Девети клас сме вече!

• 71 275
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
Мирта, успях да го попитам все пак. Simple Smile Каза ми. че за учебниците на Просвета (за другите не знаем) трябва да се изтегли едно приложение на андроид - mozabook. 

Скрит текст:
Учебникът се купува от e-uchebnik.com (сайта на Просвета). Теглиш учебника от mozabook (приложението на moza... за телефон)
За използване на учебника без интернет:
1)  отваряш mozabook
2)  отваряш учебника и го ползваш
Този домейн е резервиран за клиент на SuperHosting.Bg e-uchebnik.com

Написах го тук, за да може да се използва и от друг, който желае да се възползва.

# 196
  • гр. София
Мила Амбърче,
Благодарности за новата тема bouquet
Скрит текст:
тя май вече стара е станала, 14 страници кога сте запълнили?!?
Как мина лятото при теб и Светльо?
Ох, отдавна не съм се вясвала тук... И сега колко впечатления, колко мнения, колко постове сте изписали... Shocked
Ще има да чета, за да съм в крак с последните новини... animal037

# 197
  • sofia
Vyara D , благодаря ти. Сега проверих и се оказа, че от миналогодишните учебници само ИТ, Изобразително изкуство и Музика са на Просвета. Да не говорим, че точно тези учебници бяха напълно излишни и не са въобще използвани. Децата си водиха записки и по тях учиха. Другите учебници са на Булвест, Архимед, Диоген.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 17:18 от мирта

# 198
  • Русе
 Много полезна информация за учебниците . Vyara D дано не забравя да го включа това за онлайн приложението на Просвета в следващия първи пост, защото вече не мога да редактирам настоящия.

Мама Мими добре появила се отново. Как е вашият татко. Имахте грижи и тревоги, помня!

Моето дете се завърна от морето. Много доволно. Вече само със семейството на приятеля му ще го пращам. Всички са доволни. Само баща му се цупи, ама на мен ми е по-добре да знам, че се забавлява и се грижат за него.

При нас учебници по музика,по ИИ няма. Не мисля, че учебниците точно спомагат за повишаване нивото на общата култура. По музика гладеха филми за композиторите и подготвяха проекти за тях. По ИИ нямам никаква идея какво правят. За ИТ ми остана неясен въпросът с учебниците. Така или иначе ние не сме ползвали.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 17:30 от A m b e r

# 199
Здравейте ,интересувам се задължителни ли ще  са матурите за нашия  набор в 10 клас?

# 200
  • Русе
Здравейте ,интересувам се задължителни ли ще  са матурите за нашия  набор в 10 клас?
  Задължителни, задължителни - колко да са задължителни. То и в седми клас не се явяват всички на матура.
Ако въпросът се отнася за тежестта на матурите в 10 клас и какво зависи от тези оценки, никой не може да отговори на този въпрос. Най-малко МОН, щот другите поне може да имат идея, ама МОН дори и идеи нямат.

# 201
Всъщност съм отговаряла нееднократно. НВО в десети клас ще е от значение за децата, завършващи първи гимназиален етап в обединени училища, при кандидатстване за места от допълнителния държавен план-прием. За останалите оценката  от тези НВО се изразява като процент от максималния брой точки и се записва в удостоверението за първи гимназиален етап на средно образование.

# 202
  • Пловдив
В удостоверението за първи гимназиален етап трябва да се впишат резултатите от това НВО и затова е задължително.

# 203
  • София
Моят с нетърпение чака да мине някое ДЗИ и да се самоизпита с граматическите въпроси от теста. Та на онзиденшното някакво ДЗИ го препъна само задача със слято/полуслято писане на сложни думи.

Толкова бях доволна, колкото съм бясна, че с голяма мъка отваря нещо от задължителната литература. Дори едва-едва изтърпя 10 минути от филма "Дядо Горио" с Шарл Азнавур...

Е, нЕмам нерви, да му мисли какво ще прави в часовете!

# 204
  • Русе
    Моят тройкаджия по БЕЛ реши всички граматически въпроси от последното ДЗИ без грешка.Без желание, щот много настоявах. Обаче при тяхната учителка по БЕЛ, и аз не съм сигурна че ще изкарам 4. За повече, със сигурност няма да мога , ако трябва да се пробвам.
  Иначе пускам по някоя задача, щот си имам едно на ум с математиката. Сигурно цялото лято е решил двайсетина примера , когат не е успял да се изплъзне от хватката.
       Почти няма време за нищо. Освен всичкия спорт, музика и снимки сега се е запалил по едно аниме - японска анимация, което не мога по никакъв начин да преглътна, при положение че сме гледали заедно с удоволствие Дисни и cartoon network. Обаче ,това мисля че е за четиригодишно дете, и колко пъти ме застопори да го гледам с него, безотказно заспивам, а не съм лесна откъм заспиване.

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 19:18 от A m b e r

# 205
  • sofia
Аз пък да се оплача, че цялата долна част на гърба на набора е в стрии. На морето като го видях, лошо ми стана. Кога са се появили, не съм разбрала, нито пък той. После видях и една в поясната област. Нито е дебел - 60 кг. на 173 см., нито израсна изведнъж. Взел е моята кожа - ужасно нееластична и цялата в стрии след първата бременност. Чудя се какво да му взема да се маже. Някой да има подобен проблем или да ми препоръчате нещо за мазане?

# 206
На вече нацепено - няма какво Sad Моите и двамата на по 15-16 станаха с гърбове на стрии... моята кожа ужасно се цепи, от тийнейджърка имам по бедрата, по време на бременностите се мажех с кокосово или с бадемово масло, оттогава една стрия нямам, въпреки мнооогото килограми, качени предимно на огромен корем. Пробвах да ги мажа с такива масла, но категорично ми отказаха или спорадично се сещаха, ама една вечер в месеца за мазане не стига!

# 207
Всъщност съм отговаряла нееднократно. НВО в десети клас ще е от значение за децата, завършващи първи гимназиален етап в обединени училища, при кандидатстване за места от допълнителния държавен план-прием. За останалите оценката  от тези НВО се изразява като процент от максималния брой точки и се записва в удостоверението за първи гимназиален етап на средно образование.
За пръв път чувам за кандидатстване след 10 клас ?! В кои гимназии може да се кандидатства ?

# 208
  • Пловдив
За пръв път чувам за кандидатстване след 10 клас ?! В кои гимназии може да се кандидатства ?
Обединените училища са до 10 клас и там ще им се налага да кандидатстват някъде.

# 209
  • Русе
 А има ли някъде такива училища на практика. В нашия град няма такова май. Всички са с втори гимназиален етап и са си турнали някакъв профил. Сигурно някои основни училища в села са преминали в обединени

Общи условия

Активация на акаунт