Подготовка за малкия човек - тема 4

• 60 920
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
И аз не харесвам памперс, в началото взимах от тях, но малкия всяка вечер беше мокър, постоянно пропускаха, по едно време си мислих, че аз нещо не ги слагам както трябва, но през деня нямаше проблем, а ги сменям преди всяко хранене... после взех Pufies и нито един път не ми се е случило посред нощ да сменям дрехи.. Simple Smile така, че явно си е било от памперсите..
За 5 месеца нито един път не ми се е случвало да и пропусне памперса.. Слагам го 8-9 вечерта и го сменяме чак сутринта като се събуди 8-9..и ползваме памперс, но премиум кеър

# 526
  • Canada
Да дам и аз моите 5 ст. по темата. За подсичане не знам какво помага, досега не е имало проблем при нас. Дупето мия под течаща вода след акане, после мажа обилно с бебешко олио (Мустела, Хип) по препоръка на педиатър и приятели. След пишкане оставям кожата да подиша, от време на време леко забърсвам с памучен тампон и топла вода или препарата за почистване на Мустела на водна основа и това е. Крем против подсичане имам на Мустела, понякога мажа с него вечер след баня. Редувам го с крема на Веледа. Общо взето, с повечето неща съм на принципа колкото по-малко, по-добре. Това постоянно мазане ми се струва изключително агресивно за бебешката кожа, а и при хубави памперси, донякъде излишно. Следя ви и записвам идеи, че никога не се знае какво и кога може да се случи и при нас. Засега това, което написах, работи.

И аз така процедирах. Подсичал се е 1-2 пъти за целия период на ползване на еднократни пелени. Мисля, че беше, коагто си направихме експеримент и преминахме от Памперс на Хъгис. Повече друга марка, освен Памперс, не сме купували.

# 527
И аз не харесвам памперс, в началото взимах от тях, но малкия всяка вечер беше мокър, постоянно пропускаха, по едно време си мислих, че аз нещо не ги слагам както трябва, но през деня нямаше проблем, а ги сменям преди всяко хранене... после взех Pufies и нито един път не ми се е случило посред нощ да сменям дрехи.. Simple Smile така, че явно си е било от памперсите..
И при нас беше същата работа. Почнах с памперс Премиум кеър, но често сменяхме дрехите. Пробвах и лидлските, но и те въобще не ми харесаха. Сега сме редувам Пуфис Сензитив и Арт драй, пропускали са ми, но много рядко - само ако е много напишкан или памперса не добре закопчан.

# 528
  • гр. Варна
Даа, точно .. с Памперс в чудо се видях с пране и преобличане Simple Smile

# 529
Благодаря за отговорите!

И аз търся връзка между подсичането и смяната на памперсите.
Откакто се е родил (на 2м е) си ползвахме Лидълските, но реших да вземем Памперс примиум кеър. От известно време забелязвам, че му е зачервено дупето, смених бепантен със судокрем и въпреки това се подсече. Sad Да не говорим, че и на мен ми пропускат много (и аз мислех, че не ги слагам добре).
Имах под ръка мостра на кремчето на мустела и го мажа и е по-добре, но от отговорите ви се спрях на Здраве и мас - поръчала съм Simple Smile

# 530
Когато се роди купихме Памперс. То беше чудо с тях!!! Всяка смяна беше с преобличане. Винаги беше мокър. Тъкмо виждах края на пакета..и свекърва ми ни подари пак същите... Та, свърших ги с мъка. Взех на ДМ памперсите. Много доволна бях. Но откакто пробвах на Лидл. Само с тях е! Много съм доволна. Сега съм взела един пакет от 84 бр за 20 лв. Много са добри!
Но наистина много си в до дете.

# 531
А от коя марка памперси сте доволни ?
20 майки, 20 мнения Laughing
Лично аз съм най доволна от Памперс, син зелен, бял. Ползвала съм и Пуфис и Лупилу. Памперс за най добрите за моето бебе.

# 532
  • гр. Варна
Памперсите са малко, като капките за колики;д на всяко бебенце действат различно Simple Smile

# 533
Май наистина е така. Моят опит е от преди 9 години и исках да си сверя часовника. Тогава ползвах само памперс премиум кеър и бях много доволна. Веднъж взех пуфис и протичаха много. Та явно е субективно,но се чудех кои да са първите , които ще купя.

