Девети клас сме вече!

• 71 226
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
А някой знае ли на каква цена се продават учебниците втора употреба в книжарниците? Аз мисля, че веднъж купувах и цената хич не беше значително по-ниска от тази за нови..
Представям си моята как ще учи по два учебника по предмет...ЖДНБ 

# 151
  • Русе
Никое издателство не е публикувало в сайта си учебници по разказвателни предмети на чужд език по новите програми. Ще го видим това билингвиално обучение в езиковите.
 В сайта на нашето училище по тоз въпрос пише "По предметите, изучавани на английски език в 9. и 10. клас, се ползват посочените учебници на български език и материалите на английски език, разработени от съответния учител."
  Съвсем през просото явно ще е.

А някой знае ли на каква цена се продават учебниците втора употреба в книжарниците? Аз мисля, че веднъж купувах и цената хич не беше значително по-ниска от тази за нови..
 Гледах в близката книжарница. Учебникът по история за 8 клас по новата програма- употребяван, се продаваше за 11 лв. Нов май е 15.

# 152
  • София
12 учебника (БЕЛ, Литература, Математика, Музика, ИТ, ИИ, Физика, Химия, Биология, История, География, Философия) при около 12-13 лева на учебник да е около 150 лева. Но това е само за вторите части. Ако ще се учи и по първите части, още поне 60-70 лева трябва да се предвидят.

# 153
  • Пловдив
12 учебника (БЕЛ, Литература, Математика, Музика, ИТ, ИИ, Физика, Химия, Биология, История, География, Философия) при около 12-13 лева на учебник да е около 150 лева. Но това е само за вторите части. Ако ще се учи и по първите части, още поне 60-70 лева трябва да се предвидят.
Да, аз за петицата разказвателни (история, география, физика, химия, биология) смятах 8 + 9 клас. Също и учебника по руски, който ще му е вторият чужд език в 9 клас.

# 154
 1. Български език – предстои одобрение
2. Литература – предстои одобрение
3. Немски език – предстои одобрение
4. Френски език – предстои одобрение
5. Математика – предстои одобрение
6. Информационни технологии – предстои одобрение
 7. Информатика – предстои одобрение
8. География – предстои одобрение
9. История и цивилизация – предстои одобрение
10. Биология – предстои одобрение
11. Психология и логика предстои одобрение
12. Физика и астрономия – предстои одобрение
13. Химия – предстои одобрение
14. Музика  – предстои одобрение
15. Изобразително изкуство- предстои одобрение

Това са сложили в сайта на нашето училище. Настръхна ми косата. Май второто море ще отпадне ...

# 155
Като знам колко ще ги отвори, направо пари на вятъра..

# 156
При нас работата излиза за учебниците, които вече са излезли (История 8+9 клас, Философия, Руски, ИТ, Музика) - 78 лева. Другите са на Архимед, Анубис и Булвест и все още нямат цени, но гледайки цените им от миналата година най - вероятно ще са минимум още 90 лева, така грубо закръглено 170 лева за учебниците 14 учебника без учебните тетрадки, без Английски език и без помагалата. Дали са само един учебник по първа част.

# 157
  • Русе
 Момичета, няма да им се даваме . Всяка ще купи по един учебник , ще го преснима и ще го пусне за употреба. Айде няма нужда по два учебника простотии на предмет

# 158
  • София
Миналата година в класа на детето имаше дете с таблет и електронни учебници. Цената им май е на половина. Обмислях такъв вариант, че е и по-леко. Обаче не знам дали може да се ползва оф-лайн и как ще се върже като цена с цената на картата за интернет. Цената на абонамента е за една календарна година от датата на плащането. Ако се плати на 1 октомври, точно ще стигне времето и да се ползват за входни нива в началото на следващата година.
Някой мислил ли е по въпроса?

# 159
Mrs. L, в коя книжарница носи учебниците? Мислех в събота да ходя да питам в една дали ще искат неговите newsm78

Зад спирката на СБА има една барака и там мислех да ги носим.
Ама изобщо не бях информирана, че толкова малко ще платят за учебник. Та нещо взех да се замислям. Най-вероятно ще отида с него, за да чуя какво точно ще платят за тези учебници.
Сега се сетих, че едно дете от съседния вход е прието в нашето училище, та може и на него да ги предложа.
Знам че вземат учебници и онези с книгите пред централна поща.

# 160
  • Русе

Някой мислил ли е по въпроса?
  Разумно е, от гледна точка на това че няма да прехвърля купища книжа. За училище - зависи от преподавателя. Би следвало да не е наложително носенето на учебник. Обаче не знам дали всички издателства предлагат такъв вариант.

# 161
Въпросът е дали ще им разрешат да ползват таблети в час..

# 162
  • Русе
 Ами те не са в първи клас, че да разработват урок с учебник пред тях в час. Учебникът е помагало за самостоятелна работа.

# 163
  • София
Като се върне от лагера, ще го питам да видя какво е станало, как е било с ел. учебници.
Иначе мислех да ги продаваме в училище на някой от новите осмокласници или в подлеза на Плиска. Там има книжарница за изкупуване на учебници. Не съм питала обаче за цени.
Друго се сетих, дали учебниците по БЕЛ ще трябват за матурата в 10 клас? Дали да ги оставям само тях.

Права си Амбър, не са в първи клас. Ама пуста българска система  ooooh!
Иначе ако няма да се носят в клас и ще ги ползва само вкъщи, веднага правя абонамент да ги ползва на компютъра и си решавам проблема с хартиите (за учебниците, за които е възможно, разбира се).

# 164
Ако съдим по драмите с предстоящите НВО в седми клас, вероятно тези в десети ще са върху материала 8-10 клас по БЕЛ и математика.

Общи условия

Активация на акаунт