Девети клас сме вече!

• 71 330
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Благодаря ви, момичета.
Khan Academy ползва, от там си гледа клипчета по биология и химия. Ще и кажа да види математиката.

Пенева, ние със състезанията приключихме още миналата година. Не е нейното нещо. Записа ЗИП математика, но  електива и е пиано Simple Smile

# 556
  • с/у ОколоМръсТното
Ето този вид.
https://www.google.com/search?q=Tintenroller+Patronenroller+Roll … rc=CgnMAANa5E0gHM:
...

Днес сме в къщи заради празника на Германия. Ще си останем в нас за да си починем. ...

мерси за насоките, ще потърся в Щаплес-а Simple Smile)
Аз се радвам на днешния почивен ден, гледам слънце се показа и мисля да поемем към непознаите места Simple Smile

Браво, че вече прескочи посредниците. Моят мъж от 2м се откъсна от тях и си е мнооого доволен!
Не крачка, а цял скок си напред, поздравления Heart

Хубава сряда!!!

# 557
Шани, браво на мъжът ти ! Успехи!
Приятен ви почивен ден и разходки!
Успех на Светльо по БЕЛ!

# 558
  • Чикаго / София
Росита моите ползват допълнително само Khan Academy от друго място не решават. Математиката в колежа по българската програма ли върви или по друга? Тук е разделена на Алгебра 1, Алгебра 2. Геометрия - не на класове.  Дени в момента взима Геометрия - мога да ти снимам задачи от учебника и да ти пратя, но се съмнявам, че ще са нещо различно от това, което тя има в нейния учебник. даже може да са с еднакви учебници.
По какви учебници учат всъщност в АК, интересно ми е дали са същите като тукашните, макар че Дени има учебници само по Математика и Биология.  Тук и науките са им разделени - една година учат само Биология, една година само Физика, една само Химия - тази година са на Биология, та само за нея знам.

Хекси, честито! Голяма преграда си прекрачила. Дано ти е на късмет и скоро да си на дългосрочен договор и по-спокойна.  Това с агенциите и тук го има и знам колко по-успокояващо е когато вече си към самат фирма, а не чрез агенция.

# 559
  • София
Вчера наборът ми заяви, че като изключи английския, изобщо няма усещане, че е на училище. Отива там, забавлява се няколко часа и се прибира.
Не знам какви са им учебниците, но за пръв път го виждам да чете с с увлечение по география и история. Дори ми обясняваше, че на английски се учи много по-лесно и 17 страници урок ей сега ще го мине. И го мина с шестица, което пък никога не вярвах, че ще се случи. Надали е щото му е много роден английския, по-скоро учебниците са писани така, че да ги разбереш.

# 560
  • София
Irka, ей това им е учебника по биология
https://wordery.com/miller-levine-biology-2014-foundations-stude … QYAyABEgLW3PD_BwE

По Математика нямам идея какъв им е учебника

Същата работа е и моята. Заяви, че и било много интересно по История. Госпжата била страхотна и уроците били обяснени много добре. Разбирало се защо се случва дадено събитие, важните неща за него.
Обаче при нас мощно навлезе немският език и там си трябва здраво залягане над учебниците и тетрадките. А и госпожата е серт Simple Smile

# 561
  • Чикаго / София
Друг учебник е. Нашият е този: 1152 страници, но има цяла година да си го чете Simple Smile

https://www.barnesandnoble.com/w/modern-biology-houghton-mifflin … rcourt/1121446759

# 562
...По Математика нямам идея какъв им е учебника...
Американски учебници са им супер подробни, но ясно и увлекателно написани... по добре да прочетеш повече текст и да разбереш, вместо 2 страници схематично и фактологично, кой вдянал-вдянал!
Но по математика учат по българската система, доста различен е, доста по-задълбочено е (поне аз съм с такова впечатление) спрямо американската система по математика. Тук почти не се учи статистика и матрично смятане (видях в SAT че го има и са си само основи все пак, та с един учебник за SAT Math и сами се справят), но пък се учи анализ на функции, стереометрия и т.н. и т.н. доста повече... (като/когато ви стигне в ръцете учебник за подготовка за SAT математика, погледнете метода за решаване на квадратни уравнения Smirk аз изпаднах в потрес... то не беше с калкулатор, то не беше с пробване на най-близко цяло число... знаем тук как се решават...)

