На лятото се радвам аз, ала иде седми клас

• 66 530
  • 816
  •   1
Отговори
# 135
  • София
За 25 задача по БЕЛ нищо не прочетох.

# 136
за мене министърът не е в час много-много. говори това, което са му казали.

# 137
  • Варна
Някой дали знае има ли увеличение на таксите в школите по мат и БЕЛ спрямо миналата година?

# 138
По сайтовете на школите не пише ли?

# 139
  • Разпиляна във въображението
Току-що чих в анонса на новините. Някак ми се искаше телевизията да гони гледаемост и новината да е подвеждаща и да се отнася за набора, който ще започне пети клас. Уви. Вики започва да опреснява знания по математика от началото на август. Поне литературата са спестили трите години. Не е идеално, но за съжаление за някои от промените се е споменавало в темите и преди.

# 140
  • Варна
По сайтовете на школите не пише ли?

За миналата година, не.

# 141
  • нейде там, където ....
Сега очаквам изключените от НВО раздели да се минат отгоре-отгоре и/или да се неглижират напълно. А са важни, особено по математика. И по БЕЛ, разбира се. Дори да не научат всички подчинени изречения, това помага за правилно писане и пунктуация. Харесвах и фразеологизмите ... и сега детето се кефи като вмъкне нещо неочаквано. За математиката не споменават за модули, но и не казват, че ще е всичко на един път.

Спрямо миналата година по това време, повечето школи са с по-високи такси. В школата по БЕЛ казаха, че ще се занимават с децата и ще учат до последно, без значение кога ще бъде НВО.

# 142
Само не ми е ясно защо изкараха промените първо по медиите, а няма нищо на сайта на МОН. Дойде август и нищо не са обявили официално.То е ясно, че в училище преговор на материала по математика няма да има. Школите трябва много бързо да се нагодят към промените, които за мен са все още нахвърлени, а не конкретно уточнени.

# 143
Сега очаквам изключените от НВО раздели да се минат отгоре-отгоре и/или да се неглижират напълно. А са важни, особено по математика. И по БЕЛ, разбира се. Дори да не научат всички подчинени изречения, това помага за правилно писане и пунктуация. Харесвах и фразеологизмите ... и сега детето се кефи като вмъкне нещо неочаквано.
Видовете подчинени изречения и фразеологизмите вече се изучават в осми клас. Затова няма да бъдат включени в НВО.

# 144
  • Варна
Някой дали знае има ли увеличение на таксите в школите по мат и БЕЛ спрямо миналата година?
Госпожата която ще подготвя дъщеря ми по БЕЛ, има леко увеличение в таксата спрямо предходните две години. Не индивидуални уроци, а малка групичка.
По МАТ още не сме коментирали заплащането.

# 145
  • нейде там, където ....
Сега очаквам изключените от НВО раздели да се минат отгоре-отгоре и/или да се неглижират напълно. А са важни, особено по математика. И по БЕЛ, разбира се. Дори да не научат всички подчинени изречения, това помага за правилно писане и пунктуация. Харесвах и фразеологизмите ... и сега детето се кефи като вмъкне нещо неочаквано.
Видовете подчинени изречения и фразеологизмите вече се изучават в осми клас. Затова няма да бъдат включени в НВО.

Благодаря, не се замислих, че това може да е причината за отпадане на някои раздели. И всъщност, няма почти нищо ново в статията. Ще чакаме какво ново ще публикуват на сайта на МОН. Другото са свободни интерпретации.

# 146
Виждам, че увеличават броя на задачите по математика - + 1 задача с избираем отговор и + 1 със свободен отговор и подробно аргументиране, а времето за изпита остава същото. От миналите седмокласни теми съм останала с впечатлението, че за доста от децата времето е недостатъчно, за да решат всички задачи.
Какъв е смисълът в увеличението на броя на задачите - 16 задачи с избираем отговор не са ли достатъчни, за да се оцени ученика, защо е нужна още една такава задача? А задачите със свободен отговор изискват наистина повече време.

# 147
  • някъде ... тук ...
Ето от сайта на МОН - синковецът ми го прати с коментар "ужас".

# 148
За преразказа намерих нещо структурирано като изисквания - дали е ок?

https://liternet.bg/publish2/anonim/nasoki.htm

# 149
  • Варна
duhi_puhi, да, това са изискванията към момента. За миналата година МОН са качили това
https://www.mon.bg/upload/2929/UIP_bel_7klas_prerazkaz.pdf
Като гледам е същото, но зле копирано.

Аз очаквах да качат нещо като проект на учебно-изпитна програма, ама няма. Само преразказ на вчерашното изявление на министъра.
И забелязах, че министърът има проблем с математиката. Според него между 21 май и 20 юни има три седмици. newsm78. Доколкото помня е с икономическо образование, не говори добре за него

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 11:11 от julisa

Общи условия

Активация на акаунт