За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 481
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 13 792
Честно да си кажа, хич не чакам да се изравняват температури и прочие, бухам млякото от хладилника и пак става. Имах 2 случая да не се получи, но не ги свързвам с температурата, веднъж беше със студено мляко, и веднъж с на стайна температура. На 100мл мляко и 200 олио слагам по половин чаена лъжичка сол и лимонтузо. Солта си е на вкус де, но с киселината не си правя експерименти че тя май е важна за това какво ще се получи накрая.
В класическа рецепта за майонеза олиото се слага по малко и постепенно, в такава с пасатор като е в тесен съд, то изплува над млякото/яйцата и затова се слага пасаторът на дъното отначало. По този начин "захваща" първо с малко от олиото да стане емулсия и при издърпването нагоре вкарва и останалото.
Става по-вкусна като престои малко в хладилник, особено ако е овкусявана допълнително.

# 256
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
В Италия ядох мариновани зеленчуци на тиган. На пръв поглед нищо кой знае какво, нарязани ма едро червена чушка, два вида патладжан и тиквички и минати през доста мазнина на тигана. Но вкусът им беше уникален, леко чеснов, много, много добре овкусени. Идея как се приготвят? И каква им е маринатата?
Най-любима ми беше обаче пастата със сос Алфредо. Няколко пъти опитах различни рецепти от интернет и изпълнението не ми се получи. Ще се радвам да споделите изпитана рецепта Simple Smile

# 257
  • Мнения: 9 155
Алфредо соса така го правя https://pep-4o.blogspot.com/2017/02/blog-post_7.html и тук не се вижда много, но оставям вода от пастата и разреждам повечко.  Може да пробваш Simple Smile
За зеленчуците -  смесвам зехтин, балсамов оцет, или обикновен оцет с лъжичка мед,  риган, мащерка и няколко скилидки пасирани чесън. Псолявам си ги навкус, иначене мога да улуча колко да сложа .  Заливам с горната смес и обърквам. Поне час да престоят.
Когато са изпечени  самомажа с четка от маринатата и така Simple Smile хапваме

# 258
  • София
  • Мнения: 11 755
Пускам  автентично Алфредо, ти ще четеш в долната страница, там където съм обяснила как се прави, другото не те интересува, като рецепта, примерно. Посочила съм и източник той е италианец MasterChef J. Mielle
http://recepti.gotvach.bg/r-78118-Пиле_Франчезе_с_фетучини_Алфредо_за_гарнитура

# 259
  • Мнения: 9 155
'Ми то и моето е автентично,  по Антонио Карлучо (лека му пръст, много кулинарни гурута си отидоха тази година...)
Имам бърз въпрос:  Започвам да пълня чушки със сирене (пак, за в гората) но сиренето определено не ми стига, а не ми се излиза. Някой пълнил ли е чушки с кашкавал и сирене (кашкавала ще бъде по-голямата част) и яйце ,разбира се?  И като изстинат приличат ли на нещо Simple Smile или се вдървява кашкавала?  (ще се ядат утре и ще отлежават в хладилник)  Ако да, Да знам да си ги пържа натюр половината, непълнени.

# 260
  • Мнения: 6 015
Аз като правя чушки със сирене и яйца на фурна редовно, ако имам в хладилника, слагам и кашкавал. Добре си стават.

# 261
  • Мнения: 9 155
те за ставането стават Simple Smile слагала съм по малко, но никога не са оставали за следващ ден, какъвто ще е случая, обикновено кашкавалът се втърдява пак, а щеше да е преоблаващ над  сиренето.  Не посмях, смесих със съвсем малко Simple Smile все едно 2 чушки повече, другите празни изпържих.

# 262
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 044
Имам бърз въпрос:  Започвам да пълня чушки със сирене (пак, за в гората) но сиренето определено не ми стига, а не ми се излиза. Някой пълнил ли е чушки с кашкавал и сирене (кашкавала ще бъде по-голямата част) и яйце ,разбира се?  И като изстинат приличат ли на нещо Simple Smile или се вдървява кашкавала?  (ще се ядат утре и ще отлежават в хладилник)  Ако да, Да знам да си ги пържа натюр половината, непълнени.
Само като идея... в пълнежа сирене и яйца слагам натрошена среда от сух хляб (дава обем на пълнежа и обира влагата) и настъргвам понякога домат...

# 263
  • Мнения: 14 172
Пепчо, а скара ще има ли? Ако има, просто ще подгреете чушките и кашкавалът ще омекне пак.

# 264
  • Мнения: 9 155
Пепчо, а скара ще има ли? Ако има, просто ще подгреете чушките и кашкавалът ще омекне пак.

има разбира се, то основното е на  скара, а тя е огромна Grinning Grinning ама кой да се сети, като само мръвки се въртят на нея. . Свърши тя, за друг път ще знам, както и за средата на хляба. Благодаря Aredhel и Дара!

# 265
  • Мнения: 5 698
Зърна карамфил мога ли да си купя от Кауфланд? Къде да ги търся - при подправките тип чер пипер ли?

# 266
  • Мнения: 3 452
Да, при сладкарските подправки ванилия, бакпулвер.......

# 267
  • Мнения: 3 452
Какво мога да направя с лешниково брашно?

# 268
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 044
Какво мога да направя с лешниково брашно?
Например...
http://kulinaria.bg/recipes/mafini-s-leshnikovo-brashno

# 269

Общи условия

Активация на акаунт