Петокласници - 2018/2019- Тема 1

• 74 306
  • 776
  •   1
Отговори
# 420
  • София

О, да, сега има свали пдф - страшно ти благодаря! Същото място, ама ако не беше ти, нямаше да погледна пак там.

# 421
Ето тук може да видите кои издателства имат ел.варианти https://www.mon.bg/bg/100428
много благодаря
ще го пробвам да учи от тях
само да не се разсейва на компютъра със странични занимания

# 422
Иначе яко учене ги чака. Той е наясно покрай кака си за какво иде реч, но още го раздава лежерно.
В училището на каката ли го премести, че съм пропуснала?
Иначе при нас на родителската видяхме само класната и не се чува или очертава друга такава, на която да се запознаем и с останалите учители. По принцип има два пъти годишно РС, та сигурно втория срок чак.

# 423
  • Sofia
Я ме светнете моля... каква е ползата от ел.учебниците, ако не е прието децата да ползват в час ел. носители за тях. Нещо не ми хрумва... newsm78 Пък и ПДФ си е кофти формат за ковертиране и туй то.... най-добре е да не се  пипа - демек таблет си трябва.  Thinking

# 424
Я ме светнете моля... каква е ползата от ел.учебниците, ако не е прието децата да ползват в час ел. носители за тях. Нещо не ми хрумва... newsm78 Пък и ПДФ си е кофти формат за ковертиране и туй то.... най-добре е да не се  пипа - демек таблет си трябва.  Thinking
идеята е да си оставят учебниците в училище и да си ползват електронните вкъщи
и обратния вариант става, но трябва да има интерактивни дъски

# 425
  • Sofia
Мдаа... както си и мислех, няма полза и тогава, когато няма как да си оставят в у-ще учебниците.
Интерактивна е дъската, но... мъкнем си раницата и това е.

# 426
Ползвайте тогава електронните учебници в училище. Не вярвам учител да забрани, при положение че от МОН ги одобриха. За мен това е по-добрият вариант, тъй като в идеалния случай  учителят разказва урока и децата поглеждат само от време на време в учебника.
Един обикновен таблет не струва много, а интернет може с тетъринг през мобилния телефон или самият таблет да е с такъв план.
Може да не е идеално решение, но все пак е някакво и може да спести гръбначното изкривяване на някое дете.

При нас всичко се прави в училище и така или иначе учебници малко носят, но пък не е зле, че има вариант да погледне вкъщи събота и неделя.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2018, 10:30 от Дъждец

# 427
В училище с таблет не може,но комбинация е-учебник и шкаф в уч е именно решение за раниците.

# 428
  • София
Защо да не може?
Хартиеният учебник е по-удобен за четене от електронния.
Таблетът е по-малък, натоварва повече очите.
Ако имат в училище таблети (там да стоят), ще се налага да носят само тетрадки и някое друго помагало.

# 429
  • Велико Търново
В училище с таблет не може,но комбинация е-учебник и шкаф в уч е именно решение за раниците.

Това е така,ако шкафчетата стоят в коридорите.При нас ще са в класната стая.При положение,че обикалят по кабинетите, не виждам как могат да си държат учебниците в шкафа и всеки час да ходят до класната си стая/която е и стая по химия/,за да ги вземат за следващия час и да успеят в междучасието да стигнат и до стаята за часа.

# 430
  • Sofia
Така де, неуредиците са толкова много.  ooooh!

# 431
  • София-Младост
Тръгва моят син сутринта на у-ще...раницата извънредно лека...викам си, ето чудото се е случило, ще има да се хваля после... Изрично питам, дали е сигурен, че е взел всичко-физиономията красноречиво отговаря "естествено"...Влизам в стаята му да видя все пак аз днешната програма - немски, география, още нещо с учебник+тетрадка... подредил си ги той чинно на бюрото и там си  и стоят.

Вие ми казвате да му дам таблет да носи в училище JoyJoy
Той шапката си изгубил в движение, докато карал колело...и даже не бил разбрал;)

Тези нововъведения ще придобият смисъл, но трябва да мине време.

# 432
Това е така,ако шкафчетата стоят в коридорите.При нас ще са в класната стая.При положение,че обикалят по кабинетите, не виждам как могат да си държат учебниците в шкафа и всеки час да ходят до класната си стая/която е и стая по химия/,за да ги вземат за следващия час и да успеят в междучасието да стигнат и до стаята за часа.
Вземат си учебниците за часовете до голямото междучасие и през него отиват, оставят тези за миналите часове и вземат другите.
Те и в коридора да са, пак трябва да се разкарат до съответния етаж и после до стаята си.
Обикалянето по принцип е малоумно.

# 433
  • Перник
Нашите засега ходят в кабинет само по география - имат интерактивна дъска там.
На Калоян още му е странно, че това, дето го "разказва" господинът в час всъщност е урок и след това трябва да се прочете и вкъщи, за да може като задава въпроси следващия час господинът да не го гледа неадекватно. Онзи ден едва не ми налетя на бой, че го карам да си чете урока по география, но вчера ми беше благодарен, защото отговорил на всички въпроси на господина Simple Smile

# 434
  • Варна
И щерката много хареса разказите на учителката по история! Снощи каза: "Госпожата като говори и аз така слушам, че забравям да пиша! Тя добре, че ни подсеща отвреме-навреме..." И за учителката по АЕ има вече различно мнение - много била "яка", защото не им дала домашно - казала, че и без това тези 2-3 седмици са натоварени с много входни нива, с домашното по АЕ щели да наваксат по-натам. Минаха 2 входни (май) и днес и утре ще има още 3. Не се е стреснала девойката, не се подготвя специално, твърди, че идеята е да се види какво помнят след ваканцията и ако сега почне да преговаря щяло да си е "измама". Да видим резултатите накрая от тоз неин честен мързел Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт