На лятото се радвам аз, ала иде седми клас

• 66 536
  • 816
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, това наистина е безобразие! И задачите по математика увеличават с една, а времето за първи модул е прекалено малко за сметка на втори модул. Тези дни ще напиша възмутено писмо на експертите им. В крайна сметка децата ни не са електронни калкулатори! Каква е целта- да се оценят знанията ли или да се гони време? За последното има състезания в спорта! За датите също не съм съгласна! Децата ще са за първи път до края на юни на училище, не са се адаптирали и изведнъж ,хоп, и изпитите им по средата на месеца. За смешните справки за средните месечни температури за юни, не ми се пише просто!

# 151
  • Ямбол
Може ли линк към изявлението. Защото грубо погледнато седмиците са около три.

# 152
Аз също смятам, че е добре  да има проект на изпитните програми по-рано, а не януари месец. Министърът е казал геометрия, т.е стереометрията ще бъде част от изпитния материал. Такива хубави задачки има с вписани  обемни тела в обемни тела.... Логично би било за езиковите гимназии да се утроява БЕЛ и веднъж математика, както в МГ се утроява математиката, но това май е решение на директора на училището. 

# 153
  • Варна
Лиляна, заповядай:
Ето от сайта на МОН - синковецът ми го прати с коментар "ужас".

# 154
Моето дете с голяма мъка започна  "Бай Ганьо". Юни, юли ги бяхме оставили за почивка . Нещо изучаваната литература все й е много скучна и тромава. Стихотворенията ще ги учи през годината.

# 155
  • нейде там, където ....
Скрит текст:
Аз също смятам, че е добре  да има проект на изпитните програми по-рано, а не януари месец. Министърът е казал геометрия, т.е стереометрията ще бъде част от изпитния материал. Такива хубави задачки има с вписани  обемни тела в обемни тела..
.. Логично би било за езиковите гимназии да се утроява БЕЛ и веднъж математика, както в МГ се утроява математиката, но това май е решение на директора на училището. 
Не, не е логично. Те са езикови гимназии, не хуманитарни, много от тях имат профил природни науки и/или математика. Решението как да се образува бала за прием се взема от училището. Щом са избрали този начин и го ползвот от дълги години, сигурно си имат основания.

За математика отново не пише за модули. Обявените за там промени не изглеждат пълни, нещо премълчават все още.

# 156
А мен ме вълнува дали по математика ще влизат вероятности и статистика... Задачите са коренно различни... Този материал го има и в пети, и в шести, и в седми клас по новата програма. Силно се надявам да не го включат в изпита, но... няма информация до момента, поне аз не съм намерила.

# 157
Получихме резултатите мо математика от входното ниво на Междучасие. Резултатите са и зле, но тя спокойна се обърна и каза"Мамо, не се притеснявай, аз повечето можех да ги реша, но нямах време, трябваха ми още поне 2 часа, а и теста беше по старата прогарама", а аз сериозно се притесних.Тя е наистина бавна, иначе миналата година без проблем се класира на втори кръг на олимпиадата по математика, значи не би трябвало да е чак толкова зле.

# 158
  • София
Според мен не са толкова страшни тези ниски резултати  от "Междучасие".
Когато синът ми бореше седми клас, техните тестове бяха много по-трудни от тези на повечето школи и от самото НВО. Разликата в оценките беше около единица. Освен това подготовката на децата предстои и те тепърва ще се подготвят по-усърдно и тепърва ще свикват с формата.

# 159
      В София поне имате представа за нивото на децата и какви пропуски да запълват. Във Варна имаме пробни чак през зимата, доколкото си спомням.

# 160
  • Разпиляна във въображението
Трябва да проверя в Плевен дали изобщо някъде се правят подобни пробни. Много съм неподготвена за НВО Simple Smile

# 161
Така е с пробните на Междучасие, не се шашкайте. Но и не сравнявайте с общински кръг на ОЛИ. Трябва да работят за време, в което се включва проверка и пренасяне на отговори.
Светкавица, тествайте се вкъщи. Много бързо се вижда кое куца, и без школи и пробни.
Детето, ако изреши и разбере задачите от цял един сборник, ще е супер.
За геометрията, допълнителни построения, може да е полезно това - с решения и чертежи.
https://www.koalapress.com/book/magiata-na-geometriata-7-klas

# 162
  • София
Светкавица, остава успокоението, че за всички във Варна е така. В случая по-важно е къде се позиционира детето сред останалите кандидати, а не колко висок е резултатът му.

# 163

За геометрията, допълнителни построения, може да е полезно това - с решения и чертежи.
https://www.koalapress.com/book/magiata-na-geometriata-7-klas

Благодаря, за споделения сборник. Точно от това имаме нужда. Момичетата се справят отлично с алгебрата, но в геометрията имат някои трудности.
Колкото до формата на НВО - мисля, че деца, които са учили системно ще се справят лесно. За съжаление при нас в училище на разписват подробно задачи и това трябва да упражняват сами вкъщи.

# 164
Добре де, а защо в Междучасие са им дали тест по старата програма, не е редно.Иначе малко ме успокоихте. Мен времето при нея винаги ме притеснява.  Имаше материал , който не са изучавали, що за входно ниво! По БЕЛ се е справила доста добре обаче.

Общи условия

Активация на акаунт