Подготовка за малкия човек - тема 4

• 61 215
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!

Моля за съвет, относно хигиенен комплект за новородено. Спряла съм се на този на AVENT, но се колебая за термометъра, т.е. дали не е по-удачно да си взема отделно (по-качествен) термометър?
Какви термометри ползвате? Доволни ли сте?
За тези комплекти ми казаха да не купувам защото нещата не се ползват, а си е цифра.
Купих си отделно на canpolbaby ножичка и нокторезачка с пиличка, за дребна сума. Термометър на браун (такъв исках), а аспиратор за нос купих чак след 4месеца (тогава ми потрябва) маример.

# 106
  • София
След 4 деца, мога да заявя, че към днешна дата бих гледала бебе с вещи, които се броят на пръсти. Установих, че повечето бебешки неща са рекламен трик за всеотдайни родители. Бебетата не се нуждаят почти от нищо. Само дето нямаше кой да ми каже това с първите деца. Само при последното прилагах метода на минимализма, но пък вече се бяха натрупали много бебешки и детски неща. Добре, че различният пол и голямата разлика ме освободи от някои излишни предмети, които или не са необходими, или се ползват едва по няколко месеца.

# 107
След 4 деца, мога да заявя, че към днешна дата бих гледала бебе с вещи, които се броят на пръсти. Установих, че повечето бебешки неща са рекламен трик за всеотдайни родители. Бебетата не се нуждаят почти от нищо. Само дето нямаше кой да ми каже това с първите деца. Само при последното прилагах метода на минимализма, но пък вече се бяха натрупали много бебешки и детски неща. Добре, че различният пол и голямата разлика ме освободи от някои излишни предмети, които или не са необходими, или се ползват едва по няколко месеца.
Дайте пример, кое ви се е оказало излишно? Ние чакаме второ, с първото нищо излишно не бях купила, даже някой неща ми се искаше да съм ги имала, като виждах другите майки колко си ги използват.

# 108
Аз пък съм по удобствата, обичам да си имам улеснения и да си ги ползвам. Ако здраве и живот някой ден имам второ пак така ще си разчитам на всичко, което ми се стори полезно. В общи линии че може без много неща може, но необходимо ли е след като може със? Това не означава непременно да са най-скъпите.

# 109
  • София
Almond eyes, нямах предвид лишаване от удобства, а липсата на смисъл.
p0lina, на прима виста се сещам за обиколник, различни завивки, ваничка (много по-лесно ми беше с подвижния душ), кенгуру и слинг, както и голяма комбинирана количка, порт бебе тип кош от количка, помпа за кърма, разните термобоксове, стерилизатори, термоси и др., големите козметични комплекти с неясни инструменти, предварително купувани пудри, памучета и мазила за пъпчето, повивалник, разните люлки, бънджита, активни гимнастики и подобни, аспиратор за нос, биберон също не бих купувала в началото, лигавници. И още неща има.
Реално бих ползвала към днешна дата - легло, ергономична раница и олекотена количка, кош за кола, непромокаеми чаршафчета за леглото, чувалчета за сън, одеяло с копчета за пренасяне и завиване в количката, козметика (крем за подсичане, душ-гел за тяло и коса и хубав лосион за тяло), 2-3 шишета, лъжичка, термокана с нагласяща се степен на затопляне, термометър-биберон, четка за коса и ножичка за нокти с ограничител, клечки за уши с ограничител, бебешки препарати, сухи и мокри кърпи в огромни количества и дрешки, но не повече от няколко комплекта, защото умаляват бързо.

# 110
Aз съм много доволна от люлката ни, която сега ползваме за стол за хранене и от шезлонга, но сега не стои вече в него. Лятната и комбинираната ни колички също са много удобни. раница и слинг не съм ползвала. Кръста ми не ми позволява..

# 111
p0lina, на прима виста се сещам за обиколник, различни завивки, ваничка (много по-лесно ми беше с подвижния душ), кенгуру и слинг, както и голяма комбинирана количка, порт бебе тип кош от количка, помпа за кърма, разните термобоксове, стерилизатори, термоси и др., големите козметични комплекти с неясни инструменти, предварително купувани пудри, памучета и мазила за пъпчето, повивалник, разните люлки, бънджита, активни гимнастики и подобни, аспиратор за нос, биберон също не бих купувала в началото, лигавници. И още неща има.
Реално бих ползвала към днешна дата - легло, ергономична раница и олекотена количка, кош за кола, непромокаеми чаршафчета за леглото, чувалчета за сън, одеяло с копчета за пренасяне и завиване в количката, козметика (крем за подсичане, душ-гел за тяло и коса и хубав лосион за тяло), 2-3 шишета, лъжичка, термокана с нагласяща се степен на затопляне, термометър-биберон, четка за коса и ножичка за нокти с ограничител, клечки за уши с ограничител, бебешки препарати, сухи и мокри кърпи в огромни количества и дрешки, но не повече от няколко комплекта, защото умаляват бързо.

