Петокласници - 2018/2019- Тема 1

• 74 369
  • 776
  •   1
Отговори
# 285
При нас учебници в училище не се носят,  ще се ползват вкъщи.  😋
Това сериозно ли
Аз днес му изпратих всички Smiley

# 286
  • София-Младост
Да е успешна и тази година!
Нашият класен е мъж, по математика...вчера всички с китки...ама кой да знае Simple Smile Разпитах и отзива е,  че държи на дисциплината и дава много домашни. Дано! Биле по математика в 125-то на съседско дете и той каза, че децата много го харесвали.
Довечера съм на РС, учебниците днес ще им дадат. Имат шкафчета някакви, но как ще се ползват при положение, че и друг клас влиза в другата смяна още не знам.
По АЕ не ми я похвалиха много, преподавала е на племеницата, но да видим...
Всеки ден имат плътно по 6 часа, два пъти имат 7-ми час, но той е спорт и час на класа, така че не с броят Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 сеп 2018, 16:04 от Ала-Бала

# 287
  • Варна
Успешна година на малки и големи Simple Smile Здраве и късмет да е, и това ще мине Simple Smile
Моренка, добре дошла отново в темата! Липсваше ни!
Относно тежките чанти - при нас споменаха нещо за електронни учебници, но как ще се ползват и дали... Отделно, още нямаме шкафчета и не се знае дали ще имаме. Ако има електронни учебници за учене у дома и шкафчета, където да стоят хартиените, нещата ще изглеждат по друг начин. Леко съм скептична обаче, отваряйки електронния дневник, според който дъщеря ми е в 4-ти клас... Реално учебната година не е започнала, така че сме айляк до последно Simple Smile)

# 288
Една приятелка ми каза, че имало кодове на учебниците, с които може да се свали съответният електронен. Не знам обаче дали важи за всички издателства. Вчера не успях да ги разгледам, защото подвързвах до посред нощите, а днес вече заминаха в училище. Направи ми впечатление, че почти всички са на различни издателства.
Няма да имаме бележници. При нас и досега всичко се случваше в ел.дневник и бележникът беше проформа.
Ако се води като хората, е много по-удобно, защото може да се качва много информация за всичко.

# 289
  • Русе
Аз съм силно притеснена от госпожата по английски език. Млада госпожа, която им заявила, че в днешното време на технологии английският не се учи по скучния начин като се пишат думите по определен брой пъти, защото всяко дете има нужда от различен брой пъти да напише думата, за да я научи, а се гледат филми и клипчета на английски и най-вече се играят игри. Затова в час да си носели джи ес емите и щели да играят игри, щели да ги свързват към някакъв плейстейшън. За учене на граматика нищо не е споменала. Аз ли нещо съм изостанала с новия метод на учене на английски или какво?

# 290
  • Sofia
Мире,  Dive  Heart Eyes   Dive, то че ще мине, ще мине, ама мен и това ме страхува.  Wink   Лети животът, лети...  Щом съм вече и бабка...  Sunglasses
За раницата не ми се говори направо... а си имат стая, но няма шкафчета и дума не е обелена по темата до сега.
Иначе и нашите няма да се местят по кабинети, предподавателите ще им гостуват. РС беше миналата седмица, та още тогава набавих всички помагала, атласи и уч. тетрадки. И при нас са на различни издателства учебниците, предимно са на Булвест. Днес ще им дадат и учебниците. Пак сме си от 8.00ч. и с по 40 мин. часове. И също с по 6 часа и един или два дни по 7. Тази година ще пробваме занималнята, ще има две групи и двама предподаватели - по БЕЛ и по Математика, които ще помагат за домашните по другите предмети, а по собствените си дори са с амбицията да надграждат. Ще видим колко ще изкараме обаче, че на моята ѝ идва множко цял ден на чина и шума. Класната е по математика, първото ми впечатление е много добро, а и щерката е доволна, тя я познава от предните години. На РС се представиха някои учители - по Матем. (разбира се), БЕЛ и разказвателните, другите не ги знаем за сега.

vesssrusss, съчувствам ти, звучи много притеснително наистина.

# 291
  • София
Личи си, че тази година нещата стават още по-сериозни откъм учебници. При нас всичко стои в училище и само се взимат домашните за вкъщи. Вчера му подвързах учебниците, сложих ги в раницата заедно с един несесер и мястото се свърши. Дадох още една раница, малка от плат, където сложихме тетрадките. Шкафче има, но е само с едно рафтче и вчера обсъждахме с ММ варианти как да пригодим още поне едно, за да има място за тетрадки, екипа по физическо, яке и ботуши /за зимните месеци/ и школата по пиано, която е доста обемиста. А пък учебниците да си седят в раницата до чина. Не ми се мисли ако трябваше да разнася всичко на гърба си, то тежи сто кила Frowning .

Морена, и аз се радвам да те видя Gift Heart ! Поздрави на септемврийчето!

vesssrusss, на тая учителка определено не й се преподава. Такива "уроци" по английски моят син си прави сам вкъщи и не му трябва учител за това. Няма ли как да кажете родителите, че не сте съгласни с подобен метод? Това ще е само минус за децата, да не говорим колко ще изостанат за една година по езика.
Миналата година в нашето училище е имало такъв случай с един от разказвателните предмети - пускали на децата повече филми, отколкото реално да учат. От тази година учителката е сменена с друга.

