На лятото се радвам аз, ала иде седми клас

• 66 496
  • 816
  •   1
Отговори
# 105
И моят хубостник не обича да се явява на олимпиади, но който го влече се справя чудесно дори и да са в един ден. Още пъшка над "До Чикаго и назад". Добре, че поне междувременно от отегчение прочете няколко разказа от Йовков Joy Докато малката е друга бира. Купила съм и едни книжки на Крокотак и току вземе някоя /абсолютно сама, без да я подканят/ и си се забавлява.

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 12:49 от Sophia*

# 106
  • София
Моя син се оказа, че има много практично отношение към олимпиадите. По повод на критериите за прием в НПМГ го предупредих, че ако си избере това училище ще трябва да се яви на олимпиадите по биология, химия и физика. Отговорът му беше, че така или иначе възнамерявал да се яви на всички олимпиади, защото са win - win при всички случаи. Ако се представи добре може да си повиши успеха, да получи поощрение от учителя по съответния предмет, ако не, нищо не губи, пък и са безплатни.

# 107
  • Варна
Ако се представи добре може да си повиши успеха, да получи поощрение от учителя по съответния предмет, ако не, нищо не губи, пък и са безплатни.

Зависи. Вече бившата учителка по мат на сина ми пишеше четворки на тези деца, които не са се класирали за областен, но пък тези, които са класирани като сина ми, не получаваха оценково поощрение.

# 108
Скрит текст:
Ако се представи добре може да си повиши успеха, да получи поощрение от учителя по съответния предмет, ако не, нищо не губи, пък и са безплатни.
Зависи. Вече бившата учителка по мат на сина ми пишеше четворки на тези деца, които не са се класирали за областен, но пък тези, които са класирани като сина ми, не получаваха оценково поощрение.
И никой не се оплака? Дори оценките да са били по СИП никой няма право да пише четворки на дете, което не се е класирало на областен кръг. Тези, които не са се явявали изобщо, двойки ли получаваха?

# 109
  • Варна
Скрит текст:
И никой не се оплака? Дори оценките да са били по СИП никой няма право да пише четворки на дете, което не се е класирало на областен кръг. Тези, които не са се явявали изобщо, двойки ли получаваха?

Не, но с времето стана така, че на ОМ се явяваха само 2-3 деца, които традиционно минаваха на областен. Но във вече бившето ни училище поощрения за явяване на олимпиади нямаше - нито когато в 5 клас синът ми се класира на първо място на областен по история, нито когато повтори резултата в 6 клас с второ място, нито когато получи грамота по астрономия за областен. Именно затова в 7 клас се яви само на БЕЛ и МАТ, но пък в 7 клас за да преминеш към национален по мат ти трябва специална допълнителна подготовка по мат, така че пак си остана само с областен.

# 110
  • София
http://www.solemabg.com/TestIzpit.htm#mat
Тук има НВО та от миналите години , като са решени и обяснени добре

# 111
  • София
http://www.solemabg.com/TestIzpit.htm#mat
Тук има НВО та от миналите години , като са решени и обяснени добре
Полезен линк. Благодаря!
Моята девойка ще е с нови учители по БЕЛ и математика в училище. Дано имаме късмет.
За подготовка за матурите сме избрали частен учител по БЕЛ и школа по математика при Симеонов.

# 112
  • Варна
      При моят син няма никаква мотивация, защото няма и конкретно оформено желание.
Ако има някаква цел, да я гони, но нещо, което да пожелае сам от сърце, няма. Ако имаше нещо,за което да настоява, щеше да ми е по-лесно.
Моето също не е много ориентирано какво точно иска, а и избора в града ни се свежда до няколко училища. През м.май ходихме в училището на брат ѝ, за изпращането им в последния учебен ден. Много се впечатли от атмосферата в училището и забелязах, че вече това е един от фаворитите ѝ. Ако на откриването на учебната година успеем да отидем(в зависимост от часа) и в още едно от предпочитаните училища, ще има впечатление и от още едно място. Wink. А пък и някъде има и дни на "отворени врати" - може също да е полезно. Wink

# 113
Да, и аз мисля, че дните на отворените врати могат да въздействат на всеки, особено на едно дете, което няма изявени предпочитания и амбиции, за което на този етап гимназиите са само имена. Дори просто една разходка до дадено училище може да окаже влияние. Така, една неделя пролетта, напълно случайно минахме покрай 2 АЕГ и моят син много се впечатли. Живеем близо, но до този момент не сме коментирали и не се е интересувал, но сега когато все повече говорим за предстоящите изпитания и първи важен, къде осъзнат, къде неосъзнат избор в живота му, някак едно такова усещане и впечатление могат да помогнат да се мотивира, да се цили към нещо което му е харесало...
Иначе изобщо не е амбициозен и е много далече от всякакви олимпиади и състезания...

