Парфюмни размисли и страсти - 218

• 93 880
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Попаднах на една забавна статия (за руско-говорещите), на тема: "Класификация на ароматите по Греховност"  -  кои видове парфюми към кой смъртен грях се съотнасят.
https://www.fragrantica.ru/news/%D0%9A%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%81%D … %D1%8F--7386.html
По тази класификация аз съм си чиста прелюбодейка. Simple SmileSmiling Imp

Сега го изчетох подробно и се оказа, че аз също...

# 556
  • София
Аз от греховете явно представлявам поне няколко. Определено съм алчна чревоугодна блудница, която понякога изпада в унуние. Simple Smile

# 557
Благодаря ви за включванията за Бушероните. На мен много ми харесаха Нероли, Ванилия, Ирис и Уд (по спомен). Туберозата като че ли също - аз харесвам тубероза, за разлика от мнозина. Амбъра не го помня. Не мисля да се ориентирам към Oud de Carthage, защото - въпреки че много ме впечатли и ми се струва даже по-открояващ се от другите - мисля, че ще ми мъжкарее. Така почти не ползвам Precious Oud на Van Cleef, който купих с голям ентусиазъм, продължавам да го харесвам, но ми идва мъжки - даже не на мен, а си представям, че хората биха го възприели така - и затова не го нося, най-вероятно ще го отстъпя на мъжа ми. Нероли също като че ли не е разумно да купувам, защото съм поръчала Néroli Amara. Не че се припокриват - Néroli Amara е цитрусов-лимонов, но все пак не бива да се затрупвам с нероли. Същото е положението и с Ванилията - имам доста парфюми с преобладаваща ванилия. Обаче пък Денси казва, че ще го спират. А аз съм ваниломан - както съм споменавала - никога ванилията не ми омръзва. Нямам парфюми с доминиращ ирис и тубероза. Но пък Deetron казва, че тъкмо те не са му харесали. Аз поне 3-4 пъти душа Ириса и ми допада - е, не е чак да припадна от любов, но ми харесва. Малка трайност показва при мен, но и това не е беда - при голямата бутилка. Та какво да взема? Ирис, Ванилия... Щом ще спират ванилията дали не трябва към нея да се насоча... Разсъждавам си аз. Да ми има някой кахърите. Simple Smile

# 558
zdravkovaFendi Life Essence само от ebay или някой базар. Прекрасен парфюм, но за жалост спрян по неясна причина.
Благодаря ти!Разгледах в Ибей,но не знам как да поръчам...(ако някой има желание да ме включи в пиръчка си...ще се радвам).
А какви са тези базари?!
В немския амазон го има в комплект д други парфюми на марката.

# 559
  • Велико Търново
Аглая, и аз харесвам и ванилия, и ирис, но щом си се насочила към Бушерон и ще спират Ванилията, вземи нея. Аз обожавам Ириса от Колекцията на Ван Клийф, сигурно го имаш Wink Всъщност, почти всичко харесвам от тази им колекция и се пообзавеждам лека-полека.

# 560
Biskvitka, нямам го Ириса на Ван Клийф обаче много го харесвам. Всичко от тази колекция харесвам и съм намислила - и аз като теб - да се сдобивам с това-онова от нея. Не съм купила Ириса досега, защото се двоумя него ли да взема, или този на Бушерон. Така бях и с Нероли. Освен да взема Ирис на Ван Клийф, който е много, много хубав, а на Бушерон да купя Ванилията, щом ще я спират.

# 561
  • София
Свърши ми оригиналният Parisienne на YSL и се чувствам притеснена, защото идват хладни дни, а този парфюм ми дава ведрост, без да е пожертвана елегантността. Няма да лъжа, че това една от любимите ми синтетики, без да ми харесва точно синтетичността в него.
Може ли някой да направи сравнение на оригинала с L´Essentiel и  L´Extreme? Може би клоня към Есенсиел, защото е по-мек и няма толкова кожа, сравнено с Екстрийм. Но пък точно кожата ме притеснява и в двата фланкъра - имам много такива парфюми и не искам още един. Дали са се загубили розите и виолетките на оригинала?