# 292
  • София
Една приятелка ми каза, че имало кодове на учебниците, с които може да се свали съответният електронен. Не знам обаче дали важи за всички издателства.
Снощи разглеждах по-подробно учебника по химия на 7-класника ни, та на него видях, че отзад на корицата има линк (или код беше?) за ел. учебник. Издателството е Педагог (нещо подобно). Честно казано на 5-класника не съм му разглеждала учебниците, вчера си взех 1/2 ден да ги изпратя и тримата, но им заявих, че са достатъчно големи и ги оставих сами да си обличат учебници и тетрадки. Снощи късно им надписах само бележниците и личните карти.

vesssrusss, това си е за притеснение! Имахме подобна госпожа, водеше им китайки в часа по английски да им разказват (поне да бяха нейтив американци или англичани!). Естествено нищо не знаеше като хората детето. В това отношение аз съм от старата школа - яко залягам на граматика и думи като давах уроци.

# 293
  • В светлината на слънцето
По принцип език с преписване на думи N броя пъти е много стара школа и отдавна не се използва. Практиката е доказала, че голото им зазубряне чрез преписване не дава резултат. Зависи какви методи точно ще използва въпросната госпожа. Под формата на игра и разговори най-бързо се усвояват новите думи. Поне на този принцип работят повечето водещи школи: Британика, Адванс, Аво бел, Гьоте институт... И при тях наистина се научава език.

# 294
Здравейте и от мен. И аз се записвам с един петокласник.
Благодаря за полезната информация.

# 295
И днес не са раздали учебници на моят  син, нямат програма, обаче започват от четвъртък с входните нива !!! Simple Smile

# 296
Моят син беше в българско училище в 1ви и 2ри клас. Помня, че тогава класната събираше пари за допълнителните учебни тетрадки и ги купуваше с голяма отстъпка. Тази година само са им връчили по един лист с нужните помагала и от кое издателство са и днес ММ ходи да купува и каза, че в книжарницата са му казали, че ако класната беше събрала всички поръчки и беше купила накуп, са щяли да вземат 50% отстъпка от крайната цена. Иначе е платил 70лв , а е щяло да струва по 35лв на дете.

И понеже идваме в БГ след две учебни години в Англия съм страхотно разочарована от липса на организация, от тежките раници, информационно затъмнение пълно относно много важни неща. Нооо, като сме решили да сме тук ще си търпим такова каквото е. Като не ни изнася - пътят, чантата и за хляб.

И букет не занесох - ще занеса на 8 Март ако съм доволна от преподавателките. Букет се носи в знак на благодарност и уважение.

# 297
  • София
Лу, едно е да научиш език говоримо, друго е - грамотно.
Аз не отричам новите школи и методи на преподаване, напротив - адмирирам ги. Но не виждам друг метод за научаване на правопис от писането. Вярно е, че децата запомнят много по-бързо и по-трайно нещата, когато са им представени под формата на игра и интересни упражнения. На правописът как да се учи без писане? Въпреки базовите правила, съвсем наскоро ми се наложи да обяснявам на моя син, че между taught и thought има огромна разлика, въпреки че се четат по един и същи начин и че не можем просто да си ги напишем tot и двете.
Да не говорим, че на фона на френския език например, английският е песен.

# 298
  • София
Успешна година на малки и големи Simple Smile Здраве и късмет да е, и това ще мине Simple Smile
Моренка, добре дошла отново в темата! Липсваше ни!
Относно тежките чанти - при нас споменаха нещо за електронни учебници, но как ще се ползват и дали... Отделно, още нямаме шкафчета и не се знае дали ще имаме. Ако има електронни учебници за учене у дома и шкафчета, където да стоят хартиените, нещата ще изглеждат по друг начин. Леко съм скептична обаче, отваряйки електронния дневник, според който дъщеря ми е в 4-ти клас... Реално учебната година не е започнала, така че сме айляк до последно Simple Smile)

Всъщност това е много добра идея... Трябва да проверя дали пък ги няма учебниците в какъвто и да било четим за ридър вариант. Това ще намали тежестта много!

Една приятелка ми каза, че имало кодове на учебниците, с които може да се свали съответният електронен. Не знам обаче дали важи за всички издателства. Вчера не успях да ги разгледам, защото подвързвах до посред нощите, а днес вече заминаха в училище. Направи ми впечатление, че почти всички са на различни издателства.
Няма да имаме бележници. При нас и досега всичко се случваше в ел.дневник и бележникът беше проформа.
Ако се води като хората, е много по-удобно, защото може да се качва много информация за всичко.

Дай повече подробности, моля те!

Последна редакция: вт, 18 сеп 2018, 13:49 от katiABV

# 299
  • София-Младост

katiABV, ето ти пример с учебниците на Просвета. Няма код, достъпни са си.
http://www.prosveta.bg/bezplatni-elektronno-chetimi-varianti-na- … aten-dostp-5-klas

По груби сметки за учебни тетрадки, атласи, контурни карти и учебник+тетрадка по втория език(не знаех, че не е безплатен поне учебника) ми трябват 80лв.

Общи условия

Активация на акаунт