# 114
      При моят син няма никаква мотивация, защото няма и конкретно оформено желание.
Ако има някаква цел, да я гони, но нещо, което да пожелае сам от сърце, няма. Ако имаше нещо,за което да настоява, щеше да ми е по-лесно.
Моето също не е много ориентирано какво точно иска, а и избора в града ни се свежда до няколко училища. През м.май ходихме в училището на брат ѝ, за изпращането им в последния учебен ден. Много се впечатли от атмосферата в училището и забелязах, че вече това е един от фаворитите ѝ. Ако на откриването на учебната година успеем да отидем(в зависимост от часа) и в още едно от предпочитаните училища, ще има впечатление и от още едно място. Wink. А пък и някъде има и дни на "отворени врати" - може също да е полезно. Wink

Кажи кое е училището, ако не е тайна, виждам, че сме съгражданки. Може и на лични.
Само, надявам се, да не е МГ, изключили сме го. Simple Smile

# 115
  • Варна
За съжаление ще те разочаровам Wink. МГ е училището.
Обаче има тя има интерес и към едната ЕГ. Няма конкретно предпочитание още.

# 116
  • През девет земи в десета
Минахте без пробни и школи?
Мик, не е невъзможно! Големите ми деца, учеха в 32-ро и НПМГ. Тогава за НПМГ имаше дори вътрешни изпити. Не са ходили на школи, уроци или пробни матури. Знаеха какво искат и го постигнаха. След 12-и клас кандидатстваха в СУ, приеха ги с пробните изпити и двамата, като синът ми в началото на 12-и клас реши, че няма да учи медицина, а право 😂 Малкият звер също знае какво иска, друг е въпросът, че я мързи! Само преговаря по математика, чете за стотен път Хари Потър Grinning, ходи на тренировки и все ми обяснява колко много време има! В чуденка съм, дали пък да не я запиша на школа, но ще видим...., скептична съм честно казано. Един ден в седмицата и 1600 лв. как точно ще помогнат ако детето няма желание да седне да учи и чете!?

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 14:17 от Зла Гад - Пиги®

# 117
За съжаление ще те разочаровам Wink. МГ е училището.
Обаче има тя има интерес и към едната ЕГ. Няма конкретно предпочитание още.

Sad

Училището е прекрасно, но не е за сина ми.
Ако детето ти  има интерес към това училище, ще е добър избор, още повече и двете деца ще учат заедно.В МГ също има езикова година, доколкото помня.

# 118
  • Варна
Светкавица, МГ не е училище само за състезатели математици. Синът ми го завърши тази година, и мога да кажа, че той не е математик. Колкото и странно да звучи. Не беше много ориентиран в избора си в 7 клас. Не пожела и преместване след 9 клас, когато вече ясно си пролича, че математиката не е неговото "нещо". Обаче средата му хареса, повечето деца са страхотни Simple Smile .
И да, 8 клас е езикова година и в МГ, със същия хорариум часове като в ЕГ. В следмащите години езика се учи в малко часове обаче. Имат и един час седмично с преподавател с майчин език английски. При тях са студенти американци, които идват тук за по една година.

# 119
  • нейде там, където ....
Относно датите за олимпиадите - възхищавам се на децата, които имат знания да се явяват на всички олимпиади. Никога не съм мислила, че едно дете може да се явява на всички олимпиади - силните по математика вероятно не са толкова силни по география??? Имам предвид, че олимпиадата е състезание, на което се явяват деца с интереси и възможности значително над средните.
Скрит текст:
Не знам, поне по мое време (преди много, много години), въпреки че съм завършила СМГ и то със златен медал, аз се явявах на олимпиади по литература, а по математика - не, защото имаше значително по-добри от мен и съответно те се класираха на републикански кръг, т.е знанията ми бяха достатъчни за 6, но недостатъчни за добри класирания на олимпиади(тогава други състезания нямаше). Що се касае до бъдещата седмокласничка - до 5 клас се явяваше по състезания и се справяше доста добре, после престана, защото прецени че не се чувства достатъчно подготвена. (вече споделих, ча учителите в средния курс нямат нищо общо с госпожата до 4 клас)

Надявам се да не си права, при нас това са две от важните олимпиади. Плюс химия и физика, информатиката е под въпрос. Аз агитирам за астрономия, но сигурно ще пропусне.

Общи условия

Активация на акаунт