На лятото се радвам аз, ала иде седми клас

• 66 496
  • 816
  •   1
Отговори
# 120
Светкавица, МГ не е училище само за състезатели математици. Синът ми го завърши тази година, и мога да кажа, че той не е математик. Колкото и странно да звучи. Не беше много ориентиран в избора си в 7 клас. Не пожела и преместване след 9 клас, когато вече ясно си пролича, че математиката не е неговото "нещо". Обаче средата му хареса, повечето деца са страхотни Simple Smile .
И да, 8 клас е езикова година и в МГ, със същия хорариум часове като в ЕГ. В следмащите години езика се учи в малко часове обаче. Имат и един час седмично с преподавател с майчин език английски. При тях са студенти американци, които идват тук за по една година.

За средата съм чувала, да, въобще по мнение на учители това е най-доброто училище в града. Малко си оспорват славата с Първа ЕГ. Синът ми харесва мат, дори в началните класове с желание ходеше на състезания, не че е взел медал, но и не се е излагал много, дори напротив. Но не е така амбициозен и целеустремен.

Освен това, най- амбициозните деца от училище и от класа се канят там да кандидатстват, затова едва ли ще стане и да иска.

# 121
Моята девойка прочете Бай Ганьо.Не й беше интересен...Предпочита да чете книжки извън задължителната литературата. Каза,че от 1 август ще започне "Немили недраги"😊 Не решава задачи,нито пък по БЕЛ нещо се е занимавала засега през ваканцията. Чудя се един преговорен курс на Веди в края на август дали да не запиша?Виждам че е за 1 седмица всеки ден 3 часа мат.и 3 часа Бел. Някой има ли информация от предишни години дали е ОК курса?

# 122
Моят син прочете летния списък, но с ученето на стихотворенията наизуст се бави... Само едно е научил до момента. Сега решава задачи, щял да научи другите стихотворения по-късно. На почивка сме и сега приоритет са плажът и игрите с другите деца Wink

# 123
JD, явно не съм права. Точно затова се възхищавам на  деца като твоето - умни и амбициозни, с желание да учат и да покажат наученото. Пожелавам успехи на всички дечица, които ще се явяват на олимпиади. Моята госпожица на този етап не смята да се явява, но не се знае какъв акъл ще й дойде. Много е умна, но в главата й са гаджета, народни танци, тенис, музика. Изкарва с лекота шестици, които смятам, че нямат достатъчно покритие. По тази причина я записах и на курс - да се види къде е сред по-голям кръг от деца. Прочете задължителната литература, преразказа някои откъси и ми заяви повече да не я занимавам с "учене" до края на август, когато е на едноседмичен опреснителен курс по математика и български език.

# 124
  • нейде там, където ....
merrynem, моето дете е далеч от амбициозните, но така се стичат нещата за седми клас. Точно географията го влече, затова ще ходи и на олимпиада. Учителката от школата държи на олимпиадата по математика, там има и по-голям потенциал за успех (според нея, а и според мен). По химия и физика ще ходи също, защото не може да си избере все още паралелка в НПМГ, а и учителката е казала, че ще пише шестици за годината само при добро представяне на олимпиадите. Не е дефинирала какво значи това, но тя е строга и справедлива. Смята, че химията е по-силния предмет на детето ми. И така.

Ако имаше паралелка химия и география (физика) с английски в НПМГ - това щеше да е нашето място, но няма. Затова ще си наляга парцалките, ще учи по всичко и ще направи избора си на по-късен етап. Поне не мрънка, че трябва да учи по малко и през лятото. Не прекалявам, а и през седми клас съм планирала уроци и курсове така, че да има време за почивка, въпреки олимпиадите.

# 125
# 126
  • Варна
Да, както се и очакваше. Горещините не са силен аргумент, вярно е. Но пък увеличение на постъпленията в сектора на паралелното образование ще са факт, за нашите само месец отгоре, за останалите набори с година -две, доста силен аргумент бих казала. Плюс най-нови помагала и учебници, също силен аргумент.

Нищо не казват за сбития преразказ, характеристиката на герой и любимото ми ,,редуване".
Ще погледна на сайта на МОН дали са качили нещо.

# 127
  • Варна
Доколкото разбрах от статията, формата остава същия, т.е. и преразказа е в същия вид, както досега.
"Изпитът остава в познатия досега формат - два модула, първият от които е тест, а вторият - преразказ на непознат текст с дидактическа задача."

# 128

Нищо не казват за сбития преразказ, характеристиката на герой и любимото ми ,,редуване".

И на мен това ми направи впечатление. "Преразказ с дидактическа задача" много общо звучи

За Д.Чинтулов и Ал. Константинов се знаеше още от VІ клас, не е новост.

За ваканция на 2 януари много стискам палци да я приемат! Аз и на 3,4 се надявах, ама няма.

# 129
  • Варна
При Мончовците нищо няма качено още. Ще ми се да видя там какво са сътворили.

# 130

И на мен това ми направи впечатление. "Преразказ с дидактическа задача" много общо звучи

За Д.Чинтулов и Ал. Константинов се знаеше още от VІ клас, не е новост.

За ваканция на 2 януари много стискам палци да я приемат! Аз и на 3,4 се надявах, ама няма.

Вероятно е по това време да има грипна ваканция. Сливат я или с коледната или с междусрочната, при все че по-важно за нас през тази година ще е не колко ще почиват децата, а въпреки малкото почивки, да останат здрави!.

# 131
  • Варна
Какво се цели с по-късното започване на изпита? В статията пише в 10ч.

А по математика според статията влизат ли валчести тела?

# 132
  • Варна
Какво се цели с по-късното започване на изпита? В статията пише в 10ч.

А по математика според статията влизат ли валчести тела?

В графика за дейностите за НВО в сайта на МОН са дали 9ч.за начален час на изпита, досега беше 10 мисля. Предполагам, че са объркали в статията. Ако е горещо, по-добре по-рано предполагам. Иначе са ни уведомили какви са средните температури през юни. Само дето ни интересуват не средните, а само на две конкретни изпитни дати да не са над 30 градуса в класната стая. Последното е доста вероятно за голяма част училища.

В статията за валчестите тела нищо не се споменава. Но пък зависи каква е била дидактическата задача в преразказа на журналиста.

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 16:45 от julisa

# 133
Валчести и ръбести тела съвсем точно се "вместват" в тълкованието:  "По математика също конспектът ще обхваща три години" Flushed....а, материята е обемна, не толкова лесна и сравнително малко застъпена в шести клас, защото от една страна телата са много, а от друга има много параметри - видове повърхнини, лица, обеми....интересни тестове се очертават...

# 134
  • София
Да, за часът е объркан в статията на офнюз. Началото явно ще е 9.  Преразказ на непознат текст с дидактическа задача явно остава за тази година, за последващите е загадка...

Общи условия

Активация на акаунт