Обиколниците са изключително важни за легло, което е с решетка от всички страни.

Ваничка и повивалник - при мен са в едно - bath station - с две бебета, да ги разнасям между от банята до спалнята къпани, не ми е оферта. Така че, пак зависи от конкретните обстоятелства.

Памучетата се ползват за почистване на бебето, така или иначе - за лицето и при момичетата - за интимните части.

Аспиратора за нос е за моментите, когато има хрема бебето, рядко това е при новородени.

Помпата за кърма е много ползвана от мен, както и шишенцата и лигавниците, защото в началото цедях и давах от шише, а сега и допълвам с АМ, пак от шише. Без помпата е немислимо, а без лигавници - смяна на дрехи на всяко ядене.

# 112
Всъщност, някои неща дали са полезни или не зависят от това дали детето е кърмено или не

# 113
  • София
Нашите бебешки легла бяха с омекотени страни, а не с решетки.
В едната спалня имаме врата към банята и не се е налагало разнасяне, а само няколко крачки. Наистина зависи от обстоятелствата. Ваничките ми бяха удобни след прохождането на децата, за да стоят кротки при къпане и да не се хлъзнат.
За почистване ползвах сухи и мокри кърпички.
Аспиратор с 4 деца не ми се е налагало да ползвам. Дори още някъде вкъщи имам един неразпечатан.
При мен помпата ме разраняваше, независимо от марката и вида. Ръчното цедене ми беше много по-удобно.
За новородените, вместо лигавници, по-удобно ми беше да ползвам лигнин или големи сухи кърпи. При по-големите деца не ми вършеха работа, защото пак се омазваха. Отново слагах сухи кърпички под брадичката и подменях (от тези в големите кутии, които се вадят лесно).

# 114
[Ами явно ти просто си минималист и не ти се занимава с такива неща, по някаква причина явно те затрудняват вместо да те улесняват. При мен обаче е обратното. Не всички, но повечето от изброените от теб неща си ги имам, ползвам си ги и ги намирам за удобни, не си представям без тях, а и не искам. За второ евентуално пак така, обичам различни джаджи и всичко, което съм си взела, ползвам. Единствено едни спални чувалчета не можах, защото бебето така и не поиска да спи в тях и беше неспокойно. Но друго излишно не се сещам.

# 115
  • София
Възможно е и да ми е писнало от прекалено много детски неща. Първите 2, които са породени, бяха затрупани с вещи. Третата дъщеря пък имаше страшно много неща останали от каките й. За Малчо имах вече твърде много помощници и минималистичният подход ми беше облекчение. Simple Smile

# 116
И на мен ми е писнало да подритвам бебешки неща, но малко неща ми бяха излишни. Например, коша за памперси. Ползвах го с 2 касети, после ми писна да въртя памперси, за да се опаковат и си ги носех в общия боклук. 90% от вещите обаче са ми били много полезни в даден момент.

# 117
Според майката е. На мен ми бяха полезни някои от нещата които на теб не са (стерилизатор, термос, люлка, активна гимнастика), и от"нужните" за теб вещи на мен не са ми трябвали (чувал за сън, одеало с копчета, термометър биберон, легло Rolling Eyes).

# 118
Стерилизатора и на мен ми е неудобен, но затова не си и купих този път, а взех пакетчета за стерилизиране. По-скъпо е, но ми е по-добре.
Таблетки и течност - миришат ми, не ми харесват, а и бебетата се мръщят на миризмата.

Но не трябва да се подценява стерилизирането, много бързо завъжда бактерии млякото и водата. Някои хора казват - абе няма да расте в стерилна обстановка, но да се предпазят шишенцата от бактерии изобщо не означава, че е маниак човек.

# 119
  • София
А какви и откъде пакетчета за стерилизация ползвате? Аз ползвах такива с първото дете и бях много доволна, но не бяха много често срещани.

Общи условия

Активация на акаунт