# 563
Чиби, а дано се засили, ама надали! Проблемът му е че знае да учи. Като започне да чете и нещо му е познато /запомнил го е в час или просто го е чувал като са го предавали/ и вече си мисли че го знае. Не иска да проумее, че едно е да го чувал и да му е познато, а съвсем друго е да го знае и да може да го изкаже със свой думи.

За входните нива по предмети които не са учили миналата година може би учителите искат да придобият представа за нивото на класа и от къде да я почват, знам ли щом са им казали че няма да влиза в срочната оценка. Това е единственото обяснение за мен. Но ние не сме имали родителска среща все още. И като гледам май скоро не се очертава.

„Американски учебници са им супер подробни, но ясно и увлекателно написани... по добре да прочетеш повече текст и да разбереш, вместо 2 страници схематично и фактологично, кой вдянал-вдянал!“ – явно не е само до учебниците. Скоро бях на един семинар и там ни съветваха пак по американски модел подробно, но изказано просто,точно и ясно.

# 564
  • Русе
Проблемът му е че знае да учи. Като започне да чете и нещо му е познато /запомнил го е в час или просто го е чувал като са го предавали/ и вече си мисли че го знае. Не иска да проумее, че едно е да го чувал и да му е познато, а съвсем друго е да го знае и да може да го изкаже със свой думи.

Същият модел е в къщи. Има предмети, по които му е трудно да оформи изказ. Причините и следствията се бият за ред и която дойде първа на езика - тя става първа.Най-вече по история. Тоз исторически модел му е чужд, въпреки че доста съм обяснявала. Предполагам че е въпрос и на зрялост някаква, израстване. По другите предмети започна да показва разум и схващане на прилично ниво, обаче историята му някак си по периферията. Моделите на възприемане са различни.При него многото обяснения и приказки не вървят. Просто изключва. Максимално кратко и ясно трябва да му е фомулирано. Аз го карам да учи, не като повтаря и чете урока като папагал. То и няма начин да го накарам да го прави, а искам да може да отговаря на въпросите, примерно след урока.

# 565
  • София
И при нас, след първоначалния ступор, учебната година потръгна отлично. Много си харесва учителите, интересно му е, сработи се с класа, а днес е имал първото си лабораторно занятие по биология и е впечатлен.
За учебника по физика наскоро коментира, че му харесва, защото са обяснени причините за явленията, докато преди се е чудел дали дадено нещо има своето обяснение или просто е факт, който трябва да се запомни.
Относно математиката - разглеждала съм американски учебници за 5 и 6 клас. Различни са като обхват, а освен това за нас са объркващи заради мерните единици.

# 566
  • Чикаго / София
Аз не исках да сравнявам с българските учебници, беше ми интересно по каква програма учат в АК. Иначе тук са им различни учебниците по Математика и със сигурност не взимат материала, който се изучава в България.  В началото сравнявах, отдавна спрях да ги сравнявам, просто изучават материала по различна схема и начин.

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 20:46 от irka

# 567
Чиби, а дано се засили, ама надали!
Поне да помечтаем, че ще се стреснат. Smiley

# 568
Моята вече ме стресна с 3-ка на входното по математика..и аз съм в отбора на мечтателите..

# 569
  • Русе
Явно, ние семейно ще сме отличници тази година. Пу-пу. Наборът се похвали с 6-ца на входното по История, малкото и то има вече три шестици, и аз нали съм студентка -  отметнах първите два изпита със 6  bowuu
Забранила съм да пада нивото, иначе ще хвърчат компютри из къщи  Naughty  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт