Девети клас сме вече!

• 71 206
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ирка, предполагам, че и тук ще учат същите неща. Все пак се надявам поне история и география да са различни, че и американска, и европейска, и българска много ще им дойде. Simple Smile А за учебника по биология съм чувала легенди, ще видим какво е. Simple Smile

# 121
  • София
Вчера и аз изпратих набора на лагер. До сега не е пътувал с влак в Бг и не е ходил на Централна гара, та се притесняваше дали ще намери мястото на срещата. Пет пъти ме пита дали знам къде точно е ескалаторът на до централния вход, защото там ще се събира групата.  ooooh! Много беше притеснен да не се обърка.
Понеже трябваше да са на гарата в 6.30, станах в 6. Отивам да го будя, а той ми изскача от стаята готов, облечен. Бил буден от 3 ч. през нощта и не могъл да заспи повече от вълнение Shocked
През деня получих само едно "пристигнахме" по месинджър и то защото аз го питах дали са пристигнали.
Днес звъни и само като видях, че е той, бях сигурна, че ще пита къде му е нещо, оказа се банският  Laughing
Ако докато е на лагер/екскурзия/зелено училище не ми звъни, значи е супер яко  Laughing
Темата за задължителната литература ще я подмина, че да не го излагам  Mr. Green Зареденият киндъл обаче си пътува насам-натам. И той свят да види, не е задължително да бъде включван  Crazy

# 122
Smiling Imp и по физика Smiling Imp
Той е огрооомна тухла, но... уникално е обяснено със скици, снимки, примери... даже има пример за ентропията... и склонността всичко да преминава в хаос със снимков материал "преди" (веднага след като мама е внесла ред в хаоса, т.е. разбъркала е хаоса) и след намесата на... природните закони Smiling Imp

ПП: Учебника по биология се учеше за две години и то не целия, информацията е много, но е предадена достъпно и ясно. А и им се преподава в час тематично, учебника е само за доизясняване, не за научаване и разказван...
Няма го ефекта на нашите все по-намаляващи на обем учебници в които четейки установяваш, че сякаш е прескочен един абзац... а понякога и повече Thinking

# 123
Ох, докато се сетя, че говорите за учебниците в АК....Студена пот обля тялото ми неколкократно.

# 124
Мен ме облива, когато си помисля за тези извън АК... Като знам по какво подобие на учебници се учеше в седми клас, сега не знам какво да очаквам... Sweat
Всъщност знам - голям набор от думи, събрани в някакви изречения с неясна връзка едно с друго... да не говорим в урок от две страници, в който началото и края нямат никаква логическа връзка (изпаднала е при някое поредно преработване на учебника с цел "оптимизиране на учебния материал")!
Дано при новонаписаните (уж) учебници да го няма този проблем Thinking А дано, ама надали!

ПП: Имам предвид науките (т.нар. разказвателни предмети, които според мен категорично не са "разказвателни, а науки!), по история чат пат ставаше... като игнорираме прескачането на цяла епоха за нашия набор! Ооооох... не ми се мисли, не знам нашите по кои учебници (на кое издателство) ще са!

Последна редакция: вт, 21 авг 2018, 16:00 от peneva_a

# 125
  • София
На мен ми харесва учебника по литература за 8 клас на Булвест.
Сега видях, че вече има презентация на учебниците им за 9 клас.
http://bulvest.com//pg/Новите-учебници-за-клас-102

# 126
  • Русе
Успех  на Дени  Hug

Не съм писала отдавна но то няма и какво. Наборът се е размазал пред компа и няма сила дето да го мръдне оттам. И нета спирах, и компа прибирах....  ooooh! И вчера на профилактичният преглед се оказа, че не вижда с едното око. Добре, че вече бях запазила час за очен. Ако наистина се окаже, че за една година се е докарал до очила, наистина ще го набия. Нищо, че е една глава над мен  Crossing Arms

Да го похваля тихичко: все пак някакви проблясъци на здрав разум се прокарват в него. Може и да има надежда за него  Praynig

И да си призная, че завиждам за лагерите. Нито оргазнизираха нещо от училище, нито пък аз намерих нещо подходящо за него Sad

Амбър, местят нашето даскало във вашето Simple Smile Или поне 9-ти клас. Пак, че не са ги изместили в някое село  Mr. Green

# 127
  • Чикаго / София
 Учебникът им по Билогия наистина е огромен, но вече два дни го разглеждам и мога да кажа, че е чудесен - опити, обяснения, анализи, картини - изобщо - чудесен. Така и не знам за 1 или 2 години ще го изучават, Дени също не е сигурна.

