Подготовка за малкия човек - тема 4

• 60 920
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Македонският Галафарм, но моят син за 13м се я подсичал веднъж и то не сериозно.

# 511
Преди няколко седмици борех подсечено до кръв след реакция към прясно мляко.
- бани със смрадлика
- пръскане с термална вода на Юриаж (успокоява много бързо кожата)
- крема на La roche Cicaplast

Тогава обсъждахме в темата, че при сериозни подсичания кремовете с цинк не са подходящи.

Иначе при по-леки състояния също съм доволна от Галафарм.

# 512
Аз мажех със Бочко и Судокрем, подсече се яко и започнах да го мия на всяко наакване. Взех и на Мустела крема, никакъв ефект. Върнах се на Бочко, след отзиви тук във форума и се оправи. Вече не го мажа с нищо, за да не се изнежва кожата и сме Ок Blush

# 513
Аз мажех със Бочко и Судокрем, подсече се яко и започнах да го мия на всяко наакване. Взех и на Мустела крема, никакъв ефект. Върнах се на Бочко, след отзиви тук във форума и се оправи. Вече не го мажа с нищо, за да не се изнежва кожата и сме Ок Blush
Крема на мустела и лек крем и се използва за всеки ден.. Когато е подсечено не действа.. Аз го използвам за всеки ден и отделно винаги, когато сме вкъщи се минем, а за навън ползвам мокри кърпи само с вода.. И нямаме никакъв проблем.. А судокрема е силен и изсушава кожата, затова не е хубаво да се ползва за всеки ден...

# 514
  • София
От моя опит - крем Здраве върши чудеса. И Бочко за ежедневна употреба.

# 515
Да дам и аз моите 5 ст. по темата. За подсичане не знам какво помага, досега не е имало проблем при нас. Дупето мия под течаща вода след акане, после мажа обилно с бебешко олио (Мустела, Хип) по препоръка на педиатър и приятели. След пишкане оставям кожата да подиша, от време на време леко забърсвам с памучен тампон и топла вода или препарата за почистване на Мустела на водна основа и това е. Крем против подсичане имам на Мустела, понякога мажа с него вечер след баня. Редувам го с крема на Веледа. Общо взето, с повечето неща съм на принципа колкото по-малко, по-добре. Това постоянно мазане ми се струва изключително агресивно за бебешката кожа, а и при хубави памперси, донякъде излишно. Следя ви и записвам идеи, че никога не се знае какво и кога може да се случи и при нас. Засега това, което написах, работи.

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 11:59 от Melusine

# 516
През деня му слагаме многократни пелени, а нощем - еднократни Либеро (хубава материя и не смърдят на химикали като другите памперси). Не се е подсичал досега, а го мажа веднъж месечно с каквото и да било.

Кожата му по принцип е много чиста, ама има и значение какво влиза в контакт с нея. Когато има подсичане, си трябва мазане, ама се замислете дали избора на памперси не е причината за него.

# 517
Досега веднъж се подсече и веднага намазях с мас и судокрем и проблема изчезна. Мия всеки път при кмяна на памперс и всяка вечер мажа с мас, а през деня със судокрем

# 518
  • Телиш/Плевен
Аз съм ползвала за дъщеря ми и съм била доволна от Бочко, Здраве бебе, Судокрем и Бепантен. Едно по-сериозно подсичане е имала и тогава я водих при педиатъра, защото никой от изброените кремове не свърши работа. Тя препоръча бани със смрадлика и след това мазане с Avene Cicalfate и действително помогнаха тези неща още на първия ден. След като се оправи, си продължих с обичайните кремове, може би Бочко съм ползвала най-много.
Знаете, че тези неща са субективни, така че всеки трябва да открие това, което понася най-добре на бебето му.

# 519
След всяка смяна на памперса мажех сина си със Судокрем и не съм имала проблеми,но веднъж при смяната на марката памперси се получи подсичане и след като пробвахме няколко скъпи мазила без ефект,му помогна Бейби Тан.Струваше 1.20 и приключи с обрива за две мазания!

# 520
  • София
И аз не мажа превантивно може би откакто беше на 4-5м, не помня. Сега само при нужда.

# 521
А от коя марка памперси сте доволни ?

# 522
Аз ползвам само и единствено на Pampers premium care.. Малката даже и от Pampers baby dry се подсича..

# 523
  • Германия

И това е много субективно.

Аз съм много доволна от Babylove на dm, ползваме ги от както се е родила вече над 20 месеца. Взимала съм и други, също не са били лоши, но като цяло се придържам към Babylove. На Лидл също не са лоши

Памперс не харесвам, миришат ми на химия

# 524
  • гр. Варна
И аз не харесвам памперс, в началото взимах от тях, но малкия всяка вечер беше мокър, постоянно пропускаха, по едно време си мислих, че аз нещо не ги слагам както трябва, но през деня нямаше проблем, а ги сменям преди всяко хранене... после взех Pufies и нито един път не ми се е случило посред нощ да сменям дрехи.. Simple Smile така, че явно си е било от памперсите..

Общи условия

Активация на акаунт