Петокласници - 2018/2019- Тема 1

• 74 284
  • 776
  •   1
Отговори
# 495
  • Русе
Срам не срам ще си призная, че яко закъсахме с Музиката, и аз и детето. Пращам снимка на домашното, дано се вижда добре, ще се радвам някой, ако помогне.

# 496
  • София-Младост
Това ще ти помогне ли малко...на втората задача на второто кръгче е нарисувана 1/8, в останалите празни места отново трябва да има 1/8 ноти. 6*1/8 е равно на 6/8 или 3/4...

# 497
  • Русе
Благодаря много, забравила съм всичко от Музиката. Лошото е обаче, че и от учебника нищо не разбрах. Сега надявам се да се ограмотя.

# 498
  • На морето!
Което ми напомня да попитам дали сте доволни от Уча.се и дали децата го ползват като помощник в ученето?

# 499
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Срам не срам ще си призная, че яко закъсахме с Музиката, и аз и детето. Пращам снимка на домашното, дано се вижда добре, ще се радвам някой, ако помогне.
Скрит текст:

още малко помощ за първа и втора задача
Скрит текст:
паузата също се брои
Скрит текст:

за трета задача
Скрит текст:

# 500
Което ми напомня да попитам дали сте доволни от Уча.се и дали децата го ползват като помощник в ученето?

Аз и дъщеря ми сме много доволни, използваме го дори по математика и литература, освен по разказвателните предмети. Миналата година уроците й се струваха бебешки и скучни, но тази година са по-раздвижени и са й по-интересни. Някои от тях се разказват от тийн "звезди", което много я радва. Упражненията след всеки урок също помагат.

# 501
  • София
Ужас, този урок по музика (друг учебник) снощи и мен ме тормози.

St. Dobru, а как се брои пауза?

Успях да й обясня някак си (след като първо на мен си го обяснявах:(), използвахме математиката. Успях да  й вкарам предварително понятията дроб, числител, знаменател Blush

Имаме абонамент за уча.се, но не мога да кажа до колко е полезен. Ползват го скоро по "разказват елините" предмети е ползван (малко е като забавление). Абонирахме  се, тъй като трябваше да се избързва миналата учебна година с част от уроците.

Последна редакция: вт, 09 окт 2018, 14:40 от Desem

# 502
  • offshore & overseas
Тази година още не съм подновила абонамента за уча.се. Чакам да ми се завъртят в ръцете едни излишни 100 лв. и ще го направя. Искам просто да го имаме като резервен вариант. Определено на учениците им е по-интересно и по-лесно да слушат и гледат уроците, отколкото да ги четат. Но не мисля да се отпускаме и да преминаваме само към „мултимедийното“ обучение. Още повече, миналата година точно в тази тема, ако се не лъжа, установихме, че в уча.се уроците по един определен предмет (не помня кой) вървят по различен учебен план (примерно по учебниците на Просвета, ако нашите се движат по тези на Булвест). Май предметът беше ЧО, ама не мога да се закълна. А може и по повече предмети да е така. Не би трябвало това да е от значение, ако се гони обем знания и разбиране и обща култура, но...

Хм, задачки-закачки по музика. Този предмет у нас системно се пренебрегва, та дори не съм поглеждала какво учат. Честно казано, тактовете и на мен не са ми ясни (и никога не са били).

# 503
  • Русе
А някой може ли простичко с 2 изречения да ми обясни каква е разликата между Метрум и Ритъм. Това пак във връзка с домашното по Музика. Чета урока, но не съм сигурна, че правилно ги разбирам нещата. Детето казва, че и то не разбира. Надявам се, че не спамя темата.

# 504
  • София

Както броиш и нотните трайности... ако си представиш метроном (или тик-такане на часовник, или каквото и да ти хрумне, което да отмерва равни интервали от време), ако цялата нота е 4 изтраквания - т.е. 4 "мълчания".

# 505
Здравейте! Не съм влизала и не съм ви пожелавала успешна нова година, но сега бих добавила и здрави нерви.
От сега не искам да виждам домашни, проекти и уроци, а е едва октомври...

# 506
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ужас, този урок по музика (друг учебник) снощи и мен ме тормози.

St. Dobru, а как се брои пауза?

Скрит текст:
Успях да й обясня някак си (след като първо на мен си го обяснявах:(), използвахме математиката. Успях да  й вкарам предварително понятията дроб, числител, знаменател Blush

Имаме абонамент за уча.се, но не мога да кажа до колко е полезен. Ползват го скоро по "разказват елините" предмети е ползван (малко е като забавление). Абонирахме  се, тъй като трябваше да се избързва миналата учебна година с част от уроците.

виж картинката - паузите са като нотите, но без звук Simple Smile имат си продължителност: осминка, четвъртинка, половинка...

# 507
Имаме абонамент за уча се и определено го ползва. От тази година има опция да въведеш по кой учебник си и да ти структурират уроците по него.

# 508
  • Пловдив
Ние не сме се абонирали и си слушаме уроците, както са по учебниците. Много са интересни и моята така ги запомня по-лесно и бързо.
Платеният абонамент какво дава допълнително?

# 509
при нас за сега е по-леко и с по-малко домашни от предишните години. Никога не съм отваряла учебник по музика и много се радвам. От уча.се гледахме последните два урока по математика, че всичко съм забравила. На мен ми е полезен и приятен-тази година ще подновя абонамента.

Общи условия

Активация на акаунт