По Английски разбрах 3 от книгите, които ще разглеждат:

Lord of the Flies  /Повелителят на Мухите/ на William Golding

To Kill a Mockingbird / Да убиеш присмехулник/ на Harper Lee

Ромео и Жулиета на Шекспир.

Ели , мерси и  дано всичко е наред с очите на Алекс.

# 128
  • Русе
irka, тези заглавия са емблематични за английската литеатура. Не че съм ги чела, обаче са много цитирани.

Надникнах в учебните планове за езиковите училища. Де що история, химия,биология и физика има,ще се изучава в 9 клас, най-вече. Както казва Мариелка - май 9 клас ще е новият 7 клас. От учебниците чудеса от адекватност не очаквам, щот не съм видяла нищо свястно, а и като се вземе предвид скоростта, с която трябваше да излязат, сигурно ще са още по-зле, което е трудно постижимо,предвид досегашните , ама те творците на образованието често изненадват с нови висоти на тъпотията.

Амбър, местят нашето даскало във вашето Simple Smile Или поне 9-ти клас. Пак, че не са ги изместили в някое село  Mr. Green
    Доста негативно гледам на туй решение. Предвид малката сграда и пълните ни паралелки. Да не отварям приказка, че АГ е много интересна сграда и с направени ремонти всякакви ,недокоснати от прогимназиални ръчички. Доста неудачно решение, което води до сменен режим ,по-ранно започване ,намалени часове в които трябва учителите да разработват сами уроци, доколкото няма още учебници на английски, отменяне на клубове, традиционни за училището. Но явно директорът на Христо Ботев е по-борбен и е натиснал, а нашата директорка мънка и не дава никакво обяснение, щот общината е тъй решила. Нищо че сградата на  Корабния техникум е двойно по-голяма, а учениците двойно по-малко. А и колко училища стоят затворени и полупразни. Но това трябва да си  борба на АГто, щот персоналът на училището ще го отнесе най-здраво. Но те както винаги нямат позиция - нито по отношение на новите наредби, нито къде и как ще работят. Пеят си мантрата - ний колко нови закона сме преживяли и каквото ни наредят това правим, и за всеки случай се пазят да не прочетат някоя нова наредба или правилник, дан стане някой спор и да хвръкне някоя глава.

# 129
  • Русе
Амбър, нали се сещаш, че все някъде трябва да сместят 60 паралели. Пръснати са из целия град. Намерили са решение, кой го интересува последиците  Tired

# 130
  • Русе
Амбър, нали се сещаш, че все някъде трябва да сместят 60 паралели. Пръснати са из целия град. Намерили са решение, кой го интересува последиците  Tired
    Решения има, далеч по благоприятни и като локация, ама явно не се търсят.Информацията ,която получих е че от 5 до 12 клас ще са преместени в сградата на АГ. Казаха, че няма да ги делят, защото учителите имат часове и в двата курса. Просто училището е приятно и като сграда и среда, но е малко и плътно населено, за разлика от други сгради. А и не на последно място не знам как ще се справят с преподаване на предмети на английски ,след като няма учебници в рамките на намалени часове. Не знам на кое се вика решение.

# 131
  • Русе
Мдааа, ще е интересно и за двете училища. Дано скоро свършат ремонта  Praynig

# 132
  • София
От учебниците на Булвест може да се добие много добра представа, защото има качени по около 40 страници от всеки един от тях в PDF файл, вкл. и съдържанието. Не съм очарована от тези по природните науки.
http://bulvest.com//pg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1% … B%D0%B0%D1%81-102

Обаче не видях първите части на учебниците, по които ще учат учениците, които в 8 клас не са учили предмети като химия, физика, биология и т.н.

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 14:14 от Prizma

# 133
Първите части са учебниците за осми клас. Например:

В девети клас ще трябва да покрият материала от осми и девети, затова часовете по тези предмети са доста на брой. Историята примерно е 4 часа седмично.

# 134
  • София
Дидева, а тези "Технологии и предприемачество" какви са? Май този предмет не се учи навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт