Девети клас сме вече!

• 71 208
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
Дидева, а тези "Технологии и предприемачество" какви са? Май този предмет не се учи навсякъде.
 Тоз предмет гледам че го има в учебните планове на паралелките с профилираното образование без интензивно и разширено изучаване на чужд език

# 136
  • софия
И моето момиче заминава на творчески лагер в Кранево с хора. След едномесечна битка децата от Детския радио хор спечелиха първата си победа срещу институциите.Гордея се с Габи. Нито за миг не се отказа.

# 137
  • София
Имате ли представа колко пари трябва да си запазим само за учебници? Без никакви тетрадки.
Благодаря предварително!

# 138
Сега се зачудих за учебниците,погледнах списъка и са дали "за профилирано и професионално образование с интензивно изучаване на чужд език" за предмети като Химия, Физика, Биология, География  и само Историята му ще е с два учебника за 8 и 9 клас. Мислех си, че няма да има наваксване по първите три, но Географията му е профилиращ заедно с Историята, а не искат двата учебника...

# 139
  • София
Krasen, може би около 150  лева без тези по чуждите езици. За тях вероятно поне още стотина лева.

# 140
И аз съм на вълна учебници. Тъкмо това си смятах, че около 120 лв излизат без тези по езиците и помагалата.
Днес пратих детето да си поръча нови ризи, че на тези от миналата година леко вече окъсяват ръкавите. То пък имало налични и той направо ги купил.
Пратих го и да провери как стои въпроса с продаването на старите учебници. Каза, че на тази в книжарницата ѝ светнали очите като разбрала, че ще продава от новите осмокласни учебници Grinning Още се чудя какво точно да продадем, но довечера пак ще ги огледаме. Той си е отделил да не продава информатиката и помагалата по английски. Още се чудим за самия учебник... за математиката също.

Иначе ме е срам от моето диване - не е пипнал нищо през ваканцията. Даже мисля, че и два реда не е прочел нито задължителна, нито незадължителна литература. Цял ден е на компютъра.
И аз като  Ели_дечкин съм му намислила преглед при очен.
В неделя заминава на лагера по биология. И като се върне ще започна с купуването на тетрадки и учебници.

Много, много кратка ми се видя тази ваканция Cry

# 141
  • София
Моят побърза да се отърве от тях веднагически, като мислеше, че ще забогатее на мига. Но в книжарницата за ІІ употреба му връчили само листче за... 13 лв  Mr. Green - парите в началото на септември. Не му взели литературата, защото била черно-бяла  Twisted Evil /от тези за социалнослабите - хахах/

# 142
  • Русе
Mrs. L, в коя книжарница носи учебниците? Мислех в събота да ходя да питам в една дали ще искат неговите newsm78

# 143
А защо не продавате директно да деца? Според мен книжарниците не дават никакви съществени пари..

# 144
  • София
Аз като видях на какви цени изкупуват старите учебници и реших, че няма да ги продава, няма да им слагам подвързии, само етикети и като се покъсат - тиксо. Не мога да предам десет учебника и парите да не ми стигнат за един на старо.
Иначе повечето учебници ги има по сайтовете на издателствата и едва ли ще му потрябват. Освен това основно преговаря в “уча се”.

При нас има и едно магазинче в един вход, където продават старите учебници и снорници на цени по-високи от коричните. Това съвсем вече ми дойде вповече.

# 145
  • гр.Варна
Ние ги продадохме в книжарница за втора употреба учебници.  Плащат само 25 % от коричната цена.  Малко ми се видя ,ама друго не се предлага. Младежът е доволен , получи 18 лв за всичките.

# 146
  • Русе
Ние ги продадохме в книжарница за втора употреба учебници.  Плащат само 25 % от коричната цена.  Малко ми се видя ,ама друго не се предлага. Младежът е доволен , получи 18 лв за всичките.

Shocked ooooh! #2gunfire

Няма да ги предложа в книжарница.

# 147
И аз не бих дала в книжарница. Най-вероятно ще ги запазя за малкия след 3 години /ако има късмета да учи по същите/.
Във фейса има група "Учебници на половин цена" - може там да се пробвате.
За тези, които са в езиковите - сигурно ще можем да ползваме втора ръка за 8 клас от тези преди нас, нали?
Много ме дразнят два учебника - по музика и по изобразително изкуство - не стига, че не трябва да се учат, ами чак и учебник им измислили. Това е мое мнение, разбира се.
А за протокола - моя младеж също нищо не е пипнал цяло лято. Ежедневието се върти между компютър, телефеон и белот в махалата.

# 148
  • Русе
 Оставих му на него да ги продава или подарява както и на когото намери за добре. По принцип си има източници на доходи и си търси нови, но с търговия не се е занимавал , та е добър опит да се пробва, а и контактите му в средата са повече от моите. Но ако ми се замотаят непласирани стари учебници, ще ги обявя за подаряване някъде из темите.
  Иначе Светослав ми каза, че са ги предупредили да не вземат никакви учебници преди учебната година, въпреки че на сайта е излязъл списъкът. Може да ги поръчват групово.

За тези, които са в езиковите - сигурно ще можем да ползваме втора ръка за 8 клас от тези преди нас, нали?
  Някои от разказвателните ще ги учат от два учебника, като първият е този, по който учеха осмокласниците в неезиковите училища. Голямо учене ще пада. Омерзена съм и нямам желание да гледам никакви учебници. Светослав по-принцип не ги гледа особено. Миналата година към края разбрах, че по принцип имали някакъв учебник по ИТ, но той заяви, че не му трябвал. Разбрах, след като получи двойка на тест, ама той хич не се трогна, защото останалите му оценки бяха шестици по предмета и му остави 5 за годината в крайна сметка.

# 149
  • Пловдив
Смятах всичко с цените на "Просвета", понеже само те си ги обявяват засега, и като теглих чертата, стана над 200. Това без немския. Не знам аз ли обърках нещо, нали тези с интензивен език в 8 клас сега ще учат по разказвателните предмети с учебници за 8 и 9 клас? А може на "Просвета" да са по-скъпи от останалите.

Никое издателство не е публикувало в сайта си учебници по разказвателни предмети на чужд език по новите програми. Ще го видим това билингвиално обучение в езиковите.

Общи условия

Активация на акаунт