Неусетно лятото дойде, с ОКТОМВРИйче ходим на море - Тема 11

• 45 440
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
На мен ми беше по-трудно, че трябва да се научи да заспива сама. Много ми е приятно да се гушнем и да заспи и си го позволявам, но много по-рядко.

Споменах, че заспива с едно одеялце. Та без него не може. Носим го навсякъде с нас и хората ни гледат особено, че навън е пек, а детето с одеяло се завило. Пробвах с летни завивки, с чаршаф, с пелена, но нищо не заменя любимото одеяло. Когато заспи го взимам, но тя вече е здраво изпотена.

# 196
Моята госпожица с биберона няма проблем за сега. Почти не го ползва. Със заспиването не мога да я оставя да се дере, няма как да стане. Аз повечето пъти я оставям да се умори от въртене, лазене и игра и като я видя, че почне да мрънкя я местя в нейното си легло. През деня нямаме режим на съня. Вечер заспива след 22:30, тогава и е последното хранене с АМ и към 23 е готова.

# 197
Човек да не легне да дремне, изписахте света!

Не е баш 2 часа да се остави да реве според cry it out метода, от време на време се вясваш да се поуспокои хлапето, като след всяко влизане удължаваш интервала. Май този, който го е формулирал, няма деца се оказа. Лесно е да настояваш, чуждите деца да ги оставят да се дерат. Интересното е, че в проучванията масово възрастта за прилагане на този метод пада. От минимум годинка, на 9 месеца, в момента май е 6. Мойто изпада в истерия след 5 мин. неутешим рев, та не мога и да си помисля да го пробвам. И в двете книги, които прочетох за отглеждане на деца, за проблеми със заспиването, препоръчват нареваването. Все си мислех, че ще открия нещо друго полезно, но уви.

# 198
Радвайте се че ползват биберони, мойте и двамата смучат палец:(

# 199
Ти и да влизаш от време на време, ревът продължава, докато престанат да те търсят.

Май единственото, което наистина помага за съня, е добрият ритуал.

# 200

Май единственото, което наистина помага за съня, е добрият ритуал.
Аз мисля точно така. За това всяка вечер го къпем, правим тоалет, мляко и сън. Не помня кога не сме го къпали вечер. Той просто знае последователността

# 201
  • София
Искам да вметна, че ми е изключително странно как има няколко майки (предполагам), който ми лайкват коментарите, но или не пишат тук, или го правят изключително рядко. Не разбирам каква е целта?

# 202
Може би просто четат,за да се информират.

# 203
А дали наистина са майки? Animal Speak No Evil Animal Hear No Evil Animal See No Evil

Може да не са даже от подфорума, аз често като търся нещо и ми излезе бг-мама, се улавям, че което ми е полезно, го лайквам. И лайквам понякога неща на по десет години Grinning

Аз съм много неорганизирана, откакто имаме бебе и изобщо никакъв режим не мога да спазя. Кръстила съм я 'номадска принцеса', за да не използвам лафа на майка ми, който е: "Като циганче го разнасяш това дете" Joy

Знам, че е грешка и ще се постарая от годинката нататък да вляза в релси, так и така ще трябва да идва на работа с мен.

# 204
Steffie,извинявай за въпроса,но понеже казваш ,че и твоето бебче не яде много,можеш ли да кажеш приблизително колко яде като мл. И гр. За деня...,ако знаеш,защото моят повече от 700 не яде.... И е много мъничък и сега забелязваме,че почти за месец не е качил нищо...и вече много се притеснявам,нито на см,нито кг Sad вече се чудя какво може да се случва Sad ако може някой друг също да каже нещо,моля ви се

# 205
Крис,малко ми е трудно да сметна точно колко яде.Всеки ден е различно.Има дни в които нищо не яде и мляко не иска,мъча го насила.В най-силните си дни пие 3 пъти по 150мл.АМ,пюре 190гр.,каша около 200-на око я правя.А докато му никнеха първите зъбки,три седмици твърда храна не беше вкусвал,мляко пиеше в минимални количества от порядъка на 60-70мл.на хранене.Въпреки,че не яде много пак качва.За последния месец е наддал с 300гр,което е горе долу добре.

# 206
Богомил най-много дръпна когато започнах да му давам оризова каша.

# 207
И аз мисля,че моя кашите го крепят.В последно време само каша иска и нищо друго.Пробвам първо,второ,трето и като не иска нищо,му давам каша.Днес пак не му се яде.Три пъти му правих каша,незнам дали не е много но какво да правя като друго неиска?Оризова,пшенична и овесена с плод е ял за деня,също и АМ.

# 208
Аз комбинирам с пюре от слива или круша да не се запича.
Отдавна не беше ял пюре от сливи, вчера му дадох и резултатите не закъсняха Simple Smile

# 209
Благодаря ви много,знам че всички деца са различни,но вече за почти месец,без седмица не е качил нищо и започвам да се притеснявам... Sad На 9 сме на преглед и ще видим,извинявайте ,че толкова често пиша за това ,че малкия не яде и не наддава,но просто се притеснявам.Благодаря пак

Общи условия

Активация на акаунт