Девети клас сме вече!

• 71 287
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
Мирта, преди време и аз споделих същото и за моят младеж. Нищо не съм купила, че съм сигурна в НЕмазането.
Сега като се прибере, пак ще предложа.
Иначе подстрига дългите коси по негово си желание. Доста добре изглежда, но е с прическа, която изисква поддръжка. Това ще доведе до драма у дома след измиване на косата.
Записах го на немски и математика. Никак не е доволен, но няма избор.
Аз абдикирам от математиката, а немският трябва да се продължи напред, няма смисъл да захвърли вече наученото досега в забрава.

# 211
Точно 53 на брой. Повечето наистина са по селата.

# 212
А има ли някъде такива училища на практика. В нашия град няма такова май. Всички са с втори гимназиален етап и са си турнали някакъв профил. Сигурно някои основни училища в села са преминали в обединени
И аз мисля, че в някои по - малки градчета или големи села са останали такива училища.
Писали сме едновременно с Дидева. Simple Smile

# 213
А защо като има 53 такива училища, всички трябва да държат матури в 10 клас? Поредната щуротия. Да държат матури в тези училища, в които има смисъл ..

# 214
Защото по наредба НВО се държи в края на образователен етап или степен. Просто за десетокласниците от тези училища резултатите от НВО евентуално биха били с по-голямо значение, ако се наложи да кандидатстват за места от допълнителен държавен план-прием.

# 215
То, че има наредби всякакви ми е пределно ясно. Все пак за деца, които не завършват етап или степен на образование, както всички деца без тези във въпросните 53 училища, наистина логиката ми се губи.

# 216
В десети клас се завършва първи гимназиален етап. Във всички училища. Не само в обединените.

# 217
Ми не знам какво точно завършват, при положение, че все пак училището е до 12 клас. Едва ли някой, учещ в езикова или професионална  гимназия ще прекъсне на първи гимназиален етап. Или пък се дава възможност за смяна на училището? Май няма такава възможност..

# 218
Предполагам, че след НВО в 10 клас, някое дете може да реши да спре да учи и това е възможността, която се дава от министерството. Нали задължителното обучение е до 16 г, та след това ако някой толкова много го мързи да не учи, да си хваща пътя. Така мисля аз.

# 219
  • Чикаго / София
Амбре тази анимация е хит и в нас. Ужасна ми е, ама и двете я гледат в захлас. Някаква нова мода явно.

Откакто започна училището Дени намали гледането. Хич не и остава време за това с този натоварен график.

За стриите и аз не мисля, че нещо ще помогне, щом веднъж са се появили. Иначе кокосово и бадемово масло, както пенева е написала, са най-подходящи за превенция.

# 220
  • Пловдив
Ми не знам какво точно завършват, при положение, че все пак училището е до 12 клас. Едва ли някой, учещ в езикова или професионална  гимназия ще прекъсне на първи гимназиален етап. Или пък се дава възможност за смяна на училището? Май няма такава възможност..
В 10. клас все пак се приключва някакъв етап от образованието – тогава завършва обучението по много общообразователни предмети. Това е минимумът образование, което човек трябва да притежава. После започва по-тясна специализация, различна в различните училища. Редно е да завърши с някаква проверка на знанията този етап.

# 221
  • София
А какво ще се случи ако някой изкара примерно 10 точки на някоя от матурите? Това си е реално 2, как може да завърши със слаб 2 ?

# 222
Ще му впишат резултата изразен като  процент от максималния брой точки удостоверението за първи гимназиален етап на средно образование. Няма преобразуване в оценки.

# 223
  • Русе
Дидева изнесоха ли вече как моделът и съдържанието на тез дипломи - На Първи гимназиален етап и за Средно образование.

# 224
Не съм търсила, но по-вероятно отговорът е не.

Общи условия

Активация на акаунт