огладнява преди обяда.

Общи условия

Активация на акаунт