# 562
И аз съм от харесващите тази колекция на Ван Клийф, дотук се сдобих с четири аромата от нея, а планирам още два. В тази връзка  ако някой е пробвал вече  Rose Rouge от серията , ще се радвам ако сподели. 
Иначе тези дни разнасям Joyeuse tubereuse и много му се радвам.  Нежно- зелен и белоцветен, но направен така че да се хареса и от тези които не са почитатели на тубероза или бели цветя като цяло.  Като го нося имам чувството, че стоя до ителигентно направен и поднесен невероятно свеж пролетен букет. Като цяло съм съгласна с написаното от  Лука Турин и Таня Санчез за парфюма, макар мимоза и виолета за разлика от тях да не усещам, но за мен заслужава повече от трите звезди, които са му дали.

# 563
  • София
Rose Rouge не е от същата колекция, а е чисто нов парфюм на марката. От колекцията е Rose Velours, аз го имам и изключително много го харесвам. Интересен ми е и новия аромат, още не съм го тествала.

# 564
Rose Rouge би следвало да е от същата колекция - Collection Extraordinaire; то и на бутилката му така пише:

Като търсих Neroli Amara за купуване, видях Rose Rouge в 1-2 български сайта, а във fragrantica.com все още го нямаше, в магазините у нас също, което много ме изненада, реших, че е някаква измислица. Е, после и във fragrantica се появи. Много съм любопитна за него: обичам рози,не знам как ще е комбинацията с какао обаче.

# 565
  • София
А! Наистина така пише! Коригирам се тогава. Чакам го с любопитство и нетърпение! (Търся си подходящи за зимата аромати и все не попадам на нещо, което да ме грабне).

# 566
Да и мен комбинацията роза с какао ми е  много интересна,дали го има по нашите парфюмерии скоро не съм ги обикаляла?

# 567
  • Велико Търново
Аз не съм го засичала, а редовно преглеждам за нови попълнения в Колекцията - не съм голям почитател на розите, но със сигурност няма да пропусна да тествам и това попълнение.

# 568
Днес отново тествах Boss The Scent Private Accord for Her Hugo Boss.
Както писах и в предният си пост започва многообещаващо, различно и дава заявка за един интересен и красив гурме парфюм.
Веднага след нанасяне се отваря едно разкошно какао, горчиво и ароматно, като ръчно направен белгийски трюфел със захаросани корички от мандарина, поднесен с хубав коняк затоплен в длани, чийто аромат стопля душата ти дори само при вдъхване. Отпуска те, кара да се чувстваш уютно, спокойно и комфортно, предвкусвайки насладата от вкуса на топящящият се в устните шоколад, подсилен от кехлибарената течност. Усещането е за приглушена светлина, тиха музика, релакс и наслада за вкусовете и сетивата.  Kissing Heart
И тук приказката свършва .  Cry
Цялото това удоволствие е за не повече от 5-10 минути и рязко завива към един неопределен цветно-сладък бъркоч с една синтетична нотка, която би трябвало да е кафе. Ако не знаех, че в пирамидата е заявено кафе, колкото и развинтено въображение да имам, щеше да ми трябва доста време да се сетя.
В базата си наподобява аромата който се носи в магазин за шоколадови изделия - тежък, душен и ликьорен, една смесица от всички аромати в едно.
Приключва безславно с оная така позната миризма на зле направена имитация на парфюм, която няма как да сбъркаш. Точно тази характерна нотка, едва не ми обърна стомаха.  Sick
Дадоха ми виалче за проба и добре, че пак пръснах на ръката и предвидливо реших да я тествам на спокойствие вкъщи та се разминах с връщането до нас за повторен душ по никое време.
Ако някой иска виалчето за проби да ми пише, ще го засиля с 200.
Или аз не съм добър гостоприемник за този парфюм или имам непоносимост към цялото творчество на Бос. Няма парфюм на тази марка и не съм имала. И тъкмо си рекох: "ей го на! това ще е!" и отново греда.

Ще се радвам да прочета и други впечатления за него, може пък повредата да е в моят телевизор! newsm12

# 569
Да си подбутна въпроса: горчивата нотка в началото на Angel Muse можете ли да ми кажете от коя от съставките е?

И едно питане относно A*Men Pure Tonka - в магазина попитах за него, но ми казаха, нещо от рода, че бил лимитирана серия. Да не е спрян от производство? Или просто при тях веднъж са го заредили само.

Общи условия

Активация на акаунт