Девети клас сме вече!

• 71 231
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
Миналата година в класа на детето имаше дете с таблет и електронни учебници. Цената им май е на половина. Обмислях такъв вариант, че е и по-леко. Обаче не знам дали може да се ползва оф-лайн и как ще се върже като цена с цената на картата за интернет. Цената на абонамента е за една календарна година от датата на плащането. Ако се плати на 1 октомври, точно ще стигне времето и да се ползват за входни нива в началото на следващата година.
Някой мислил ли е по въпроса?

Моя син направи така с много от учебниците си. Бяха към Просвета. Можеше да ги ползва и офлайн. На края успя някак да си  свали на таблета неща от тях, които мисли че ще му трябват и по-натам. Иначе абонамента за електронен учебник е за 1 година от момента на закупуването му. Плащаше за всеки по 6 лв. (Поне такива са ми спомените.)

# 166
  • София
Нашите бяха с ел. учебници по няколко предмета миналата година( информатика и ИТ със сигурност, не помня други кои.) Раздадоха им паролите и си ги ползваха и вкъщи, и в училище. Но пък те са със “служебни” лаптопи и е много по-удобно, вместо да влачат и хартия.

# 167
  • София
Миналата година в класа на детето имаше дете с таблет и електронни учебници. Цената им май е на половина. Обмислях такъв вариант, че е и по-леко. Обаче не знам дали може да се ползва оф-лайн и как ще се върже като цена с цената на картата за интернет. Цената на абонамента е за една календарна година от датата на плащането. Ако се плати на 1 октомври, точно ще стигне времето и да се ползват за входни нива в началото на следващата година.

Моя син направи така с много от учебниците си. Бяха към Просвета. Можеше да ги ползва и офлайн. На края успя някак да си  свали на таблета неща от тях, които мисли че ще му трябват и по-натам. Иначе абонамента за електронен учебник е за 1 година от момента на закупуването му. Плащаше за всеки по 6 лв. (Поне такива са ми спомените.)

Благодаря за отзива!
Сега като се замислих, да не би ти да си споделила, че сте ползвали ел. учебници, а пък аз да съм си мислила, че той е казал за негов съученик   Embarassed
Пусто ЕГН ooooh!

# 168

Благодаря за отзива!
Сега като се замислих, да не би ти да си споделила, че сте ползвали ел. учебници, а пък аз да съм си мислила, че той е казал за негов съученик   Embarassed
Пусто ЕГН ooooh!

Аз със сигурно споделих. Не е изключено и в класа на синът ти да е имало такъв съученик обаче Wink

# 169
И нашият си продаде учебниците още седмица-две след края на учебната година-без трите учебни комплекта по английски-и му дадоха към 23 лева. На 30% май от коричната цена. Донякъде разбирам логиката на книжарниците да изкупуват на толкова ниски проценти. Все пак трябва да предложат някаква добра разлика между нов учебник и такъв втора употреба и в същото време трябва да изкарат пари от продажбата. Така че надали някъде ще дадат повече от 25 лева за учебници (за учениците с ИИЧЕ).

# 170
  • Русе
На мен са ми предлагали учебници втора употреба с левче по-евтин от новия. А го купуват за лев-два. И кой прецакан?   #Cussing out

# 171
  • sofia
Жълто цвете, не е било дете от нашия клас. Сега питах набора, той каза,че нямало такова нещо.
Иначе и аз го мисля това за електронните учебници, но мислех,че се ползват само онлайн.
Вяра, сигурно ли е ,че може и офлайн да се ползват?

# 172
  • София
Жълто цвете, не е било дете от нашия клас. Сега питах набора, той каза,че нямало такова нещо.

Оффф, значи правилно съм се сетила, че ЕГНто ми играе номера   ooooh!

# 173
  • София
Нашите бяха с ел. учебници по няколко предмета миналата година( информатика и ИТ със сигурност, не помня други кои.) Раздадоха им паролите и си ги ползваха и вкъщи, и в училище. Но пък те са със “служебни” лаптопи и е много по-удобно, вместо да влачат и хартия.

В 9 клас по кои предмети ще учат по български учебници, освен по БЕЛ?

# 174
  • София
По-добре Пенева да каже, аз нямам представа. Сигурно поне ИТ, технологии, музика, философия-тези, които са специфични за МОН.

# 175
  • София
Мисля да купя учебници само по математика и по език. Доколкото си познавам стоката, изобщо няма да ги ползва другите.
Не помня някога да съм го виждала да отваря учебник. Тези от миналата година дори не напуснаха рафта, на който ги остави, когато ги купи. Чисто нови са. Има по БЕЛ, Литература /една огромна тухла/, по Философия и едно с работни листа, Информатика и Информационни технологии. Понеже не съм много запозната, имате ли идея дали са по нова или стара програма, т.е. има ли смисъл да ги пазя за малкия? Пет години им е разликата. Не ми се продават неотваряни учебници на 30 %. Грехота е.

# 176
  • София
Много ме дразнят два учебника - по музика и по изобразително изкуство - не стига, че не трябва да се учат, ами чак и учебник им измислили. Това е мое мнение, разбира се.
Как не трябва да се учат? В какъв смисъл? Ти мислиш, че не трябва или по принцип не трябва по план, пък те ги учат?

# 177
  • Русе
В 9 клас по кои предмети ще учат по български учебници, освен по БЕЛ?
  Коментирахме че няма учебници на английски по предметите за езиковите гимназии. Бях писала, какво съобщение има в сайта на нашето училище. Че ще се учи по учебници на български, а учителите ще си разработват урока на английски.

# 178
  • София
Амбър, въпросът ми беше за АК. Доколкото знам в езиковите гимназии предметите се учат по български учебници, издадени на чужд език от български авторски колективи. При вас изглежа няма да имат време да издадат учебници на чужд език. Макар да чета това:

http://bulvest.com//новини/История-география-биология-и-химия-за-9-клас-на-английски-и-немски-предлага-Булвест-230

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 08:20 от Prizma

# 179
  • Русе

http://bulvest.com//новини/История-география-биология-и-химия-за-9-клас-на-английски-и-немски-предлага-Булвест-230
Това е съвсем прясно , от началото на месеца. Най-вероятно още се печатат. По принцип учителите си одобряват учебниците, по които ще преподават, ама тази година явно всичко ще е в полет. Погледнах, че учебникът по история на английски още не е излязъл в сайта им.Щот ако е един - срещу два на български е за предпочитане този на английски.

Общи условия

Активация на акаунт