# 534
Моето дете започна да се обрива от Памперс. При тази отвратителна химия, която блъскат в него, не беше много чудно. Взех и английски, защото мислех, че тези, произведени за Изт. Европа не са читави, но и английският смърди, и от него се обрина. Ползвам само Либеро. Малко по-плътни са, но за сметка на това са с ластик на гърба и удържат всякакво положение. Не напразно са и май най-скъпите от небио марките.

# 535
  • Beyond the stars
И при нас беше същата работа. Почнах с памперс Премиум кеър, но често сменяхме дрехите. Пробвах и лидлските, но и те въобще не ми харесаха. Сега сме редувам Пуфис Сензитив и Арт драй, пропускали са ми, но много рядко - само ако е много напишкан или памперса не добре закопчан.

+1
Лошото е, че имаме гига пакет 2ка,та ще си ги ползваме, ама Puffies ми харесват повече. За сега поне мисля, че дупето на младежа не е претенциозно Blush

# 536
Аз съм доволна от Pampers premium care , пропускали са рядко , но по обясними причини. Малката е на 3 месеца и няма абсолютно никакви проблеми. Единственото подсичане е след смяна на кърпичките за дупе. Бяха ни подарили на Хип и реших да ги използвам , еми стана беля. После се върнах отново на Water wipes и всичко си е наред. Крем за дупе ползвам на Бочко . За мен Судокрем е доста безполезен и даже вреден. Говорят глупости , за да измъкват парите на майките. От лекари знам , че много изсушава кожата и не помага. Това е моето мнение по въпроса😁😊

# 537
  • София
 До бебенце си е явно,ползвам само на Pampers. И зеления и белия са му добре,разнообразявям си 😁 Като се роди взимах само белия (Premium) ,понеже беше склонен много да се подсича.
 Пуфис бях взела веднъж ,да ме пита човек защо,първо че докато го носих в ергономичната раница протекоха,протекоха и през нощта (за пръв път му протича памперса) и за капак тръгна да се зачервява.Просто държат много по-мокро на дупето от Памперс.

# 538
  • Варна
Вече 11 месеца сме на Памперс премиум(бял). Протичал е в началото, особено когато размерът не е точен. Но тогава съм пробвала и други(зелен памперс, пуфис, някакви немски), те също протичаха. Зеленият памперс има ужасен химичен аромат и е много гаден като материя, белият е много нежен, тънък, почти няма химичен аромат, ушичките му са по-дълги и хубаво обгръщат бебето. Така и не пробвах на Лидл, които много се препоръчват. Вече сме на памперс гащи премиум, страхотни са. Кърпички Waterwipes, вече основно тампони, напоени с вода. Крем против подсичане ежедневно ползвам правен от аптека без цинк, страхотен е. Подсичал се е 2 пъти синът ни, първият беше лятото, защото спрях да мажа, поднових мазането ежедневно и с Адерма екзомега, спреят на Адерма с цинк влоши нещата. Вторият път беше от риванола, който държахме с тампон в памперса, когато го забелиха(сложна  и тежка за мен тема, аз ако можех да върна времето назад, бих завела рано детето на уролог, противник на намесата, за да ни обясни всичко и да сме информирани от лекар. Ние забелвахме по малко всеки ден, но бяхме забелили 1/3, педиатърката без да ни уведоми, го дръпна на преглед, скъса се юздичката и не се забели както трябва, детето се травмира. В крайна сметка детски хирург с обезболяващ гел го забели, юздичката заздравя, но измъчихме детето с двойната работа и шока от дърпането без обезболяващо!, средновековен метод за мен. Пиша го, за да имате предвид майките на момченца, аз бях чела много, като за всяко нещо 50 на 50 са мненията, край мен имам случаи и на оперирани на 3 години момченца, травмирани от това до ден днешен, както и забелили успешно в домашни условия рано). Ако някой знае къде в София правят добър крем против подсичане, моля да сподели.

# 539
Кои многократни пелени препоръчвате?
И намерили ли сте място с изгодна цена на water wipes? Аз ги взимам за 8 и нещо лв..

Общи условия

Активация на акаунт